miercuri, 21 decembrie 2011

Deserturi / Gustari rapide pe baza de iaurt

Gogoshelul meu este innebunit dupa iaurt. Iaurtul a fost si ramane marea lui dragoste (in afara de iaurt nu as putea specifica un alt aliment/mancare preparata preferata a lui Gogo).
Initial i-am pregatit iaurtul in casa, ulterior am procedat la achizitionarea lui din magazin (intrucat - am gandit - ca si eu, practic, tot din lapte din magazin il prepar). Ii dau numai iaurt simplu, fara fructe..fructele i le adaug eu acasa.

 
 
 
 
Iata cateva delicii rapide pe baza de iaurt, cu mare succes la Gogo:

Iaurt cu nuci si miere

Banana cu avocado si iaurt
Deliciu aromat din fructe exotice si iaurt
Dovleac cu iaurt



 

Biscuiti de casa pentru bebelusi - si nu numai

Urmand reteta lui buni din Oltenia (care este neintrecuta intr-ale prajituritului), i-am pregatit piticului meu de 1,3 luni biscuiti pentru bebelusi.
 



Iata ce ingrediente am folosit eu
1 ou
100 grame unt
faina
vanilie, scortioara
nuci macinate (daca nu sunteti de acord cu introducerea nucilor in alimentatia copilului dupa varsta de 1 an, retea poate fi adaptata foarte usor, excluzand nucile si adaugand, in schimb, stafide/migdale/germeni de grau etc)





Eu nu am adaugat zahar deloc, intrucat piticul meu oricum nu se prea da in vant dupa gustul de dulce, asa ca nu vreau sa i-l induc tocmai eu..:)
Am amestecat untul, lasat in prealabil la temperatura camerei sa devina moale, oul si nucile, dupa care am adaugat faina cat cuprinde. Aluatul framantat astfel l-am lasat la rece 20 minute in frigider. Apoi am intins aluatul si am taiat cu forme haioase (imprumutate de la jucariile lui Gogo) :). Am pus biscuitii in tava cu hartie de copt, 10-20 minute la 180 grade, preincalzit, pana ce au capatat o culoare aramie.





Pofta buna, pitici!



sâmbătă, 17 decembrie 2011

Elena Gheorghe a nascut!

Elena Gheorghe a nascut sambata, pe 10 decembrie 2011, un baietel de nota 10, voinic si sanatos. Micutul va primi la botez numele Nicolas.




Felicitari, Elena! ai fost o graviduta foarte frumoasa si vei fi o mama si mai frumaosa!

Jucarii testate de Gogo (1-2 ani)

Pana la varsta de 1,3 ani, micul Gogoshel nu dispune de foooarte multe jucarii...ca parinti, mami si tati au ales sa mearga pe o cale moderata, in sensul ca nu "aruncam" banii pe orice jucarie gasim in cale si incercam sa fim cat de cat rationali in alegerea acestora...ce-i drept, majoritatea jucariilor lui Gogo sunt primite si mai putin achizitionate de noi..
Sunt de acord ca jucariile stimuleaza inteligenta copilului, dar sunt, totodata, de acord, ca o familie trebuie sa aloce un anumit buget acestui capitol, proportional cu veniturile acesteia. Un copil este fericit si se dezvolta chiar daca nu dispune de sute de jucarii, ci are doar de ordinul zecilor, dar pe care le apreciaza si cu care se joaca cu placere, fara ca acestea sa apuce se fie uitate uneva printr-un colt al camerei...
Oricum, din experienta de pana acum, am observat ca Gogo prefera sa se joace cu ustensilele de bucatarie, aspiratorul, mopul, oale, telefoane si mai putin cu plusuri sau alte jucarii bebelusesti..
Prefer sa aleg jucarii educative! - cel putin pana va creste si va avea el pretentia sa-si aleaga singur ustensilele de joaca...
Revenind la capitolul jucarii, din cele testate de micul Gogoshel si care i-au placut foarte mult, enumeram:

1. pe locul 1 se afla o casuta magica (asa o numesc eu PS. la noi, fiecare jucarie are numele ei), care ii stimuleaza imaginatia si eforturile si de care nu se va plictisi pana nu va reusi sa introduca fiecare forma la locul potrivit..din pacate, fiind primita de la un alt copil mai mare si foarte darnic, nu stiu care este firma producatoare, dar jucarii de acest tip se gasesc in multiple variante..pana la momentul actual, mi se pare jucaria suprema!




 2. premergatorul  Vtech, dar de la acesta prefera doar centrul de activitati detasabil, nu premergatorul in sine...noi l-am primit, dar daca ar fi fost sa il achizitonam, m-as fi gandit de 2 ori..



3. Cartile. Ma bucur ca, desi nu are inca rabdarea sa ii citesc o poveste, ii place foarte mult sa rasfoiasa tot felul de carti, cu precadere cele de dimensiuni mici si cu multe imagini. Ii place foarte mult aceasta cutie inauntrul careia se gasesc 9 carticele mici si frumos colorate, in editie bilingva. Le rasfoieste in timpul mesei si asa are o preocupare (si papa tot), dar si a invatat, pana acum, sa deosebeasca in imagine cainele, pisica, rata, calul etc.



4. Cuburile!
Mosul bunicilor a sosit mai repede si i-a adus lui Gogo o masuta cu scaunel si cuburi superba de la eccofier!  -peste 18 luni. Cuburile sunt foarte usor de manevrat si ii vor dezvolta imaginatia si indemanarea!  -sa speram..:D
PS. adora aceasta masuta cu cuburi si a fost una dintre cele mai bune investitii!


5. Orga muzicala cu microfon, care, chiar daca e recomandata copiilor peste 3 ani, ii place foarte mult! - cadou de la Mosul bunilor in cizmulite..:))) Ii place atre mult sa cante la microfon si sa se auda testand sunetul: "doi-doi" :)



6. Cuburi de lemn - abia acum, dupa 1 an de zile a inceput sa fie mai interesat de ele



7. puzzle pt copii de la 1 an


Dar jucariile preferate ale micului Gogoshel raman ustensilele de curatenie! :)

joi, 15 decembrie 2011

La masa: Programul nostru zilnic

Inca de la inceputul diversificarii am vrut sa il obisnuiesc pe micul Gogoshel cu un program destul de strict de masa si somn...si am reusit:
Programul zilnic al micului Gogoshel de 1,3 ani este urmatorul (cu variatii de jumatate de ora):

8.00 - Lapticul de dimineata 210 ml de lapte formula, vezi aici cum si de ce: papat cu lingurita



9.30-10.00 - Micul dejun - masa de fructe, care consta in: fructe in mix cu branzica/cereale/bicuitei (mai rar)..variante de meniuri de mic dejun pe care i le servesc eu piticului vezi aici



10.30- 11.30 - ora de joaca in parc/locul de joaca dintre blocuri

11.30/12.00 - 13.30/14.00 - somnicul de pranz

14.00 - Masa de pranz - iata cam ce ii dau eu la pranz aici



14.30 - 15.30 - iesit la locul de joaca (foarte rar iesim de 2 ori). Pana de curand ieseam dupa masa de ora 14, dar locul de joaca era pustiu..de putina vreme am inceput sa iesim dimineata (sunt mai multi copii afara) 

16.00 - Gustare: de obicei iaurtel sau un desert pe baza de iaurt.

17.00 / 17.30 - jumatate de ora de somnic

18.00 - Masa de seara. De la 1 an si un pic i-am introdus la masa de 18 un fel de mancare propriu zis(pana atunci iaurtul era masa de ora 18), pentru ca analizele il indicat un pic anemic si mi s-a indicat (de catre medic) sa ii dau mai multa carnita pe zi...dar, cred ca in curand vom renunta la aceasta masa si vom reveni la ceva mai usor pentru ora 18...adica un iaurtel.

20.00 - Lapticul de seara, papat, de asemena, cu lingurita


Intre mese nu rontaie nimic! Poate vreun mar...
Gogo nu cere niciodata de mancare, oricat de mult ar sta nemancat...poate si pentru ca nici nu are timp sa i se faca foame (la un asa program strict de masa)...Mentionez ca Gogo a stat intotdeauna perfect cu greutatea (intotdeauna pe medie, niciodata mai mult) si nu vreau sa depaseasca aceasta curba a perfectiunii...ma intereseaza sa fie sanatos!
Voi cum procedati?

miercuri, 14 decembrie 2011

Spanac congelat acasa

Micul Gogoshel adora spanacul...nu stiu cum (eu una nu mananc deloc), dar ma bucur tare mult ca ii place!
Astazi am fost in piata si am cumparat spanac proaspat...neavand cand si cum sa i-l mai gatesc azi (ii pregatisem deja dovlecei umpluti, m-am decis sa il congelez si sa il pregatesc intr-o alta zi (pentru ca am citit ca spanacul proaspat pastrat in frigider isi va pierde din proprietatile nutritive dupa cateva zile, insa pastrat  sub forma congelata, ar putea rezista pana la opt luni). Sa speram ca asa e.
Cum l-am pregatit eu pentru congelare? L-am oparit timp de 30 de secunde in apa in fierbere, l-am clatit sub jet de paa rece, l-am lasat la scurs si l-am introdus frumusel la congelator! 




Dovlecei umpluti pentru bebelusi

Tot gandindu-ma si gandindu-ma cu ce sa mai improspatez meniul zilnic al lui Gogoshel, mi-a venit ideea sa ii gatesc dovlecei umpluti.
Iata ce ingrediente am folosit eu:
  • 3 dovlecei
  • 200-250 grame de carne de curcan fiarta si maruntita la minitocatorul de la blender
  • 1 morcov
  • praz
  • foarte putina quinoa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ou
  • suc de rosii facut in casa
  • patrunjel




Am facut o compozitie din morcov, praz, patrunjel si ardei maruntiti la blender si am amestecat acest amestec cu quinoa (fiarta in prealabil 5 minute), carnea si oul! Am umplut dovleceii, in prealabil curatati, taiati in doua si scobiti ca niste barcute!




Am lasat la cuptor (intr-un vas yena) cam 30 minute. Cu 5 minute inainte de a opri cuptorul am presarat deasupra un mix de smanatana si putina telemea de vaca foarte putin sarata (avand in vedere ca nu i-am adaugat deloc sare in mancare, acest mix a dat un gust demential dovleceilor).



Pofta buna!
PS. I-am mai gatit anterior piticului meu si ardei umpluti (varianta bebeluseasca) - si i-au placut Gogoshelului -, dar gustul dovleceilor umpluti se afla in top!
Oricat m-as chinui cu tot felul de retete sofisticate, minunatia de dovlecei umpluti au ajuns in farfurie...pasati la blender, pentru ca piticul meu inca refuza sa manance anumite mancaruri cu bucatele in ele, oricat de mici....important e ca gustul lor a fost pe placul piticului!

duminică, 11 decembrie 2011

Constipatia la bebelusi - remedii

Am avut noroc cu Gogo, care nu a prezentat niciodata probleme mari in legatura cu contipatia sau diareea.
In ceea ce priveste constipatia, cat a fost alaptat, nu prea m-am alarmat in legatura cu frecventa scaunelor si nu l-am fortat niciodata cu supozitoare sau termometre sau etc etc. Le contra-recomand total. Copilul alaptat la san este rareori constipat.
Cand  a fost constipat (o data sau de doua ori pana la varsta de 1,3 ani) am apelat la diverse remedii / solutii naturiste/homeopate:
- i-am dat cateva picaturi de apa in care dizolvasem cateva prune din compot
- dupa diversificare, am apelat la piure-uri de fructe care incep cu P (cam toate sunt laxative): pere, portocale, prune, piersici si iaurt (care ajuta foarte mult la reglarea tranzitului)
- masaj pe burtica
- gimnastica: bicicleta cu piciorusele
- ca tratament homeopat, am apelat (tot la indicatiile nasei lui) la granulele Lycopodium CH5 si NUX VOMICA CH7, pe care le-am achizitionat de la farmaciile NATURALIA. Si-au facut imediat efectul. Administrati intotdeauna remediile homeopate la sfatul/indicatiile specialistului!
- cuvinte de lauda am auzit si despre Humana Solutia naturala pentru constipatie MILCHZUCKER - laxativ natural pe baza de lactoza (nu am folosit niciodata, pentru ca nu a fost nevoie)




Ardei umpluti pentru bebelusi

I-am facut piticului meu de 1, 3 ani ardei umpluti..voiam sa mai diversific un pic mancarea, doar doar o manca si el nepasat...Mentionez din start ca nu am folosit carne tocata, ci carne de curcan de tara fiarta si maruntita la tocator..
Ce am folosit eu ca ingrediente (pot varia dupa preferinte):
  • ardei capia
  • carne de curcan foarta si maruntita la minitocator
  • foarte foarte putin orez
  • 1-2 morcovi dati prin razatoare
  • praz
  • marar
  • Nu am adaugat sare!






Am fiert ardeii intr-o oala cu apa cam 30 minute (nu foarte mult, pt ca la mine carnea era deja fiarta)



Nu arata excelent, dar gustul a fost minunat..
Nu prea am reusit sa il conving sa manance compozitia nepasata, asa ca am apelat la blender intr-un final..ati mai auzit de asa ceva?! - ardei umpluti pasati...:)))
La servire, i-am adaugat putina smantana! Gogo a savurat mancarea, desi scopul initial - acela de a-l convinge sa manance nepasat - nu prea mi-a reusit!



Gogojurnal - 1,3 ani

Gogo are 1 an si 3 luni..Pana acum nu vorbeste (pronunta) foarte multe cuvinte cu directie - da, nu, mama, tata, caca, baba (baie), da-da /da-mi (da-mi), bibi, gata (adica gata papatul!) :) dar vorbeste fooooarte mult pe limba bebeluseasca...(are si cui semana) :D
- indica partile corpului la cerere: gurita, nasuc, ochisori, ureche, par, burtica, picioare, degetele
- imita animalele - pisica, caine, rata, broscuta, gasca, vaca (cand are chef)
- recunoaste foarte multe fructe si le indica la cerere (mar, banana, nuci, portocala)
- raspunde la comenzi simple: du-te si adu canita de apa din dormitor! Du-i lui tati farfuria! Adu-mi telefonul! etc etc
- stie sa numere (pe degete, dar nu pronunta numerele, doar indica degetelele atunci cand il rog sa numere)
- respecta comanda Stop! - am incercat de mic sa il invat un "joc" cu Start-Stop, pentru a-mi fi mai usor sa il conving sa se opreasca atunci cand va fi nevoie...si imi este de mare ajutor la joaca, pe strada, unde se misca deja ca un titirez si trebuie sa fug dupa el mereu
- isi sufla singur nasul (de la 1 an si 2 luni)
- "citeste" carticele
- o ajuta pe mami la toate treburile gospodaresti si este un copil foarte ordonat.




Este un copil tare vesel si haios, sigur pe sine, rade cu toate gingiile si toti dintisorii si este foarte sociabil si iubaret (cand vrea el). A inceput sa isi contureze o personalitate foarte puternica, este foarte incapatanat cand vrea el, a devenit posesiv cu jucariile sale (nu prea vrea sa le imparta, mai ales la lcoul de joaca)..
Si ca se ne pastram obiectivitatea - ce nu a reusit sa faca / nu vrea sa faca pana la aceasta varsta:
- refuza in continuare cu indarjire sa bea laptele si il accepta doar cu lingurita
- nu stie/ nu vrea sa bea din pahar, singurul lichid pe care il accepta sa bea este apa si atat, in rest, orice lichid trebuie administrat cu lingurita
- refuza sa pape bucati in mancare..daca e sa muste singur, musca lejer din mar, paine, cascaval, dar mesteca numai ce ii place..ce nu ii place, isi provoaca voma si nu accepta decat pasat..



joi, 8 decembrie 2011

Spalatul pe dinti la bebelusi

Mi-am propus sa il initiez pe Gogo in tainele igienei dentare de mic (mai ales ca Tati are o dantura superba si sper ca Gogo sa o fi mostenit)..



Acum, la 1,3 ani, Gogo cere obsesiv periuta de dinti sa se spele pe dintisori..e un nou hobby pentru el..:)



Trusa de igiena dentara a lui Gogo contine:
  • Periutatip degetar de dinti, din silicon, care curata bland dintisorii si maseaza concomitent si gingiile (Noi am folosit-o de pe la 6 luni, chiar inainte de aparitia primilor dintisori, care s-au ivit pe la 8,5 luni). 


La inceput a fost destul de reticent..nu voia nici cum sa deschida gurita...ca sa il convingem, seara, atunci cand ii faceam baita in cada, ne spalam si noi (mami si tati) pe dinti in fata lui si astfel, vazand la noi, ne-a urmat usor usor exemplul...pana a ajuns un fel de hobby...:) trebuie sa se spele pe dintisori chiar de cateva ori pe zi..


Haideti sa il ajutam pe Bibi!!!

Vine Craciunul! Haideti sa facem o fapta buna...din fotoliul dvs din fata televizorului, trimitand un sms la 848 (2 euro) puteti contribui la infaptuirea unei minuni de Craciun!


Timp de o saptamana 10 -16 decembrie, numarul de sms 848 va strange bani pentru Bibi.
Un SMS costa 2 euro.





Pe Bibi il cheama, de fapt, Tudor-Daniel si a fost diagnosticat cu o boala teribila: Anemie aplastica - in evaluare pentru sindromul BlackfanDiamond, pe scurt DBA (doar cateva sute de cazuti in lume), de aceea are nevoie urgenta de transplant de maduva.
Povestea lui o gasiti aici http://viatacudba.blogspot.com/

Haideti sa il ajutam! si avem la indemana cea mai simpla metoda: sms-ul!
Asadar, in spatamana 10 - 16 decembrie, trimiteti un sms la 848 si daruiti o picatura de viata!



marți, 6 decembrie 2011

Cascaval facut in casa - pentru pitici si nu numai

Inspirandu-ma de la o veche prietena (multumesc din nou, Tania), care are reteta de la mama ei, am incercat sa ii pregatesc piticului meu de 1,3 ani cascaval facut in casa. Gogo adora cascavalul! Neavand intocmai ingredientele din reteta prietenei mele si mai ales ca tot ce aveam in casa era din surse sigure (de la tara) am adaptat putin..iata ce am folosit eu:
  • 2 litri de lapte de vaca de tara
  • 1 kg branza de capra
  • 300 grame telemea de vaca
  • 1 pachet de unt 200 grame
  • 2 oua
  • bicarbonat de sodiu



Eu nu am mai adaugat sare, intrucat telemeaua era deja putin sarata (si oricum nu adaug sare in mancarea piticului)
Sa trecem la treaba:
Am fiert laptele de vaca..cand acesta dadea in clocot, am adaugat branza de capra si am mai fiert vreo 5-10 minute pana ce laptele fiert se branzeste, apoi am lasat branza sa se scurga intr-un tifon curat timp de 10 minute.



Ulterior, intr-o alta oala, am topit untul, am adaugat telemeaua maruntita, branza, ouale batute si amestecate cu bicarbonat si am amestecat incontinuu, pe foc, aproximativ alte 5-10 minute.



Am turnat toata compozitia intr-un vas yena uns cu unt si un recipeint cu forme speciale pentru pitic si am lasat compozitia la rece pana a doua zi.


Pofta buna!




PS. nu sunt 100% incantata de aspect (mai avem de lucrat putin), dar gustul e minunat!

duminică, 4 decembrie 2011

Laptele se BEA sau se MANANCA??? - this is the question! :)

Gogo e un copil extraordinar, e un copil foarte dezinvolt, foarte vorbaret, sociabil si bun...dar este si foarte incapatanat cand vine vorba de un lucru, singurul lucru pe care nu am reusit inca sa il invat, singura problema careia nu i-am gasit inca solutia (si nici nu imi mai pun sperante ca voi reusi): refuza cu indarjire sa BEA laptele si il accepta doar papat cu lingurita..
Trebuie sa mentionez ca piticul meu a fost alaptat pana pe la 8-9 luni (s-a "intarcat" oarecum singur, singur a renuntat la suptul in timpul zilei si, usor, usor, si la cel din timpul noptii), asa ca am fost nevoita sa ii introduc laptele formula (pentru ca oricum nu lua in greutate suficient si analizele ulterioare mi-au dat dreptate) - dar asta este alta poveste (nu vreau sa nasc polemici in legatura cu alaptatul, pentru ca exista cateva mame bloggarite/facebookiste foarte indarjite cand vine vorba de acest capitol si "sar" imediat la gatul oricarei alte mame care nu (mai) alapteaza)...vom reveni cu amanunte.
Revenind la "problema" mea: in fiecare zi, dimineata si seara, mami serveste "la manivela", lingurita cu lingurita lapticul odorului...este extenunat uneori, desi nu asta ar fi problema, mai grav este ca inghitind laptele cu lingurita, inghite si foarte mult aer si asta ii provoaca de foarte multe ori greata..plus ca astfel, Gogo a renuntat si la mesele din timpul noptii, practic uneori sta si 12-13 ore nemancat, intrucat nu pot sa il trezesc la 12 noaptea sau la 5 dimineata si sa il aduc pe scaunul de masa sa ii servesc lapetele...ce frumos daca ar fi baut si el cu biberonul/canita lapticul culcat in patut, ca (aproape) orice copil de varsta luicare nu mai e alaptat..:)))
Am incercat tot felul de cani/canite (cu cioc tare cu cioc flexibil, cu pai, cu supapa) - in afara de mici victorii (cateva zile numarate pe degete cand a baut laptele dintr-unul din aceste recipiente), tot la lingurita am ajuns..
Am incercat tot felul de tipuri de lapte formula, chiar si lapte de vaca, dar nici un rezultat..
Pana acum Gogo a incercat sa pape lapticul cu lingurita, furculita, a avut chiar si o tentativa de a-l apuca cu degetelele (si nu intelegea de ce nu functioneaza metoda), dar cand vine vorba de BAUT laptele - nu am descoperit, nici acum, dupa 8 luni de zile, solutia...
Abia astept sa mai creasca putin sa invete sa bea laptele dintr-un pahar normal, macar...
Pana atunci, Gogo s-a oferit sa ma ajute si a propus o ustensila pe masura eforturilor...



2-3 polonice si gata laptele...:))))

S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Ce solutii ati gasit?


Papam, invatam, ne jucam si ne distram!

Din categoria: cum ne petrecem timpul mesei?
Alexandru a mancat intotdeauna (cu mici exceptii) tot din farfurie...e un copil tare bun si nu prea face mofturi la masa (cu mici exceptii), dar trebuie intotdeauna "intretinut", adica trebuie sa fie distrat intotdeauna cu ceva...de ex, mai nou, mami trebuie sa isi puna niste cornute de ren pe cap in timp ce ii serveste masa (a intrat si Gogo in atmosfera de Craciun)..:)
timpul mesei este momentul cel mai propice din zi in care pot sa imi pun in aplicare vocatia de profesor/educator..:)))
Mai nou, ne jucam (cu) si invatam fructele...si sunt tare mandra ca la 1,3 ani, Alexandru recunoaste fiecare din fructele expuse pe tavita scaunelului de luat masa..in timpul "lectiilor", acestea nu scapa nedegustate (dupa cum se poate vedea in imagine)...:)))




Preferatele lui sunt...nucile (probabil pentru ca le si papa la micul dejun in fiecare dimineata si ne jucam mereu cu ele la masa)..iar unul dintre jocurile noastre preferate recente (la masa) este asezatul si scosul nucilor din cutia de carton pentru oua (care arata cam rau dupa ce a trecut prin manutele lui Gogo)...:)))



Mami trebuie sa improvizeze in fiecare zi cate un nou joc...asa ca apeleaza foarte des la ustensilele gasite prin bucatarie...
Voi cum reusiti sa ii convingeti pe pitici sa pape (tot)?

marți, 29 noiembrie 2011

La multi ani, Eliza Andreea!

La multi ani, Eliza Andreea! 
Fitzi este o scumpete de fetita, care in curand va implini 6 lunitie frumoase ca ea! si este cea mai importanta fetita din viata lui Alexandru! :)



luni, 28 noiembrie 2011

Expozitie cu vanzare Mad Hatter Boutique

Recunosc, spre rusinea mea, pana deunazi nici nu auzisem de Mad Hatter Boutique. Dar m-am indragostit de accesoriile (pe care le-am admirat doar in poze pana acum) create de designerul brand-ului Mad Hatter, Madalina Florea - despre care pot spune cu mandrie ca am fost si colege de facultate! Bravo, Madalina!
Intotdeauna am admirat femeile care poarta palarii si intotdeauna mi-am dorit sa imi achizitionez si eu un astfel de accesoriu!


cateva dintre creatiile superbe ale Madalinei Florea


Asadar, pe 11 decembrie, intre 17:00 - 20:00, Madalina Florea, designerul Mad Hatter, va invita la un eveniment special, unde toate iubitoarele de palarii se vor putea rasfata cu cocktail-uri de iarna, proba designurile unice intr-o atmosfera placuta si alege unul sau mai multe modele care va vor face sa  va simtiti speciale la petrecerile de sarbatori. 


Expozitia contine peste 50 de piese din cateva colectii diferite ale Mad Hatter Boutique, unele deja cunoscute, altele noutati absolute, iar altele direct de pe podiumul de la Londra, iar preturile valabile doar la acest eveniment, la fel de unic ca si creatiile, vor porni de la 30RON. Aveti astfel ocazia de a alege un accesoriu unicat perfect pentru o ocazie speciala la doar o fractiune din pretul sau initial.


Sunteti asteptate cu drag la Boheme Cafe & Bistro (Caderea Bastiliei nr.11)
Nu uitati sa va anuntati si prietenele! :)





duminică, 27 noiembrie 2011

Remediu naturist pentru tuse la copii

De o saptamana, Alexandru s-a pricopsit cu o tuse destul de urata (a fost vina noastra, a parintilor, intrucat l-am dus intr-un supermarket foooarte aglomerat si trecerea brusca de la caldura de acolo la gerul de afara l-a cam lovit si pe pitic, desi, slava Domnului, pana acum, la 1,3 ani, Alexandru nu a racit NICIODATA). Nici acum nu e vorba de o raceala propriu-zisa, nu are rosu in gat, nu se aude nimic la plamani, are doar aceasta tuse care il chinuie, mai ales cand doarme.
La sfatul mamei mele, am incercat si un remediu naturist: miere de albine in căuș de ridiche neagra.
Marturisesc, pana acum, habar nu aveam ce e ridichea neagra, adica stiam ca e o ridiche, dar eu credeam ca este si "neagra" in interior...:)))))
Asadar, pentru experiment, am luat o ridiche neagra, am decupat un sfert din ea (cat sa formeze un capac), am scobit-o cat am putut eu mai bine si am adaugat miere de albine. O voi lasa la macerat cateva ore, pana se va forma un sirop.
Din acest sirop, ii voi da piticului cam 2-3 lingurite pe zi, dupa masa.






Despre ridichea neagra
Ridichea neagra are un continut ridicat de vitamina C ( trei sferturi din cantitatea zilnica recomandata) vitamina care, dupa cum se stie, are un rol important in prevenirea racelii, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Din compozitia ridichii nu lipsesc nici sodiul, potasiul, fosforul, iod, sulf, magneziu, si nici vitaminele A, B chiar daca cele din urma sunt prezente intr-o cantitate mai mica.
Consumul de ridichea neagra creste imunitatea organismului si capacitatea acestuia de a se apara impotriva infectiilor, avand un efect tonic, detoxifiant si mineralizant.
Indeosebi in cazul copiilor, ridichea neagra poate fi folosita ca remediu impotriva rahitismului, ajutand la fixarea calciului si la fortifierea organismului, optimizand procesul de crestere si dezvoltare. Ridichea neagra este indicata la copii si pentru combaterea starilor de oboseala si anemie.
Siropul de ridiche neagră amestecat cu miere calmează tusea şi, în acelaşi timp, ne ajută să scăpăm mai repede de virozele respiratorii.

BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECŢIE

Teatrul de Animaţie ŢĂNDĂRICĂ cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti organizează în perioada 24 noiembrie - 4 decembrie 2011 cea de a 7-a Ediţie a Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECŢIE".


cateva idei de SPECTACOLE
Joi, 1 Decembrie 2011, ora 14:00: Workshop: Adrian Lefter – Păpuși din baloane
Vineri, 2 Decembrie 2011, ora 10:00 CEI TREI PURCELUȘI,  peste 3 ani; 50 min
Spectacolele sunt dedicate copiilor incepand cu varsta de 3 ani (deci Alexandru mai are putin de asteptat, dar o buna prietena a mea, care are numai idei buuune - Tania - mi-a sugerat sa ii ducem pe pitici la teatrul Ion Creanga! - revenim cu amanunte.
Mai multe info despre Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECŢIE" gasiti la http://www.teatrultandarica.ro/festival.html.