marți, 30 august 2011

Eu mami si doctorul 27.08.2011

 Subiecte 27.08


  • refluxul gastro-esofagian

  • informatii in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului (partea1)






Baby Expo- editia de toamna 2011

Toamna se numara...targurile si expozitiile pentru bebelusi si copii...:)))


























Info
Vizitatori

BABY EXPO, editia 32 de Toamna


Orar
- Locatie


Joi
22, Vineri 23, Sambata 24 si Duminica 25 Septembrie 2011
Zilnic intre orele
10.00 si 19.00 - Duminica ora 16.00
Sala Polivalenta Bucuresti


Tarif
Intrare


Adult
: 10 lei/adult - Copil : gratuit

Intrarea interzisa minorilor neinsotiti


Este interzis accesul cu animale





sâmbătă, 27 august 2011

Motz Party - GoGo style

Astazi a fost petrecere mare: Mihai-Alexandru aka pentru apropiati Gogoshel a fost moţat!


mama a pregatit cu mare constiinciozitate tavita de moţ!



banutzul de argint din 1913 primit in dar de la bunii din inima Oltului - pe care bunii din inima Moldovei vor lipi cu ceara topita dintr-o lumanare de Inviere, părul micuţului moţat, asa cum spune tradiţia.


ce se intampla oare?


prima prima oara m-am infipt in Putin (cartea).. dar a fost prea grea pentru mine sa o ridic (Putin ramane Putin..:)) si m-am orientat spre altceva: o masinuta rosie (care a ajuns pe tava in ultimul moment)


si seringa....:) o sa devin un doctor faimos!!!


mai fac o incercare cu Putin..


totusi, trebuie sa avem grija si de imaginea noastra...:)))



deci...daca ar fi sa ne ghidam dupa tavita magica: Gogo va deveni un doctor faimos (era ditamai seringa acolo)..:), care va conduce o masina rosie si va fi foarte preocupat si de look-ul sau (sa isi va deschide in paralel si un salon de frizerie)... si va avea el ceva de impartit cu Putin....:D



Revenind la lucruri mai serioase, astazi cand am suflat (cu imputernicire de la Gogo) in lumanarea de pe tortul de un anisor, mi-am permis sa imi doresc eu ceva pentru el si primul lucru care mi-a venit in minte (in afara dorintei de a fi sanatos) a fost acela de a fi sadit Dumnezeu in fiinta lui acele lucruri necesare a deveni - asa cum spune o rugaciune ortodoxa a parintilor pentru fiii lor - folositor comunitatii in care va trai, oricare ar fi ea.


La multi ani, Mihai-Alexandru!!! pupa-te-ar mama de viitor doctor!!! :)))

La multi ani, sufletzelul meu!


ISTORIA ZILEI: Evenimente din 28 august




























Evenimente importante din 28 august

476: Imperiul Roman de Apus se prabuseste. Imparatul Romulus Augustulus este detronat de Odoacru, capetenia herulilor (neam germanic din uniunea de triburi a gotilor) isi ia titlul de "patrician". Se instaureaza dominatia germanica in Italia
1565: Este fondat San-Agostin (Florida), prima asezare permanenta a europenilor in America de Nord
1728: Vitus Bering descopera o stramtoare intre Asia si America de Nord, care primeste numele sau
1804: Un puternic incendiu distruge o parte din Bucuresti. Dupa aceasta s-au luat primele masuri de aliniere a strazilor orasului ( 28 august/9 septembrie)
1883: In Marea Britanie se interzice robia
1916: Germania declara razboi Romaniei (Primul Razboi Mondial)
1917: Are loc batalia de la Ciresoaia.
1917: Moare Calistrat Hogas, prozator roman
1929: Anastase Dagomir, experimenteaza inventia sa, cabina catapultata, in apropierea aeroportului Orly, Paris. La 3 noiembrie 1928 inregistrase, in Franta, cererea de brevet "Nouveau systeme de mntage des parachutes dans les appareils de locomotion aerienne". Obtine brevetul francez 678566 din 2 aprilie 1930 iar in 1950 il obtine pe cel romanesc pentru "Celula parasutata".
1930: Are loc, la Varsovia, prima Conferinta a tarilor agrare in vederea cautarii unei solutii pentru iesirea din criza; participa Bulgaria, Cehoslovacia, Estonia, Iugoslavia, Letonia si Lituania, Romania si Ungaria, formand "Blocul statelor agrare"
1941: Peste 600.000 de germani sunt deportati de catre Stalin catre Siberia si Kazahstan (Al Doilea Razboi Mondial)
1991: Guvernul rus demisioneaza si KGB-ul se dizolva
1993: A avut loc o remaniere guvernamentala. Primul ministru, Nicolae Vacaroiu, a anuntat noii ministri: Mircea Cosea: ministru de stat, presedinte al Consiliului pentru Coordonare, Strategie si Reforma Economica; Cristian Ionescu: ministrul comertului; Petre Salcudeanu: ministrul culturii si Alexandru Mironov: ministrul tineretului si sportului.
1995: Vicepresedintele Consiliului National al PDSR, Mircea Pavlu, a declarat, cu ocazia unui simpozion dedicat implinirii a 55 de ani de la Diktatul de la Viena, ca "actiunea nationala a PDSR in privinta Transilvaniei este cunoscuta; aceasta provincie a fost, este si ramine pamint romanesc".
1996: A fost creat Comitetul National de sprijin al candidaturii lui Ion Iliescu la presedintia Romaniei, comitet care reuneste personalitati ale vietii publice din tara si strainatate.
1997: Senatorul american Richard Lugar a discutat cu autoritatile de la Bucuresti perspectivele continuarii procesului de extindere a NATO in etapa post-Madrid, declarindu-se uimit de numarul mare de domenii ale reformei din Romania.
1998: Compania de telecomunicatii olandeza KPN s-a retras din competitia pentru privatizarea a 35% din capitalul RomTelecom, intrucat riscurile pe care le presupunea realizarea acestui proiect nu se incadrau in strategia KPN si nu indeplineau criteriile privind investitiile externe ale companiei olandeze.
1999: Presedintii PDSR si PNR, Ion Iliescu si Viorel Catarama, au convenit ca partidele pe care le conduc sa aiba consultari si negocieri asupra legilor inaintate de Guvern si sa propuna convocarea unei intilniri a partidelor parlamentare care nu fac parte din coalitia guvernamentala, pentru a pune la punct o strategie parlamentara comuna.

Zii de nastere: vedete si personalitati
1749: S-a nascut Johann Wolfgang von Goethe, scriitor si filosof german.
1828: S-a nascut Lev Tolstoi,romancier rus
1877: S-a nascut Charles Stewart Rolls, constructor de automobile si aviator; a fost primul aviator care a traversat Canalul Manecii dus-intors, fara escala, in iunie 1910; impreuna cu Henry Royce, a format renumita firma de automobile Rolls Royce
1919: S-a nascut Godfrey Hounsfield, inventatorul britanic al tomografiei computerizate, laureat al Premiului Nobel pentru medicina in 1979.
1927: S-a nascut Nicolae Herlea, bariton roman.
1930: S-a nascut Ben Gazzara, actor american (Biagio Anthony Gazzara)
1943: S-a nascut David Soul, actor american (Starsky and Hutch)
1948: S-a nascut Daniel Seraphine, tobosar american (Chicago)
1961: S-a nascut Kim Appleby, cantareata, compozitoare si actrita engleza
1966: S-a nascut Michele Padovano, fotbalist italian
1966: S-a nascut Julen Lopetegui, fotbalist spaniol
1969: S-a nascut Jason Priestley, actor si regizor american (Beverly Hills 90210 , Wyatt Earp, Pe urmele lui Marylin Monroe, Cu sange rece...)


2010: s-a nascut Mihai-Alexandru aka pentru apropiati GOGOSHEL

Calendar religios 28 august
Calendar crestin ortodox:
Cuviosul Moise Etiopianul; Sfantul Mucenic Diomid; Sfanta Ana Proorocita, fica lui Fanuel
Calendar crestin greco-catolic:
Cuviosul Moise Etiopianul; Sfantul Augustin
Calendar crestin romano-catolic:
Sfantul Augustin




 acum un an, chiar intr-o zi de sambata, 28 august 2010, m-am implinit ca om: am devenit MAMĂ.

La multi ani, sufletul meu frumos!













Fiecare zi care trece ma convinge tot mai mult de adevarul - pe care nu il intelegi decat la un anumit moment - si anume: Nu realizezi cat de mult a lipsit UN COPIL din viata ta si cat de mult ti-a fost dor de el, decat atunci cand il ai!

Gogoshel s-a autoinvitat in viata noastra si a adus tot ce e mai frumos in ea!

La multi ani, copilul meu! (si al lu' tati, bineinteles) :))))



Ps. REVENIM CU DETALII DESPRE PETRECREA DE MOT


duminică, 21 august 2011

sâmbătă, 13 august 2011

Prima intalnire face to face cu animalutele


In timpul vacantei la Bacau, bunul Pepic l-a dus pe Gogo la targul de animalute si păsări, unde Alexandru a facut cunostinta cu o multime de catei, pisici, papagali, canari, porumbei si iepurasi.






















Aici a avut loc si prima "altercatie" a lui Alexandru (11 luni jumate): un iepuoroi cu urechile uriase a atentat la degetelele lui Gogo, capsându-i unul dintre ele cu dintisorii lui nazdravani. Imaginea de mai jos surprinde cu exactitate momentul incidentului care, din fericire, nu a fost unul grav. Gogo s-a speriat putin, dar si-a revenit rapid, doar este un baietel mare si curajos de-acum. :)











Vacanta de vis pe planeta Moldova


Micul Gogoshel a revenit la Capitala dintr-o vacanta de vis petrecuta la bunicii de la Bacau, pe planeta Moldova.


Dupa cateva excursii si incursiuni (realizate de Gogo in primul lui anișor de viata) pe planetele Moldova si Oltenia, precum si la mare, am ajuns la o concluzie: Rutina dauneaza grav bebelusilor!


In doua saptamani cat a petrecut Alexandru la Bacau, cu bunicii materni si cu toate rubedeniile, micul Gogoshel de aproape un anishor a trait experiente de neuitat si a facut progrese remarcabile in evolutia lui psihomotorie: a invatat sa fie mult mai sociabil (Alexandu a fost, oricum, dintotdeauna, un copil extrem de prietenos si zambaret cu toata lumea), a invatat sa faca PA (lucru pe care eu ma "chinuiam" sa il invat de vreme buna si nu am reusit (si Buni de la Bacau a reusit din doar cateva incercari), a invatat sa spuna un ALO bebelusesc ducand telefonul la ureche, a invatat sa pupe si sa fie afectuos, a petrecut timp pretios cu draga lui verisoara de 2 luni Fitzi (se apropia de ea afectuos, mangaind-o cu drag pe manuta), si-a revazut strabunica materna, si-a revazut rubedeniile si a socializat cu o multitudine de alti bebei, a inceput sa mearga tinut doar de o manuta, a vazut pentru prima data o multime de animalute (catei, pisici, papagali, canari, iepurasi), a participat la primul lui gratar in superba livada a lui Pepic, a admirat cateva dintre frumoasele mânăstiri ale Moldovei, a vizitat locul unde este inmormantat tizul lui grandios, marele domnitor Alexandru cel Bun (manastirea Bistrita din judetul Neamt) - si multe, multe alte nazdravanii bebelusesti!





exemplificam cu o serie de fotografii de vis:




























Revenim cu detalii!