Insiprata de o veche prietena (multumesc, Tania!) am pregatit piticului meu de 1 an si 2 luni o reteta minune pentru intarirea imunitatii. Am fost o norocoasa pana acum, intrucat in cele 14 luni de viata piticul meu nu a fost niciodata racit, dar, pentru ca tot a venit toamna, am decis sa actionez preventiv. Cu atat mai mult cu cat piticul meu are o carenta de fier in organism si catina este un excelent remediu pentru tratatarea anemiilor la pitici.
Asadar, am cumparat 1 kg de catina, pe care am curatat-o (cea mai dificila etapa) si am blenduit-o. O parte din catina am amestecat-o cu cateva linguri de miere (desi piticul meu este mare fan de acrituri, ca si mama lui, de altfel, si o accepta si fara miere). Borcanelul magic astfel obtinut il pastrez la frigider si ii dau cateva lingurite pe zi din aceasta compozitie.
Restul de catina simpla l-am pastrat la congelator, in borcanele de sticla.
De ce catina?
Fructul de catina contine:
- de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele (Dintre toate fructele, catina contine cea mai mare cantitate de vitamina C)
- betacaroten (mai mult decat contine morcovul)
- in proportie de 35%, acid palitoleic – un acid gras foarte important care se gaseste in compozitia pielii, ajutand la intretinerea celulelor si la vindecarea leziunilor.
Alte elemente nutritive valoroase ale fructului sunt vitaminele E (180 mg), B1, B2, PP, F şi polivitamina D, dar şi minerale ca magneziul, fosforul, potasiul, fierul şi sodiul.
Uleiul extras din seminte contine 17% acid oleic, 34% acid omega 3 si 31% omega 6.
Daca ati pierdut sezonul si nu mai gasiti in piata, va recomand pachetul de 4 produse de la Bioportal, in promotie.
Daca ati pierdut sezonul si nu mai gasiti in piata, va recomand pachetul de 4 produse de la Bioportal, in promotie.