marți, 29 noiembrie 2011

La multi ani, Eliza Andreea!

La multi ani, Eliza Andreea! 
Fitzi este o scumpete de fetita, care in curand va implini 6 lunitie frumoase ca ea! si este cea mai importanta fetita din viata lui Alexandru! :)



luni, 28 noiembrie 2011

Expozitie cu vanzare Mad Hatter Boutique

Recunosc, spre rusinea mea, pana deunazi nici nu auzisem de Mad Hatter Boutique. Dar m-am indragostit de accesoriile (pe care le-am admirat doar in poze pana acum) create de designerul brand-ului Mad Hatter, Madalina Florea - despre care pot spune cu mandrie ca am fost si colege de facultate! Bravo, Madalina!
Intotdeauna am admirat femeile care poarta palarii si intotdeauna mi-am dorit sa imi achizitionez si eu un astfel de accesoriu!


cateva dintre creatiile superbe ale Madalinei Florea


Asadar, pe 11 decembrie, intre 17:00 - 20:00, Madalina Florea, designerul Mad Hatter, va invita la un eveniment special, unde toate iubitoarele de palarii se vor putea rasfata cu cocktail-uri de iarna, proba designurile unice intr-o atmosfera placuta si alege unul sau mai multe modele care va vor face sa  va simtiti speciale la petrecerile de sarbatori. 


Expozitia contine peste 50 de piese din cateva colectii diferite ale Mad Hatter Boutique, unele deja cunoscute, altele noutati absolute, iar altele direct de pe podiumul de la Londra, iar preturile valabile doar la acest eveniment, la fel de unic ca si creatiile, vor porni de la 30RON. Aveti astfel ocazia de a alege un accesoriu unicat perfect pentru o ocazie speciala la doar o fractiune din pretul sau initial.


Sunteti asteptate cu drag la Boheme Cafe & Bistro (Caderea Bastiliei nr.11)
Nu uitati sa va anuntati si prietenele! :)





duminică, 27 noiembrie 2011

Remediu naturist pentru tuse la copii

De o saptamana, Alexandru s-a pricopsit cu o tuse destul de urata (a fost vina noastra, a parintilor, intrucat l-am dus intr-un supermarket foooarte aglomerat si trecerea brusca de la caldura de acolo la gerul de afara l-a cam lovit si pe pitic, desi, slava Domnului, pana acum, la 1,3 ani, Alexandru nu a racit NICIODATA). Nici acum nu e vorba de o raceala propriu-zisa, nu are rosu in gat, nu se aude nimic la plamani, are doar aceasta tuse care il chinuie, mai ales cand doarme.
La sfatul mamei mele, am incercat si un remediu naturist: miere de albine in căuș de ridiche neagra.
Marturisesc, pana acum, habar nu aveam ce e ridichea neagra, adica stiam ca e o ridiche, dar eu credeam ca este si "neagra" in interior...:)))))
Asadar, pentru experiment, am luat o ridiche neagra, am decupat un sfert din ea (cat sa formeze un capac), am scobit-o cat am putut eu mai bine si am adaugat miere de albine. O voi lasa la macerat cateva ore, pana se va forma un sirop.
Din acest sirop, ii voi da piticului cam 2-3 lingurite pe zi, dupa masa.






Despre ridichea neagra
Ridichea neagra are un continut ridicat de vitamina C ( trei sferturi din cantitatea zilnica recomandata) vitamina care, dupa cum se stie, are un rol important in prevenirea racelii, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Din compozitia ridichii nu lipsesc nici sodiul, potasiul, fosforul, iod, sulf, magneziu, si nici vitaminele A, B chiar daca cele din urma sunt prezente intr-o cantitate mai mica.
Consumul de ridichea neagra creste imunitatea organismului si capacitatea acestuia de a se apara impotriva infectiilor, avand un efect tonic, detoxifiant si mineralizant.
Indeosebi in cazul copiilor, ridichea neagra poate fi folosita ca remediu impotriva rahitismului, ajutand la fixarea calciului si la fortifierea organismului, optimizand procesul de crestere si dezvoltare. Ridichea neagra este indicata la copii si pentru combaterea starilor de oboseala si anemie.
Siropul de ridiche neagră amestecat cu miere calmează tusea şi, în acelaşi timp, ne ajută să scăpăm mai repede de virozele respiratorii.

BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECŢIE

Teatrul de Animaţie ŢĂNDĂRICĂ cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti organizează în perioada 24 noiembrie - 4 decembrie 2011 cea de a 7-a Ediţie a Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECŢIE".


cateva idei de SPECTACOLE
Joi, 1 Decembrie 2011, ora 14:00: Workshop: Adrian Lefter – Păpuși din baloane
Vineri, 2 Decembrie 2011, ora 10:00 CEI TREI PURCELUȘI,  peste 3 ani; 50 min
Spectacolele sunt dedicate copiilor incepand cu varsta de 3 ani (deci Alexandru mai are putin de asteptat, dar o buna prietena a mea, care are numai idei buuune - Tania - mi-a sugerat sa ii ducem pe pitici la teatrul Ion Creanga! - revenim cu amanunte.
Mai multe info despre Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECŢIE" gasiti la http://www.teatrultandarica.ro/festival.html.

Mousse de ciocolata delicioasa pentru copii de la 1 an

O idee de un desert rapid, delicios si, mai cu seama, sanatos! - o reteta rapida, fara foc si care pastreaza aromele si proprietatile sanatoase ale componenetelor.


Ingrediente:
- o banana
- 3-4 nuci
- pudra de roscove
- nuca de cocos (optional)


Se sparg nucile, se maruntesc (eu le maruntesc la minitocatorul de la blenderul din dotare), se adauga banana si se blenduieste. Se aromeaza cu pudra de roscove si se ninge, eventual, cu putina nuca de cocos. Se poate adauga si putin lapte (eu asa voi face data viitoare, intrucat piticul meu refuza sa bea laptele - il accepta doar cu lingurita - si il voi "masca" in astfel de preparate).
Reprezinta si o excelenta crema de prajituri sau de tort pentru pitici (are consistenta perfecta pentru asa ceva) - dar nu am ajuns inca la acest nivel - nici mama cu preparatul, nici copilul cu papatul..:))).







Pudra de roscove
Ce copil nu adora ciocolata? Carui copil nu ii place aroma de cacao? Iata un inlocuitor perfect, mai ales pentru pitici, care, la cat sunt de energici, daca ar mai papa si cacao, ar face ca titirezii prin casa!
Pudra de roscove (carob) are un gust apropiat de cacao insa nu contine teobromina - substanta care poate provoca insomnie, agitatie, anxietate, mai ales in randul copiilor. Este dulceaga si retetele in care este integrata necesita mai putin zahar, miere.
Dispune de zaharuri proprii, similare celor din fructe, având un gust discret dulceag şi plăcut. NU conţine gluten şi nici lactoză !
Are şi proprietăţi expectorante;
Este un antioxidant de exceptie.

Pe scala ORAC (unităţi / 100 g produs) a celor mai sănătoase alimente, de care trebuie să ţină cont în stabilirea regimului alimentar orice pacient cu o proliferare malignă, (dar nu numai), pudra de roscove ocupa un loc fruntas:
314.446 pudra de cuişoare
312.400 tărâţele neprelucrate de sumac
267.536 pudra de scorţişoară
240.000 tărâţele de sorg bogate în tanin
200.129 pudra de oregano uscat
159.277 pudra de curcuma
102.700 boabele de acai liofilizate
100.800 tărâţele negre de sorg
91.500 pudra de roşcove (carob, ceratoni)




Are continut mai mic de lipide si continut mai mare de hidrati de carbon, vitaminele A si B, calciu.
Poate fi utilizata pentru tratarea diareei la copii si adulti;

O foarte buna paralelă între pudra de roşcove şi cacao gasiti pe http://altamedicina.com/paralela-intre-pudra-de-roscove-carob-%E2%80%93-k-si-cacao-c/

Unde se gaseste? - cam la orice PLAFAR, costa cam 5 ron punguta de 250 gr

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Fecioarele si curatenia...Alexandru nu se dezice!



Despre persoanele nascute in zodia Fecioarei se spune:
Fecioarele tin foarte mult sa aiba o casa ordonata, curata si aerisita astfel ca isi vor dedica o parte din timpul lor zilnic pentru a face curatenie. O fecioara va avea tot timpul grija ca lucrurile din dulapuri, etajere, rafturi sau sertare sa fie ordonate si asezate la linie, daca se poate. Nativii acestei zodii se inarmeaza mereu cu cele mai bune produse pentru curatat si cunosc trucurile de scoatere a petelor de pe diverse tesaturi.
Bucataria unei Fecioare va fi intretinuta ireprosabil iar baia, mereu igieizata. Vor avea mereu grija sa nu scape vreaun colt nesters si vor aseza ustensilele la locul lor.
La cat de obsedate sunt fecioarele de curatenie, probabil ca prietenii i-ar ocoli, de teama sa nu le deranjeze locuinta. Desi le face placere compania, dupa ce vizitatorii ies pe usa, indiferent de ora la care se intampla acest lucru, fecioarele pun mana pe aspirator si produsele de curatat. Astfel incat, cel mai important obiect din casa lor este un aspirator performant. De fapt, sa dea cu aspiratorul este chiar una dintre ocupatiile care ii calmeaza, ii linistesc. La fel de mult ii incanta si sa faca ordine in dulapuri sau sa aranjeze cartile din biblioteca.

Pana acum, la 1,3 ani, Alexandru nu s-a dezis de caracteristicile zodiei sale:
- cel mai drag obiect din casa si cea mai apreciata jucarie o reprezinta aspiratorul. Imediat cum se trezeste si papa, Alexandru se duce in fata cămarei si striga dupa ajutor sa ii deschidem usa si sa scoatem la iveala mult iubitul aspirator..toata ziua acesta trebuie tinut la vedere..nu avem voie sa il introducem inapoi in cămara, decat pe furis, astfel face un scandal de toata pomina...
- pe locul doi vine..mopul


- ocupatia favorita nr. 3 - lustruitul podelelor:  Alexandru ia foarte des lavetele si incepe sa lustruiasca gresia din bucatarie;



- mai nou, a inceput sa stearga cu servetelele mobila si scaunele de la bucatarie;
- si ultima cucerire: lasat putin singur sa se plimbe prin casa nesupravegheat, Alexandru a fost gasit trebaluind de zor, cu manecile de la bluzita suflecate....spaland (exact ca un om mare) vasul de toaleta cu peria speciala..:)))
- in casa moldobunilor, s-a oferit sa spele el gresia, iar in casa oltobunilor, a inceput sa stearga praful de pe noptiera...totul din proprie initiativa! in ograda moldostrabunilor, a pus imediat pana pe matura si..da-i bataie!







- cand urca in pat (sa faca nani eventual) nu uita niciodata se se descalte de sosete/papucei (singur);
- de asemenea, isi scutura foarte des "de praf" prosopelul pe care doarme (pentru ca transpira foarte mult, doarme intotdeauna cu capul pe un prosopel de bumbacel) si scutura orice hainuta gasita prin casa;
- cand calca mami, vine si el cu cateva hainute culese de prin dulapiorul lui si i le intinde sa le calce si pe acelea;
- mai nou, incearca sa aseze hainele pe umerase;
- pentru ca de fiecare data am insistat sa puna lucrurile luate "la locul lor" dupa ce se plictiseste de ele, eforturile incep sa dea roade...si Alexandru indeasa toate lucrurile scoase de prin sertare, dupa ce, in prealabil, a insirat continutul acestora prin casa.

Igiena personala este, si ea, foarte importanta:
- ii place sa se spele, singur, cu dusul;



- stie sa se spele singur pe dinti (imita perfect miscarile);
- stie sa isi sufle singur nasucul.
Ca o gluma de final, abia asteapta mami si tati sa mai creasca Alexandru putin...nu de alta, dar va fi liber sa isi satisfaca din plin aceasta obsesie pentru curatenie...Mami si tati nu se supara!!! :))))

CHICCO OUTLET

S-a deschis magazinul online tip outlet de la CHICCO, unde au, intr-adevar, cateva reduceri substantiale.
Sa exemplificam:

http://outlet.chicco.ro/product--scaun-de-masa-happy-snack-doggy--2366.html - redus de la 450,00 Lei la 199,00 Lei, doar pentru ca ambalajul este deteriorat.
 
Mai multe, descoperiti pe site-ul lor:
 
 

Testul PORTAGE la bebelusi si copii

Am completat testul PORTAGE cu privire la evolutia psihomotorie si cognitiva a piticului meu de 1,3 luni. Iata rezultatele...ce-i drept, nu ma bazez foarte mult pe aceste rezultate (desi sunt mai mult decat multumitoare), intrucat, ca parinte este foarte greu sa fii obiectiv si sa raspunzi sincer la intrebarile testului..eu am incercat cat am putut..si rezultatele sunt oarecum conforme cu realitatea: Alexandru este, intr-adevar, un copil foarte sociabil, sigur pe sine, si energic precum un titirez, dar la capitolele mancat/papat singur nu exceleaza, s-a cam invatat un lenes la acest capitol (si aici e mai mult vina mea) - povestea cu papatul laptelui cu lingurita o stie aproape toata lumea...:) - ...dar vom remedia in curand situatia..:)))




      Varsa socializare: 2.65(2 ANI 8 LUNI )
      Varsa limbaj: 1.44(1 ANI 5 LUNI )
      Varsa autoservire: 1.31(1 ANI 4 LUNI )
      Varsa cognitiv: 1.4(1 ANI 5 LUNI )
      Varsa motor: 2.14(2 ANI 2 LUNI )

      Varsa mentala: 1.79(1 ANI 9 LUNI )
      Varsa cronologica: 1.25(1 ANI 3 LUNI )
      IQ: 143
      130 + Exceptional/120-129 Foarte bun/110-119 Mediu - Superior/90-109 Mediu/80-89 Mediu - lnferior/70-79 Zona de granita/55-69 Retard usor/40-54 Retard moderat/30-39 Retard sever/Sub 30 Retard profund


      Evolutie
      socializare
      Evolutie
      limbaj
      Evolutie
      autoservire
      Evolutie
      cognitiv
      Evolutie
      motor
      Evolutie
      IQ



      Data26/11/2011
      Socializare2.65
      (2 ani 8 luni)
      Verbalizare1.44
      (1 ani 5 luni)
      Autoservire1.31
      (1 ani 4 luni)
      Cognitiv1.4
      (1 ani 5 luni)
      Motor2.14
      (2 ani 2 luni)
      IQ143
      Varsta mentala1.79
      (1 ani 9 luni)
      Varsta cronologica1.25
      (1 ani 3 luni)


In alta ordine de idei, incercati si voi...este foarte util in evaluarea piticilor nostri, mai ales ca noi, parintii, avem tendinta de a-i supraevalua...
Portage este un test de evaluare a copiilor mici (cu varste de pana la 6 ani) care poate fi de ajutor in doua mari directii:
a) testul Portage are avantajul ca prin intrebari ne poate crea o idee asupra aptitudinilor si stadiului la care ar trebui sa se afle copilul la o anumita varsta si unde anume este copilul in mod real in momentul evaluarii;
b) o a doua directie este evaluarea efectiva a copilului la o anumita varsta, ceea ce ne poate da o imagine destul de exacta asupra zonelor pe care copilul nu le acopera si unde acesta are nevoie de ajutor.
Aceasta evaluare ne va crea un mare avantaj in timp astfel incat, daca ii vom face o evaluare la fiecare 2-3 luni, vom avea o imagine mult mai exacta despre evolutia copilului. De cele mai multe ori un parinte are tendinta sa spuna "copilul meu evolueaza". Problema apare atunci cand parintele este intrebat : cat/cum a evoluat?
Exista doua concepte pe care orice test de evaluare, inclusiv testul Portage, le ia in considerare:
  • varsta cronologica a copilului, care reprezinta varsta biologica
  • varsta mintala a copilului sau varsta la care este copilul din punct de vedere al dezvoltarii in momentul evaluarii.
In general, toti copiii au anumite cunostinte si o anumita dezvoltare in cateva zone, proprii fiecarei varste.


Testul il puteti gasi aici:

http://autism.gamara.ro/portage/

joi, 24 noiembrie 2011

Desert delicios rapid: iaurt cu nuci si miere

Iaurt cu nuci si miere...parfumat (daca mai era nevoie) cu un strop de scortisoara pentru cine doreste..
- 2-3 nuci din livada lui Pepic - maruntite la blender
- 1 iaurtel 150gr/200gr
- 1 lingura miere de albine

Este singurul fel de mancare/gustare pe care as devora-o dupa ce piticul meu nu ar mai vrea sa pape din ea (eu niciodata nu mananc din mancarea piticului, daca mai ramane, desi de obicei nu prea ramane nimic)..


Beneficiile consumului de nuci pentru pitici
De vreo luna ii dau piticului meu in fiecare zi 2-3 nuci..i le servesc de obicei dimineata, in combinatii aromate cu banane sau, mai nou, cu iaurt si miere.
Nucile se numara printre alimentele cu cel mai bogat continut de cupru si zinc, minerale care contribuie la tratarea unor boli cardiovasculare. De asemenea,  nucile au beneficii in stimularea sistemului imunitar.
Conform cercetatorilor, nucile sunt bogate in vitamine din complexul B, contin proteine de buna calitate, vitamine, dar si acizi grasi omega-3. Acestea sunt considerate alimente complete, care asigura organismului energie pentru mult timp.
Mai mult, amestecul de nuci cu miere reprezinta un energizat de exceptie.




Cand pot fi introduse in alimentatia copilului?
In mod normal, nucile sunt contraindicate inainte de varsta de un an (sau chiar 3 ani), pentru ca sunt considerate a avea un mare potential alergen. In timp, parerile asupra alimentelor potential alergene s-au modificat. Daca nu exista persoane care sufera de alergii in familie, pediatrii americani recomanda introducerea in alimentatia copilului dupa ce acesta a implinit un an.
Eu i-am dat piticului meu miere (de la un an) si nuci (de la un an si doua luni) si nu am observat nici un fel de reactie negativa...
Fiecare mama va proceda, insa, asa cum va crede de cuviinta!

miercuri, 23 noiembrie 2011

Carnea de porc la copii

De ce toata lumea blameaza carnea de porc atunci cand vine vorba de mancarea pentru pitici?
Multe dintre mamici considera despre carnea de porc ca este un aliment interzis copiilor, in special celor mici, cam pana in jurul varstei de 3 anisori. De ce? Pentru ca este o "carne grasa, greu digerabila, pe care stomacul copilului nu o accepta cu usurinta"..
Sa ne intelegem din start: cand spun carne de porc nu ma refer la carne grasa (asa cum ne imaginam cu totii cand pronuntam porc), ci la muschiul de porc fara pic de grasime. Piticul meu are 1,3 ani si deja i-am dat o data sa guste pulpa slaba de porc, pe care a tolerat-o foarte bine.
De altfel, chiar Mihaela Bilic (nutritionist cu ale carui prinicpii sunt de acord) recomanda carnea de porc pentru copii. Potrivit acesteia: Pentru momentul de fata, in Romania, Porcul e mai bun decat puiul!!!

minutul 2.58: http://neatza.a1.ro/info-medical/Alimentatia-la-copii_5279.html

Porcul este un animal care, in zilele noastre, traieste si mananca mult mai sanataos decat alte pasari/animale pe care le oferim copiilor nostri. Eu ma aflu in situatia norocoasa de a nu fi nevoita sa cumpar din magazine carne aproape niciodata, iar piticului meu i-am oferit intotdeauna carne din surse de la tara, de la pasari/animale care au crescut cat de cat mai sanataos si au vazut lumina soarelui si au alergat libere prin orgada.


De ce carne de porc (din cand in cand) pentru piticul meu, inainte de 3 ani?
- contine mult mai mult fier
Denumire alimentFier (mg/100g)
Ficat de porc22,1
Carne de vită3,2
Carne de porc3,0
- e o carne sanatoasa (ne referim la pulpa si muschi)
- grasimea din carnea de porc nu e atat de saturata precum cea din vita
- porcul nu e crescut cu stimulenti (hormoni)

Conform http://wholesomebabyfood.momtastic.com, carnea de porc poate fi introdusa in meniul bebelusilor chiar de la 8 luni.


Si daca e sa fim sincere total, de ce unele mamici respecta cu atata strictete acest "mit" - interzicerea carnii de porc pana la 3 ani - , dar cand vine vorba de alte interdictii - zahar, dulciuri, grasimi procesate - dau dovada de mai multa indulgenta?! (am vazut atatea retete pentru pitici care includ margarina, ceapa calita - fie ea si in putin ulei - sosuri cu faina, ca sa nu mai vorbim de iaurturile cu fructe din comert sau chiar dulciuri pentru bebelusi, tot din comert).



Piticul meu la Taiatul Porcului in avans..


vineri, 18 noiembrie 2011

Analizele de sange (de rutina) la bebelusi - moft sau necesitate?


Aceasta postare vine din dorinta de a da o replica unei mamici cu care polemizam deunazi vizavi de oportunitatea analizelor de sange de rutina la bebelusi sau nu. Mamica in cauza sustinea sus si tare - la intrebarea unei alte mamici - La ce varsta este recomandat sa se faca primele analize de sange, daca nu a avut copilul vreo problema pana atunci? -ca - citez - "Daca copilul e sanatos, nu le vad rostul"!, aducand in argumentare ca analizele la copiii mici reprezinta o experienta "extrem de traumatizanta, oribila, un chin care nu se mai termina!" si promovand ideile ca:
- daca pediatrul nu vede semnele unei afectiuni (de parca ar fi vizibile semnele tutoror afectiunilor si bolilor),  analizele de rutina nu isi gasesc rostul;
- iar,  in caz ca exista mici semne ale unei afectiuni nu foarte grave, citez: "de ce sa mai chinui copilul pentru ca tot aia afli si tratamentul tot ala ramane".
Si inca ceva: "pediatrii din ziua de azi nu stiu sa vada semenle clinice, dar cei cu super experienta sunt capabili sa citeasca semnele si fara analize"..

In opinia mea, preventia unor afectiuni precum si ingrijirile medicale ale copilului incep inca de la nastere.
Revenind la mamica de mai sus care nu vede rostul analizelor de rutina, atata timp cat copilul nu da nici un semn de afectiune si pediatrul nu vede nimic rau - ii raspund:
- exista afectiuni care pot lua forme atipice si exista si forme asimptomatice, de aceea eu cred cu tarie ca trebuie facute analize nu numai daca starea generala e alterata , ci si in conditii de sanatate aparenta..
- o masinarie (laboratorul de analize) imi prezinta mai multa incredere decat un om (pediatrul - chiar si cu multa experienta, dar de multe ori depasit in gandire..)
- ii voi face copilului meu analizele de rutina cel putin o data pe an (daca nu chiar la 6 luni) si nu voi astepta "semnele" vizibile ale unei afectiuni..

In incheiere, noile trenduri in materia parentingului (pro bio, vegano si attachment parenting - sper sa nu fiu inteleasa gresit si judecata ca atare) risca sa devina uneori daunatoare daca sunt intelese gresit...am auzit in ultima perioada tot mai multe afirmatii de genul:
- "ma tenteaza serios ideea de a nu mai vaccina deloc copilul (nici macar cele obligatorii)"
- "nu vad sensul analizelor de rutina, pentru ca e prea dureros pentru copil ";
- "sunt total contra decalotarii, pentru ca nici mie, ca adult, nu mi-ar placea sa-mi faca cineva asa ceva, asa ca nici eu nu am de gand sa il supun pe copil la un astfel de chin..." etc etc..
Toate aceste opinii lasa locul unor dezabateri dintre cele mai acerbe, dar daca pentru simplul motiv ca recoltatul de sange este dureros la copii (din experienta piticului meu va spun ca experienta recoltatului de sange nu trebuie neaparat sa devina una traumatizanta...Alexandru nici macar nu a plans..depinde foarte mult de personalul care efectueaza recoltarea, de modul in care poti sa iti linistesti copilul in acele momente si sa incerci sa ii distragi atentia...practic nu intepatura in sine doare, cat faptul ca trebuie sa stea nemiscat cateva secune, un minut-doua si acest fapt il sperie pe micut) amani efectuarea de analize la copil pana cand aceste vor deveni obligatoriu (adica atunci cand va merge la gradinita) si te increzi orbeste in opinia unui singur pediatru (fie el si cea mai mare expereinta), atunci, dati-mi voie sa imi exprim consternarea!
De ce pentru noi, adultii, avem grija sa ne facem macar anual analizele, iar piticilor nostri, nu, pentru simplul motiv ca arata bine, mananca si sunt vioi - deci sunt sanatosi?! rectific: dupa toate aparentele, sunt sanatosi!

Dar, fiecare parinte stie ce este mai bine pentru copilul său..

marți, 15 noiembrie 2011

Oraselul Mami Sala Dalles 18-20 noiembrie 2011

Intre 18 si 20 noiembrie 2011, ORASELUL MAMI va asteapta la Sala Dalles cu multe surprize!



DISTRACTIE - TOTUL GRATIS

  • Minicinema Clovni, jongleri si printese
  • Campionate de Wii
  • Proiectii
  • Jocuri electronice
  • Ateliere de jucarii
  • Tombole cu premii la fiecare ora
  • Fantana de ciocolata
  • Vata de zahar
  • Jocuri interactive
  • Pictura pe fata
  • Modelaj baloane
  • Fotografii

RELAXARE

  • masaj pentru copii si parinti
  • degustari de produse bio
  • restaurante pentru copii
  • cafenea

CUMPARATURI

  • noutati si demonstratii de produse
  • preturi promotionale
  • lansari de produse noi
  • Testari de produse

EDUCATIE - GRATUIT

  • Fitness pentru gravide si pentru proaspete mamici cu Cori Gramescu
  • Cursuri prim ajutor acordate de Crucea Rosie
  • Consultare alaptare si nutritie copii cu Ana Maita
  • Comunicare nonverbala
  • Consultatii stiomatologice si ortodontice gratuite

vineri, 11 noiembrie 2011

Talciocul Urban pentru BiBi - 12 noiembrie 2011


Delia - o buna si veche prietena, mamica unui baietel superb - organizeaza, maine, 12 noiembrie 2011, deja cunoscutul Talcioc Urban, la Casa Margarit (zona Icoanei, Bucuresti). Evenimentul va fi o ocazie nemaipomentia de a socializa cu alte mamici si nu numai, de a cumpara tot felul de lucruri frumoase dedicate copiilor si nu numai (am vazut deja cativa pantofi si cateva genti superbe dedicate talciocarilor) si, in primul rand, pentru a contribui la  strangerea fondurilor necesare pentru a salva un sufletel superb, care are nevoie de noi, Bibi, un baietel cu ochi superbi care este bolnav de anemie aplastica si are nevoie urgenta de un transplant cu maduva.
Asadar, daca doriti sa faceti o fapta buna, dar sa si traiti o multime de momente frumoase si, pe deasupra, sa achizitionati o multitudine de lucruri si mai frumose, sunteti asteptati la Talcioc!

miercuri, 2 noiembrie 2011

Tartine vesele cu crema de branza pentru pitici

I-am pregatit piticului meu de 1 an si 2 luni o delicioasa crema de branza facuta in casa:


Ingrediente:
Branza de vaci dulce si proaspata
Smantana din cea mai buna sursa
la care am adaugat: putin praz, marar si un gogosar verde.
Am blenduit totul si i-am servit piticului un maimutoi vesel decorat.




PS. el a fost mai putin incantat de manacarea propriu-zisa, dat a fost fascinat de ochisorii de gogosar ai maimutoiului din farfurie..:))) inca nu mananca foarte bine astfel de tartine, intrucat nu poate tine felia de paine perfect incat sa nu se murdareasca tot, dar e un inceput...:)