luni, 30 ianuarie 2012

Pastai verzi cu carne de curcan si sos de smantana

Astazi i-am pregatiti piticului meu de 1 an si 5 luni pastai verzi cu carne de curcan si sos albe din smantana de tara si alte mirodenii parfumate.
ce am folosit eu:
- cateva pastai verzi (eu aveam la congelator puse de cu vara)
- carne de curcan fiarta in prealabil si maruntita la tocator
- smantana de tara, usturoi, busuioc, marar si patrunjel


Am fiert pastaile in apa timp de 15-20 minute.



Intre timp am preparat, separat dressingul din carnea de curcan fiarta in prealabil si maruntita la blender, peste care am adaugat 2 linguri de smantana de tara, usturoi, busuioc si verdeturile.
Iata ce a iesit!



DICTATURA din Clubul Mamicilor

Am fost adaugata acum cateva luni bune, de o prietena, intr-un grup pe Facebook: CLUBUL MAMICILOR, initiat si adminisitrat ca un "fief" de catre o anumita ALINA M. Buunn..toate bune si frumoase...eram si eu pe atunci proaspata mamica, in cautare de sfaturi si impresii despre experienta asta a mamicitului..pana cand, usor usor, am observat (si nu numai in cazul meu), ca orice opinie diferita de cea a administratorului grupului, era taxata prin comentarii rautacioase si un stil superior de mama atotstiutoare..
Va dau cateva exemple:
- nu iti alaptezi copilul pana la 2-3 ani sau, din diverse motive (altele decat medicale) intrerupi alaptatul, esti mama "rea"!
- nu dormi cu copilul in pat si il lasi sa planga un minut in patutul lui, esti o mama "barbara" care ii va crea frustrari pe viata copilului!
- analizele de rutina la copii nu isi au rostul pentru ca reprezinta o experienta "extrem de traumatizanta, oribila, un chin care nu se mai termina!"

Acestea sunt doar cateva dintre ideile ce caracterizeaza stilul de parenting promovat de administratorul Clubului Mamicilor..Nu sunt eu in masura acum si aici sa pun sub semnul intrebarii calitatea ideilor respective (fiecare mama isi creste cum vrea copilul), dar nu mi se pare normal, ca atunci cand cineva indrazneste, in Clubul Mamicilor, sa exprime o opinie diferita de cea a distinsei doamne care a initiat grupul si se crede stapana, sa fie admosnestat cu expresii de genul "nu mai da astfel de sfaturi barbare"!
Persoanele care fac parte din grup sunt oameni ok (in general), cu exceptia administratorului grupului, care a reusit sa ma oripileze cu un anumit tip de comportament si un anumit vocabular si o anumita atitudine care lasa muult de dorit, in ceea ce priveste standardele unei femei si, mai cu seama, mame! Si acestei persoane i se alatura alte cateva membre care considera ca FB-ul reprezinta un fel de colt al strazii in care pot sa arunce cu tot felul de apelative demne de taraba pietei!
Va dau un alt exemplu: daca esti membru nou-venit (sa zicem al 200-lea, cum am fost eu, probabil) si adresezi o intrebare de mamica fara experienta, prin care ceri ajutorul (sfaturi) intr-o problema, ti se replica imediat de catre unul din "membrii fondatori" autoproclamati: "Tu ai citit din ce s-a scris pana acum aici pe grup???", in sensul ca: inainte de a posta ceva, trebuie sa dai intai search prin toate comentariile si intrebarile, ca nu cumva sa repeti un topic ce deja a fost discutat pe grup.



Dragi mamici facebookiste, daca faceti parte din acest grup sau veti fi adaugate in acest grup, luati mare aminte si, mai cu seama, luati atitudine!
Va scriu aceste ganduri in semn de REVOLTA fata de comportamentul si atitudinea - in special - a unei persoane de din acest grup de pe FB, care, intamplator, este si initiatorul grupului, dar care isi aroga meritul de a conduce acest grup, neintelegand ca TOTI MEMBRII GRUPULUI SUNT EGALI.
In repetate randuri, Administratorul acestui grup (pentru simplul fapt ca a initiat acest grup - Clubul Mamicilor -, care s-a extins ca o caracatita, fiecare invitand pe altcineva, deci practic, toti membrii au pus umarul la crearea acestei comunitati) isi aroga dreptul de a aplica dupa bunul plac un Regulament. Pai cum, poate Clubul Mamicilor sa functioneze la maxima eficienta, daca nu exista un Regulament???? - mai ceva ca intr-o unitate militara...
(Ca un paragraf, inainte de a intra in acest grup "ezoteric", trebuie sa parcurgi un oarecare chestionar, in sensul ca trebuie sa declari pe proprie raspundere urmatoarele date despre tine, ca membru nou: numele complet, adresa (!!!), cine te-a recomandat sa intri in grup (adica numele celui care te-a adaugat) si, de ce nu, si ce marime porti la pantofi..:).
Citez din Regulamentulul scris chiar de Domnia sa, paragraful 4: "Atacurile la persoana nu sunt permise. Incercati sa combateti idei si nu persoane. Nu sunt admise jignirile, insultele". 
Insa, atunci cand cineva ii atrage atentia in mod civilizat ca foloseste anumite cuvinte care sunt sub nivelul larg acceptat de bun simt (citez din expresiile folosite de Domnia Sa: apelative peiorative precum „draguto”, dragutico, „sfaturi barbare”, "data viitoare, posteaza in privat ce ai de zis") - ceea ce din perspectiva unor ar putea fi catalogat drept insulta, Domnia sa uita de Regulamentul pe care il arunca in fata fiecarui membru nou-venit, si gaseste cel mai dictatorial mod cu putinta de a rezolva polemica, si anume: STERGAND COMENTARIILE care nu ii convin si EXCLUZAND MEMBRII "incomozi"!

Conform acestei doamne, "in clubul asta se promoveaza un anumit stil de parenting iar eu cand aud sfaturi - contrare principiilor Domniei sale - ,"nu pot sa trec acest lucru cu vederea, pentru ca acel sfat poate fi perceput de cei 300 membri ca unul viabil cand e de fapt unul barbar"...- replica se refera la opinia exprimata de o mamica oarecare, cu privire la dormitul in acelasi pat cu copilul...respectiva mamica opina ca a alerga imediat la cel mai mic planset al copilului nu reprezinta o solutie, propunand sa asteptam cateva minute simbolice inainte de a incerca a-l linistim - opinie, de altfel, pertinenta - dar catalogata de catre Administrator drept una "barbara".
Nu critic aici calitatea opiniilor pe fond, ci pe FORMA. Nu ma consider cea mai buna mama din lume, capabila sa directioneze toate celelalte mamici si sa dea sfaturile cele mai bune, dar ma consider cea mai buna mama pentru copilul meu. De aceea, intodeauna incerc, atunci cand e de exprimat o opinie vizavi de cresterea copiilor, sa nu dau sfaturi, ci doar sa povestesc din experienta mea.
Ei bine, respectiva doamna nu accepta nici o opinie contrara prinicipiilor in care crede, si atunci cand un membru exprima o opinie ce promoveaza un stil de parenting diferit de al Domniei sale, distinsa doamna STERGE COMENTARIILE sau, mai rau, EXCLUDE MEMBRII, fara drept de apel!
Inteleg ca suntem in era FB-ului, unde fiecare face ce vrea, dar consider ca si aici trebuie respectate anumite reguli de bun simt, mai cu seama ca suntem FEMEI si MAME!
Asadar mamici care va confruntati cu astfel de personaje din grupuri de pe FB, oricand puteti initia voi singure un grup al vostru...Nu va lasati calcate in picioare de astfel de oameni!

...si, in incheiere, dupa cum spunea cineva drag mie: Lumea mamicilor e o lume cruda, dura, cu ambitii si orgolii nemasurate si nejustificate, in care fiecare se crede the best mum ever!!!

PS. Nu tolerez nesimtirea (=lipsa bunului simt) si o voi taxa mereu!


duminică, 29 ianuarie 2012

Pudra de roscove - alternativa sanatoasa pentru copii la CACAO

Ce copil nu adora ciocolata? Carui copil nu ii place aroma de cacao? Iata un inlocuitor perfect, mai ales pentru pitici, care, la cat sunt de energici, daca ar mai papa si cacao, ar face ca titirezii prin casa!





Pudra de roscove (carob) are un gust apropiat de cacao insa nu contine teobromina - substanta care poate provoca insomnie, agitatie, anxietate, mai ales in randul copiilor. Este dulceaga si retetele in care este integrata necesita mai putin zahar, miere.

Dispune de zaharuri proprii, similare celor din fructe, având un gust discret dulceag şi plăcut. NU conţine gluten şi nici lactoză !

Are şi proprietăţi expectorante;
Este un antioxidant de exceptie.


Pe scala ORAC (unităţi / 100 g produs) a celor mai sănătoase alimente, de care trebuie să ţină cont în stabilirea regimului alimentar orice pacient cu o proliferare malignă, (dar nu numai), pudra de roscove ocupa un loc fruntas:
314.446 pudra de cuişoare
312.400 tărâţele neprelucrate de sumac
267.536 pudra de scorţişoară
240.000 tărâţele de sorg bogate în tanin
200.129 pudra de oregano uscat
159.277 pudra de curcuma
102.700 boabele de acai liofilizate
100.800 tărâţele negre de sorg
91.500 pudra de roşcove (carob, ceratoni)
Are continut mai mic de lipide si continut mai mare de hidrati de carbon, vitaminele A si B, calciu.
Poate fi utilizata pentru tratarea diareei la copii si adulti;
O foarte buna paralelă între pudra de roşcove şi cacao gasiti pe http://altamedicina.com/paralela-intre-pudra-de-roscove-carob-%E2%80%93-k-si-cacao-c/

Unde se gaseste? - cam la orice PLAFAR, costa cam 5 ron punguta de 250 gr

o idee excelenta pentru un desert pentru copii gasiti aici.

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Gogojurnal - 1 an si 5 luni

Astazi Gogo implineste 1 an si 5 lunite frumoase ca el!
A evoluat foarte mult in ultima luna...exact cum scrie la carte, intre 1 an si 3 luni - 1 an si 4 luni, Gogo parca a stationat, in sensul ca, desi a acumulat si a inmagazinat in creierasul lui o multime de cuvinte si lucruri noi, nu s-a si exteriorizat...de la 1 an si 4 luni, insa, lucrurile s-au schimbat vizibil..





In ce mod?
- in fiecare zi acumuleaza sunete/cuvinte noi si repeta cu mai mult usurinta: pronunta clar: mama, tata, baie, gata, pa-pa (la revedere), papa (mancare), caca (cu multiple semnificatii: cos de gunoi, vas de toaleta, pampers murdar), ca-ca (cascaval, pe care il adora), dan (ghiozdan), la-la (muzica), tii-tii (masina), da-mi, ia-ia, gâl-gâl (cand trebuie sa bea);
- in fiecare seara inainte de culcare ne comanda din degetel sa ii fredonam cantecelul cu elefenatii pe panza de paianjen si sa ii numaram degetelele;
- stie sa se invarteasca..ii place tare mult sa danseze si are cateva scheme noi si cand aude melodiile care ii plac, face un adevart spectacol, invartindu-se si asteptand uletrior ropote de aplauze de la spectatorii care il adora..:)
- de asemena, seara, dupa ce ii spun rugaciunea de culcare si termin cu "Doamne ajuta", Gogo duce degetelele la frunte incercand sa imite semnul crucii..:) asa face de fiecare data cand ii spun Doamne ajuta!
- a devenit un adevarat "baietel" cu partile lui bune, dar si rele: este din ce in ce mai vizibila o latura oarecum violenta, in sensul ca e cam rautacios cu anumiti copii in parc si cam ridica manuta la ei (un obicei rau de care trebuie sa il debarasam);
- in continuare e foarte hanicut prin casa si vrea sa participe la curatenie;
- s-a si rasfatat destul de mult, are deja celebrele tipete-urlete pe care le auzim prin magazine, cu exceptia faptului ca face astfel de scene mai mult acasa (atunci cand nu primeste ce vrea), decat in public;
- am INVINS!!!! am invins lupta cu papatul laptelui cu lingurita..de o luna si un pic, BEM laptele din canita cu pari si nu il mai servim la lingurita!!! pentru mami acesta reprezinta un urias succes!



- a inceput sa manance "ca un om mare", in sensul ca mesteca mult mai mult, nu mai vrea totul pasat..ce-i drept, are si cu ce, are gura plina de dinti si masele frumoase;
- nici eu nu mai sunt atat de "paranoica" in ceea ce priveste respectarea regulilor de nutritie, m-am mai relaxat...ii mai dau sa guste si din mancarea noastra, chiar daca are sare..si am observat ca asa accepta fara probleme sa pape bacatele..de ex, a descoperit (cam tarziu), salata de rosii, ardei, ceapa, preparata ca pentru oameni mari...inca evit sa ii adaug sare in mancarea lui (dar ii mai dau sa guste din mancaruri care au sare) si inca evit dulciurile - pentru el, desertul zilnic consta in fructe sau vestitul iaurt cu mire si nuci.
- astazi a inaugurat colacul de toaleta, in sensul ca a stat pe el cu folos..:) pana acum l-am mai asezat de multe ori, dar niciodata cu un rezultat...inca nu am initiat in forta operatiunea OLITA, mai astept pana la primavara si intr-o luna-doua, imi voi face curaj sa incep;
- si-a schimbat si programul de masa si somn; doarme o singura data pe zi (12-14) cu variatii de rigoare, dar adoarme destul de devreme seara (20/20.30, max 21) si asta imi convine de minune


Ce mai...ne minunam pe zi ce trece de frumusetea sufletelului lui de copil si, desi pe timpul zilei, simtim ca ne mai scoate din pepeni uneori ..:), seara, cand il privim cum doarme ca un ingeras, ni se inunda sufletul de iubire fata de aceasta minune a noastra!


miercuri, 18 ianuarie 2012

Programul nostru zilnic actualizat (1-2 ani)

Gogo are acum 1, 4 ani. De vreo luna-doua i-am schimbat si si-a schimbat el singur usor usor programul zilnic..in asa fel incat iesirea la joaca sa coincida cu cea a majoritatea copiilor..

Asadar, iata noul nostru program:

7.30 -8.oo - trezirea. Gogo doarme ca un ingeras la propriu, este un copil extraordinar, in sensul ca doarme de la 20.00 seara pana la 7.30-8.oo (cu variatii de jumatate de ora-o ora) neintrerupt. Nu se trezeste sa pape laptic, ci doar sa bea cate o gurita de apa, eventual.

8.00/8.30 - masa de dimineata: 210/240 ml lapte formula + jumatate de felie de paine cu unt si miere (cand doreste)

9.30 - 10.00 - masa de fructe

10.30 - 12.00 - la joaca in parc. Gogo adora joaca in parc. De vreo luna mergem in acelasi parc la aceeasi ora unde ne intalnim cu aceeasi copii (si pitici noi din cand in cand), astfel Gogo si-a format un oarecare cerc de amici - predomina fetitele: Ilinca, Maia, Ema :)





12.30/13.00 - masa de pranz

13.00 /14.30 - 15.00/15.30 - somnic

15.30 - iaurtel simplu sau cu nuci

17.30 - inca o gustare (greutatea lui Gogo imi permite, el fiind pe curba mediana a greutatii sau chiar mai putin, dar este inalt)

19.30 - 240 ml lapte. Yuppee, de vreo luna am renuntat la papatul laptelui cu lingurita si il bem din canita (dar tot cu ajutorul lui mami, inca nu vrea singur)

20.30-21.00 - somn de voie pana dimineata. Nu il mai culc a doara oara si dupa-amaiaza, pentru ca nu are sens sa isi "strice" somnicul pt jumatate de ora..in acest fel, el la 21 deja doarme, iar somnul pana la 12 noaptea este cel mai bun atat pt copii, cat si pt parinti. Nu sunt adepta lasatului copilului treaz pana la 22/23, pentru ca nu este in regula pentru creierasul lor, plus ca nu este in regula nici pt creierasii parintilor...:))) in acest fel, avem si noi parintii timp liber de la 21.00 incolo, macar sa ne relaxam la un film...etc etc

Analize gratuite la clinica ANIMA

Va povestisem anterior cum Gogo a beneficiat de o consultatie pediatrica gratuita in cadrul clinicilor ANIMA, prin intermediul cardului SENSIBLU Kids.



In urma consultului respectiv, pediatrul a decis repetarea unor analize de sange: o lista luuunga cat o zi de post, printre care si unele analize neacoperite de Casa de Asigurari (25-OH-vitamina D si 1,25-(OH)2-Vitamina D3), care ne-ar fi costat undeva pana la 400 Ron!!!
Astazi, cand am dus fiola de sange (ca sa nu il mai intepam de 2 ori in aceeasi zi) la clinica ANIMA pentru analizele specifice privind vitamina D mentionate mai sus (ii recoltasem de dimineata sange pentru restul celorlalte analize de pe lista la o alta clinica unde dispune de gratuitate) am avut marea placere si surpriza sa aflu ca...nu mai trebuie sa achitam NIMIC!!!
de ce? conform celor de la receptie, analizele de sange ar fi intrat in promotia de care am beneficiat prin vizita la pediatrie gratuita (pentru ca ar fi fost recomandate de pediatru)..plus ca Gogo este si inscris ca pacient de medicina de familie in cadrul clinicii ANIMA... daca am fi stiut, ii faceam din start toate analizele recomandate la ANIMA, nu ne-am mai fi plimbat din clinica in clinica...
yupeeee...si uite asa am economisit o multime de banuti...:)
Sa speram acum ca rezultataul analizelor va fi unul multumitor!

Asadar, daca va decideti sa beneficiati de promotia valabila pe tot parcursul anului prin cardul SENSIBLU Kids si pediatrul va recomanda analize, intrebati daca acestea vor fi acoperite de promotia in cauza.

In alta ordine de idei, Gogo a fost cel mai cuminte copil in timpul recoltarii analizelor...nu s-a speriat deloc, nu a plans, din contra, era atent sa vada ce se intampla cu manuta lui, ba s-a si conversat cu asistenta...asta ca sa infirm inca o data mitul "chinuitului" copilului la analizele de sange...


marți, 17 ianuarie 2012

Da, sunt Facebook-ista....dar...

Da, sunt Facebook-ista!




De ce? Pentru ca, prin intermediul Facebook-ului:
- am reusit sa-mi regasesc prieteni si colegi vechi, vecini de care nu mai stiam de 10-15 ani si de care nu as fi putut sa dau prin nici un fel de alte mijloace
- tin legatura cu acestia si aflu ce s-a intamplat cu vietilor lor: pe unde lucreaza, prin ce tari straine au ajuns, daca s-au casatorit sau nu, daca au copii etc etc
- am ajuns sa cunosc persoane extrem de interesante, pe care nu as fi reusit sa le cunosc nicicum
- socializez mult mai usor si mai rapid cu toti cei pe care ii cunosc.



DAR:
- nu voi "da niciodata din casa", in sensul ca nu imi voi expune pe tapetul FB-ului viata privata
- nu voi dezvalui legaturi de rudenie cu alti utilizatori ai FB
- nu imi voi expune "pe afis" programul zilnic sau locurile pe care le frecventez (de genul: am luat masa la restuarantul x, ulterior am fost sa vizionez filmul x in mall-ul y, sunt in clubul x...etc etc)
- nu voi dezvalui optiunile politice pe care orice cetatean le are.

joi, 12 ianuarie 2012

De ce am ales sa ii dau NUCI copilului meu - incepand cu varsta de 1 an?

 
De vreo 2 luni ii dau piticului meu in fiecare zi 2-3 nuci..i le servesc de obicei dimineata, in combinatii aromate cu banane sau, mai nou, cu iaurt si miere. I le sparg exact inainte de prepararea gustarii.
De ce am ales sa ii dau nuci piticului meu incepand cu 1,2 ani?

Beneficiile consumului de nuci pentru pitici
Nucile se numara printre alimentele cu cel mai bogat continut de cupru si zinc, minerale care contribuie la tratarea unor boli cardiovasculare. De asemenea, nucile au beneficii in stimularea sistemului imunitar.
Conform cercetatorilor, nucile sunt bogate in vitamine din complexul B, contin proteine de buna calitate, vitamine, dar si acizi grasi omega-3. Acestea sunt considerate alimente complete, care asigura organismului energie pentru mult timp.
Mai mult, amestecul de nuci cu miere reprezinta un energizat de exceptie.





Despre nuci - proprietati de exceptie!
Fructe oleaginoase deosebit de nutritive şi vitalizante, foarte indicate în perioada rece a anului, nucile conţin, la 100 g, 15 g de proteine, 60 g de lipide, 15 g de glucide şi 2,4 g celuloză. Sînt bogate în minerale ca sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc şi iod. Conţin vitaminele C, B1, B2, B5, vitamina PP şi caroten. Au valoarea calorică 630 la 100 g.
Pe lîngă faptul că sînt foarte hrănitoare, nucile au şi valoare terapeutică bine definită. Le sînt recunoscute atît proprietăţi laxative cît şi antidiareice, virtuţi antitoxice la nivelul pielii şi al circulaţiei limfatice şi, de asemenea, o acţiune vermifugă.
Stiati ca nucile se numara printre alimentele cu cel mai bogat continut de cupru si zinc ceea ce le fac benefice in tratarea unor afectiuni cardiovasculare, a problemelor legate de crestere sau curele de intarire ale sistemului imunitar?
Datorită conţinutului bogat în cupru, nucile sînt indicate în dieta persoanelor cu anemie, a persoanelor cu reumatism şi artroze, în stări precanceroase şi tuberculoză, în special tuberculoză osoasă şi, de asemenea, la bolnavii de sifilis şi blenoragie.
Conţinutul bogat în zinc o recomandă ca tratament adjuvant în astenie, întîrzieri de creştere, tulburări ale sistemului nervos, afecţiuni ale pielii, psoriazis şi impotenţă.
In Evul Mediu, nuca era recunoscuta pentru rolul tamaduitor in cazul bolilor mintale. Se credea ca forma fructului aduce cu forma creierului, de aceea are efect in tratarea mintii. Astazi, cercetarile moderne au aratat ca nuca este stimulent al memoriei si e recomandata celor ce depun un efort intelectual sporit (asa cum imi iamginez ca depune piticul meu la varsta asta incercand sa memoreze atat de multe lucuri noi). :)


Cand pot fi introduse in alimentatia copilului?
In mod normal, nucile sunt contraindicate inainte de varsta de un an (sau chiar 3 ani), pentru ca sunt considerate a avea un mare potential alergen si risc de inecare (eu oricum i le maruntesc la minitocatorul blenderului din dotare).
In timp, parerile asupra alimentelor potential alergene s-au modificat. Daca nu exista persoane care sufera de alergii in familie, pediatrii americani recomanda introducerea in alimentatia copilului dupa ce acesta a implinit un an.
Eu i-am dat piticului meu miere (de la un an) si nuci (de la un an si doua luni) si nu am observat nici un fel de reactie negativa...
Fiecare mama va proceda, insa, asa cum va crede de cuviinta!

surse:


Reteta pentru intarirea imunitatii la copii

Gogo (1,4 ani) nu a racit nicodata pana acum, cu exceptia unor mici episoade de tuse si rosu in gat care au durat cateva zile si nu au necesitat tratament cu antibiotic. Pana la aceasta varsta nu am apelat niciodata la antibiotice si sa dea Domnul sa nu apelam nicodata.
Pana acum am incercat sa ii intaresc sistemul imunitar cu fructe cat mai multe si catina in amestec cu o lingurita de miere de albine sau chiar simpla.
Nu sunt adepta siropurilor din comert pentru intarirea imunitatii - care, pe langa faptul ca sunt foarte scumpe, nu sunt naturale 100%. Prefer sa ii prepar eu in casa tot felul de combinatii ce intaresc imunitatea, decat sa le cumpar deja preparate. Asa am procedat, de ex, si cu catina - in loc sa ii cumpar sirop de catina, am cumparat eu insami catina, am curatat-o si am pus-ola congelator si ii dau si acum, iarna, fructul ca atare, pasat, in amestec sau nu cu miere de albine.
Acum am incercat o noua formula, apeland la harnicutele albinute care ne ofera o multitudine de minunatii. Pe langa faptul ca as vrea sa ii dau in fiecare zi o lingurita de miere de albine, de obicei in desertul sanatos cu care se rasfata aproape zilnic piticul meu - iaurt cu nuci si miere - am vrut neaparat sa ii dau piticului meu laptisor de matca pur.
Reteta pe care am incercat-o eu este urmatoarea:
  • laptisor de matca pur 10 grame (l-am achizitionat de la Bioportal, costa in jur de 20 ron 10 grame. il gasiti si la orice Plafar, un deva la 25 ron)
  • propolis  (nu tinctura, pentru ca aceasta contine alcool, ci propolis glicolic fara alcool ce poate fi administrat si copiilor) - cateva picaturi
  • miere de albine (nu am folosit tot borcanasul, ci cateva linguri, pentru ca am dorit sa fie mai concentrat amestecul)



Din acest amestec ii ofer zilnic piticotului cate o lingurita.
Mai nou, ii adaug si polen CRUD.


Precautii - se poate administra copiilor dupa 1 an de zile, din cauza contraindicatiei privind mierea de albine la copii mai mici de 1 an. Unii oameni sunt alergici la propolis si el trebuie incercat in cantitati mici la inceput, ca sa afli daca ai sau nu alergie la el inainte de a incepe un tratament serios.

PS. daca nu aveti timp sa o preparati in casa, va recomand Borcanul copiilor veseli - un imunostimulator 100% natural, ce conţine: miere, păstură, lăptişor de matcă si vanilie naturală. Are calităţi deosebite de refacere si stimulare a celulelor nervoase. Costa 20,19 ron si beneficiati de TRANSPORT GRATUIT (la orice comanda, indiferent de valoare) de la Bioportal.

 

Laptisorul de matca pur - un remediu miraculos!

Laptisorul de matca (il recomand pe cel in stare pura) 

Laptisorul de matca este singurul produs natural care are cele mai multe vitamine pe unitatea de volum.
Lăptişorul de matcă este o substanţă secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor şi este destinat ca hrană pentru regina matură şi pentru larvele albinelor, în primele trei zile de viaţă ale acestora. Lăptişorul de matcă este produs în cantităţi mici şi de aceea nu este unul dintre produsele apicole consumate pe scară largă încă din vechime.
Regina albinelor, care se hrăneşte în mod exclusiv cu această comoară naturală, în mod incredibil, trăieşte până la cinci ani, în timp ce albinele muncitoare au, în medie, o durată de viaţă de patruzeci şi cinci de zile.

Compozitie:

  • Apa, in jurul valorii de 66%
  • Glucide (15%) in special fructoza si glucoza
  • Protide ( intre 13% - 18%), mai ales proteine, peptide si factori de crestere. O mare parte din protide este reprezentata de aminoacizi in stare libera sau compusa. De asemenea, laptisorul de matca, pe langa continutul mare de aminoacizi, contine mai ales 8 aminoacizi esentiali pe care organismul nostru nu-i poate sintetiza, cu toate ca ei sunt necesari intr-o alimentatie zilnica echilibrata. Acestia sunt: izoleucina, leucina, lisina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofan si valina
  • Acizi grasi in diverse forme (intre 3% si 6 %)
  • Minerale (1,5%) si oligoelemente cum ar fi: calciul, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sodiu si sulf
  • Vitaminele A, C, D, E., printre cele mai importante ca si proportie fiind cele din grupa B, toate fiind prezente in cantitati importante. Laptisorul de matca este produsul natural cel mai bogat in vitamina B5 (vitamina antistres), indispensabila pentru buna desfasurare a unor numeroase functii organice.
  • Un fapt mai putin cunsocut este ca laptisorul de matca este mai bogat in complexul de vitamine B - respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 - decat drojdia de bere.
  • Acid 10 HDA: substanta prezenta exclusiv in laptisorul de matca, cu efect antiviral, antibacterian si imuno-regulator.
  • Acetilcolina: neurotransmitator la nivelul sistemului nervos central si periferic, laptisorul de matca fiind singura sursa naturala pentru acest compus


Precautii si contraindicatii

Principala precautie si, totodata, o contraindicatie in utilizarea laptisorului de matca este alergia la produsele apicole.
Lăptişorul de matcă pur nu trebuie consumat decât cu linguriţe de lemn sau de plastic.
Se pastreaza la frigider la temperaturi cuprinse intre 2 si 6 grade C sau omogenizat de catre client in miere 2% (10 gr Laptisor de matca pur in 500 gr miere), pentru o perioada de 2-3 ani, in afara frigiderului.
Proba ca laptisorul si-a pastrat proprietatile este culoarea, deoarece in cazul in care laptisorul s-a deteriorat culoarea devine gri-neagra.

Eu îl administrez piticului meu de 1,4 ani astfel:
  • cate jumatate de gram pe zi (cura de 3 saptamani)
  •  in urmatorul fel (amestec cu miere de albine si propolis), eventual si polen.
http://babygogoshel.blogspot.com/2012/01/reteta-pentru-intarirea-imunitatii-la.html

Eu il cumpar de la PLAFAR (costa undeva la 25 de RON cutiuta de 10 grame)

Rezultate observate de mine - cresterea poftei de mancare (rezultatele au fost vizibile cam la 2-3 saptamani de la administrarea curei) si cresterea imunitatii (piticul meu nu a racit NICIODATA).

Tratamente (www.formula-as.ro)

* Afectiuni genetice mostenite. Daca urmarim proprietatile mai sus descrise, devine usor de inteles eficienta lui in tratamentul afectiunilor genetice mostenite. Administrat impreuna cu polenul, la copii nascuti cu defecte genetice, ii ajuta mult sa recupereze din deficitele pe care le prezinta. De asemenea, este indicat ca tratament la copiii prematuri, distrofici, hipoponderali. Mod de administrare: Se iau doze de 0,5-1 g/zi, pentru perioade de 2-3 luni, cu pauze de 3-4 saptamani, sau chiar doze mai mari, in functie de varsta, greutatea copilului si de gradul deficientei.
* Boli degenerative. Laptisorul de matca are efecte benefice in tratarea bolilor degenerative, indiferent de localizarea lor. In aceste cazuri, am obtinut rezultate bune, administrand doze de 4 g/zi sau chiar 8-10 g/zi.
* Tratament de intretinere. La oamenii sanatosi, laptisorul de matca ajuta la pastrarea vigorii, a tineretii, invioreaza, da forta, creste imunitatea, intretine un nivel energetic ridicat al intregului organism. Dr. Stefan Bogdanof (Elvetia) recomanda o doza de 1 g/zi pentru intretinere. In situatii de suprasolicitare, doza poate creste la 2-3 g/zi, sau mai mult, daca eforturile fizice si/sau intelectuale sunt mari si sustinute pe o lunga durata. Eu insami, impreuna cu sotul meu, am luat cate 8-10 g/zi, in ultimele 3 luni, cu rezultate benefice.
Lucrarile de laborator din ultimele trei decenii, foarte multe intreprinse in Japonia, au demonstrat eficienta laptisorului de matca intr-o serie larga de domenii: oncologie, hematologie, neurologie, gerontologie, infertilitate (efecte deosebit de bune, atat la femei, cat si la barbati), viroze, hipertensiune, hiperlipidemii, oboseli cronice, stres, activitate intelectuala epuizanta etc.
* Afectiuni maligne. Laptisorul de matca influenteaza direct ADN-ul celulelor maligne, avand un efect antitumoral. Intr-o rata mai mare sunt inhibate tumorile, atunci cand este administrat, atat profilactic (inaintea transplantarii tumorii), cat si terapeutic. In afectiunile oncologice, actioneaza nu doar ca antitumoral, dar si ca regulator al productiei de celule ale sangelui (leucocite, hematii...). La administrarea de doze corespunzatoare (2-4 g/zi in medie, dupa experienta noastra) se normalizeaza analizele de sange si starea generala a pacientilor aflati sub chimioterapie perfuzabila si orala. Astfel, pacientii care fac chimioterapie pot utiliza acest produs, care ii scuteste in mare masura de efectele devastatoare, uneori, ale acesteia, si permite continuarea tratamentului oncologic conventional. Laptisorul de matca, ca si alte produse valoroase din domeniul medicinei naturiste, poate constitui o punte de legatura intre activitatea medicala alopata si medicina alternativa.

Iubesc albinutele si iubesc tot ceea ce aceste minunatii mici ale naturii ne ofera! Haideti, asadar, sa profitam din plin de ceea ce ne pun acestea la dispozitie!















luni, 9 ianuarie 2012

Pomelo - un fruct plin de sanatate


Piticul meu de 1,4 ani iubeste pomelo. Este unul dintre putinele fructe pe care le mananca pur si simplu, nepasate la blender sau transformate in suc. Gustul sau este exceptional, fiind mai usor de tolerat decat grapefruit-ul.





De ce pomelo pentru copilul meu?
Alaturi de vitamina C fructul contine si vitamina P, vitaminele B3, B5, biotina, acid folic, provitamina A, calciu, magneziu, potasiu si alte minerale.
O jumatate de fruct continand 2/3 din ratia zilnica de vitamina C recomandata.
Dintre minerale, potasiul este dominant: 120 mg/100 g. Potasiul are un rol important in functionarea sistemului nervos si in reglarea tensiunii arteriale. in 100 g pomelo se gasesc 20 mg calciu, care se asimileaza foarte usor datorita vitaminei C.
Fructul trebuie consumat si de viitoarelor mamici, datorita acidului folic din compozitia sa.
Fiind atata de bogat in vitamine si minerale, pomelo este unul dintre cele mai puternice stimulente naturale ale sistemului imunitar, are un puternic efect antioxidant, luptand impotriva radicalilor liberi si este un bun tonic general, precum si antiseptic.

joi, 5 ianuarie 2012

din categoria PROMOTII: Consultatii PEDIATRIE la 35 ron



Pana pe 31 ianuarie puteti merge cu piticii la un consult pediatric (si nu numai) in clinice ANIMA cu 35 de ron!

Incepand cu 1 Decembrie, Anima face cadou 65% la urmatoarele consultatii de specialitate:

Dermatologie, Cardiologie, Medicina Interna, Pediatrie, ORL, Gastroenterologie si Kinetoterapie.


Perioada promotiei: 1.12.2011 - 31.01.2012


 

Reduceri cu cardul CENTROFARM

Intr-o postare anetrioara va spuneam de beneficiile cardului SENSIBLU. Iata ca dispuneti de reduceri si prin cardul CENTROFARM. Bine de stiut!

Clientii fideli posesori de card Centrofarm pot beneficia in prezent de o multime beneficii in reteaua de parteneri dezvoltata special pentru a aduce frumusete sanatatii tale.

Sanatate

Regina Maria7 % Reducere
– la preturile de lista la toata gama de servicii din policlinicile si laboratoarele Regina Maria (policlinici, laborator, imagistica);
5 % Reducere– la preturile de lista la toata gama de servicii din Spitalul de obstetrica si ginecologie Regina Maria, Bucuresti;



Polisano25 % Reducere
– Consultatii de specialitate pediatrie– Controale periodice de pediatrie– Preturi de lista la consultatii de specialitate dermatologie– Controale periodice de dermatologie
10 % Reducere
– Consultatii de specialitate– Ecografii– Radiologie– Analize de laborator

Gratuit
– Analize de laborator si radiografii numai cu trimitere de la medicul de familie in contract cu CASMB


www.reginamaria.ro





Rodia - un fruct miraculos

Gogo a mancat pentru prima data rodie (la 1,4 ani) si s-a indragostit de ea. Eu i-as fi dat si mai devreme, dar cat a fost vara am profitat de fructele de sezon si abia acum cateva zile mi-am adus aminte de acest fruct miraculos.
De ce miraculos?

  • O singura rodie pe zi asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C pentru adulti, este bogata in acid folic si vitaminele A si E. Acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde,
  • Intareste imunitatea persoanelor predispuse la infectii respiratorii frecvente,
  • Polifenolii si antocianinii, antioxidantii din rodie, pot incetini evolutia cancerului la prostata, intaresc sistemul imunitar si combat anemia,
  • Sucul de rodie este un remediu impotriva gripei, avand ca efect combaterea uneia dintre cauzele acestei boli, stresul oxidativ.


Foarte recomandat este si sucul de rodie, dar Gogo avand deja 1,4 ani mananca semintele una cate una. Eu ii spun ca sunt bomboane..:)

miercuri, 4 ianuarie 2012

Haine si incaltaminte copii de firma la preturi mici mici..Unde?

De unde putem cumpara hainute pentru copii (si nu numai) renumite ca firma producatoare si de calitate, dar la un pret rezonabil?
Iata un raspuns:
MINI PRIX!
In cadrul magazinelor din reteaua MINI PRIX gasesti (daca ai rabdare sa cauti) hainute pentru copii (si nu numai) produse de firme renumite (unele dintre ele nici macar nu sunt inca pe piata din Romania)..
Poti, de exemplu, cumpara tricouase pentru copii de la NEXT, ZARA, Marks&Spencer, CHEROKEE, ESPRIT, IANA (haine de extrema calitate, fabricate pana de curand in Romania, dar care inca nu sunt comercializate in tara noastra, dar sunt vandute in strainatate la preturi piperate) etc cu 10-15 ron, incaltaminte din piele pentru copii - de ex pantofi din piele interior exterior de la Chipie (care costa undeva 60-70 de euro) ii poti gasi acum pe site cu 69 de ron..etc etc..



Control anual gratuit la pediatrie in clinicile Anima

Zilele trecute Gogo (1,4 ani) a beneficiat de un nou control pediatric gratuit in cadrul clinicii Anima, despre care am mai scris aici. Pediatra l-a analizat amanuntit, controlul a durat undeva la 30-40 de minute si am fost foarte incantati de profesionalismul ei.
Cum? prin cardul SENSIBLU BEBE!



Daca te pregatesti sa devii parinte sau ai deja un copil cu varsta de pana la 3 ani, Sensiblu si Anima iti ofera:
  • un control anual gratuit la pediatrie in clinicile Anima
  • 12 % reducere la produsele pentru mama si copil,
  • 20% reducere la consultatii

Gogo este inscris ca pacient la medicina de familie in cadrul Anima Copiilor si sunt foarte multumita de serviciile acestei clinici.