joi, 31 mai 2012

Gradinita de la 2 ani?

Proiect-pilot de educatie anteprescolara lansat de Ministerul Educatiei


Incepand cu anul scolar 2012, copiii din 31 de judete vor putea fi inscrisi la gradinita cu un an mai devreme. Locurile scoase spre ocupare sunt cautate, lucru c ear putea conduce la extinderea sistemului in toata tara.

Ministerul Educatiei a lansat, 23 martie 2012, impreuna cu mai multe organizatii neguvernamentale, un proiect-pilot de educatie anteprescolara care presupune infiintarea a 200 de grupe de gradinita la nivel national in care vor fi educati copiii cu varste intre doi si trei ani.






Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Oana Badea a declarat, intr-o conferinta de presa, ca proiectul, denumit "Un start bun in viata", raspunde nevoii de servicii comunitare de calitate pentru o categorie de varsta care pana la actuala Lege a educatiei nationale nu beneficia de aceste servicii.

"Vorbim de categoria de varsta doi - trei ani. Educatia anteprescolara, cea de care vorbim acum, beneficiaza prin acest proiect de pilotarea unor mijloace, a unor proceduri, a unor metode si de dezvoltarea unui spatiu destinat in special acestei varste de doi - trei ani. Beneficiarii directi sunt bineinteles educabilii cu varste de doi - trei ani, vorbim de 4.000 de astfel de beneficiari, dar, in paralel, vorbim despre profesionistii care vor lucra in ceea ce numim educatia anteprescolara si nu in ultimul rand vorbim despre parintii copiilor cu varste intre doi - trei ani care vor beneficia de sprijin din punctul de vedere al educatiei parentale", a spus Oana Badea.

 




surse - mediafax.ro

sâmbătă, 26 mai 2012

Ne mutam in casuta nou? Website babygogoshel.ro

Ma tot gandesc de ceva vreme ca ar fi timpul ca Baby Gogoshel Blog sa se mute intr-o casuta noua..aseman aceasta mutare ca si cum, dintr-o garsoniera mica, dar cocheta si bine pusa la punct - blogul, ne-am muta intr-o casuta incapatoare, aerisita si luminoasa - website.
Aveti idee de vreun site bun care sa ofere servicii web design complete, la un raport calitate/pret cel mai bun? - Ce inseamna asta? audit complet al blogului, creare website ieftin, optimizare website , grafica deosebita etc etc
Ce spuneti? mai crestem putin putin si ne mutam in casa noua? :)
Asteptam sugestii!






vineri, 25 mai 2012

Budinca de cartofi noi cu ciuperci si smantana la cuptor

Ingrediente



O reteta foarte simpla si foarte gustoasa, gatita in mod sanatos, numai buna pentru copii.

Am fiert foarte putin cartofii (sunt noi, sunt micuti si nu au nevoie de mult timp). Intre timp, am curatat ciupercile, le-am spalat, le-am taiat bucati.
Cand cartofii au fost oarecum fierti, i-am luat de pe foc, i-am asezat intr-un vas yena impreuna cu ciupercutele si dovleceii taiati si cateva grame de unt si am introdus vasul la cuptor la 180 de grade.
Spre final, am aduagat un dressing dintr-un ou, smantana, patrunjel si marar.




Pofta buna!



miercuri, 23 mai 2012

Cum ne petrecem Ziua Copilului (1 iunie 2012) in Bucuresti?


Evenimente pentru copii si parinti de Ziua Copilului 1 iunie 2012 Bucuresti




  • Targul pentru copii KIDEX 2012   
eveniment: targ
unde: ROMEXPO
cand: 31 mai - 3 iunie 2012
intrare: libera

Editia din aceasta vara se va desfasura in Pavilionul Central (A) din cadrul Centrului Expozitional Romexpo si va oferi, asa cum v-am obisnuit, un program bogat de evenimente conexe pentru mentinerea antrenului si a bunei dispozitii prilejuita de sarbatorirea Zilei Internationale a Copilului.

Citeste mai mult: De 1 iunie te asteptam sa serbezi Ziua Copilului la KIDEX!


  • MUZEUL COPILĂRIEI - LUMEA MICĂ A CELUI MIC
eveniment: expozitie
unde: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Bucureşti
cand: Expoziţia va putea fi vizitată până pe 3 iunie, de marţi până duminică, între orele 10.00 – 18.00.
pret: Intrarea este liberă.


Din punct de vedere magico-ritual, vârsta copilăriei era alcătuită din perioade successive de creștere, bine marcate de praguri de trecere, fiecare cu regulile și cu inventarul lui de recuzită simbolică. Fiecare prag însemna evoluția celui mic într-un spațiu nou, marcarea unor etape noi de vârstă și a unei autonomii corporale / fizice crescute.
Ce se întâmplă însă astăzi la sat sau în lumea orașului cu aceste trepte simbolice pe care le urca pruncul cu ajutorul grupului social?

  • Concert Cleopatra Stratan- Lansare Album Melodii pentru copii
eveniment: concert
unde: Sala Palatului, Bucuresti
cand: Vineri, 1 Iunie 2012, ora 19:00
Cleopatra Stratan, va asteapta de ziua copilului, vineri, 1 iunie 2012, de la ora 19:00, la Sala Palatului, pentru lansarea celui mai nou album, intitulat "Melodii pentru copii".
Pret/ bilete:
Categoria 1: 120 lei
Categoria 2: 100 lei
Categoria 3: 70 lei
Categoria 4: 30 lei




  • BookFest 2012 la Romexpo

eveniment: targ de carte
unde: Bucuresti, Pavilioanele C1-C5.
cand: Miercuri 30 Mai 2012 - Duminică 3 Iunie 2012
Cea de a VII-a ediție a Salonului Internațional al Cărții Bookfest va reuni peste 150 de expozanți, într-un spațiu ce depășește 4.000 mp: edituri, distribuitori de carte, tipografii și companii partenere Bookfest. În cele cinci zile ale salonului sunt așteptate peste 250 de evenimente: lansări și prezentări de carte, cd-uri și audio-book-uri, expoziții, sesiuni de autografe, mese rotunde, dezbateri la care participă personalități ale lumii literare, jurnaliști, profesioniști din spațiul artistic.De 1 iunie, copiilor li se rezerva diverse surprize.



Program (intrarea libera):
- 30 mai și 31 mai (miercuri-joi), în intervalul orar 10:00- 20:00,
- 1 și 2 iunie (vineri și sâmbătă), între 10:00 și 22:00,
- 3 iunie (duminică), între 10:00 si 20:00


  • Creatii si creaturi din hartie
eveniment: expozitie
unde: Muzeul Antipa, Bucuresti
perioada: 19 Mai 2012 10:00 -

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa“ vă invită să vizitaţi expoziţia temporară “Creaţii şi Creaturi din hârtie“, 19 mai-2 iunie 2012.
Cu ocazia Nopţii Muzeelor, Muzeul Antipa vernisează expoziţia de origami “Creaţii şi Creaturi din hârtie“ realizată de către Asociaţia De Origami România (ADOR). Această expoziţie poate fi vizitată gratuit între 19 mai-2 iunie în sala interactivă de la etaj.
Expoziţia reuneşte lucrările a 40 de origamişti împătimiţi, din toate colţurile ţării (Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Slatina, Cluj, Bacău, Galaţi, Arad, Ploieşti, Sebeş, Craiova, Câmpulung Muscel), de toate vârstele (de la 12 la 50 de ani) şi din toate ariile profesionale (profesori, contabili, geografi, ingineri, piloţi, trezorieri, programatori, dar şi o mulţime de elevi).





Chec cu ciuperci - o reteta delicioasa

Iata o reteta super gustoasa de la mamica Irina Iluca, careia ii multumim cu mare drag:



Chec cu ciuperci

ingrediente:

  • ciuperci 300 grame
  • 1 legatura de ceapa verde,
  • 1 legatura una de marar,
  • 2 linguri de iaurt,
  • 100 gr de cascaval
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • un varf de cutit praf de copt


Se pot adauga si alte legume (ex- ardei rosu), dupa preferintele piticilor vostri.

Mod de preparare:

Se amesteca ingerdientele, se pun intr-o tava (cu hartie de copt) si se da la cuptor pana se rumeneneste frumos si trece testul scobitorii.

Iata ce a iesit! - delicios, spunem noi!




Pofta buna!

PS. multumim, Irina Iluca pentru aceasta reteta!

joi, 17 mai 2012

Cel mai bun scaun de masa pentru bebelusi (raport calitate/pret)

 
Inainte de a incepe marele proces al diversificarii, cu vreo 2-3 luni ianinte, am pierdut ore pretioase pe internet documentandu-ma cu privire la cel mai bun scaun de masa pentru copil!
M-am documentat enorm, voiam sa aiba toate utilarile (de parca as fi cumparat o masina), uitand ca noi am crescut si am papat fara ca parintii nostri sa ne aseze in scaune de masa speciale, care mai de care mai utilate, unele adevarate ozn-uri, si, in primul ranmd, foarte scumpe!
Voiam ca viitorul scaun de masa sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • sa fie reglabil in 5-7 pozitii;
  • Roti prevazute cu frane;
  • Husa speciala pentru copii mici;
  • spatar reglabil in 3 pozitii astfel incat copilul poate sa doarma in el (hai sa fim seriosi, de ce ar dormi copilul in scaun de masa si nu in pat?!!!)
  • captuseala impermeabila si detasabila (pentru a putea fi spalata)
  • tavita dubla si detasabila
  • cos pentru jucarii
  • roti si in fata si in spate (4 roti), pentru a putea fi deplasat usor etc etc
 
 
Intr-un final, ma hotarasem, in functie si de bugetul familiei, sa nu dam sub nici o forma mai mult de 300 ron pe el (doar nu ii luam scaun de masina, acolo merita, intr-adevar, investitia)...Pana la urma, am gasit un scaun de la Miniblu, care avea toate caracteristicile enumerate mai sus (foarte multumita de el) si pe care l-am achizitionat la un targ pentru bebelusi exact cu pretul de 300 ron, fiind in promotie, redus undeva de la 500 ron.
Toate bune si frumoase, l-am folosit incantati cam vreo 6 luni, pana cand am observat ca piticul incepea sa se ridice din el si sa escaladeze scaunul (noi nu am folosit niciodata centurile, mi se pare ciudat ca bebe sa pape incorsetat, de parca ar fi in avion), asa ca am achizitionat un alt scaun -  de la Ikea, din plastic si cu tavita care este PERFECT!

Scaunul de la Ikea Antilop este ideal, e din plastic, usor, se spala usor, cel mai practic, poate fi luat oriunde, se demonteaza imediat, se spala extrem de usor, incape in masina foarte bine..(spre desoebire de primul care e mult mai mare)...


Este cel mai bun scaun ever - din punctul de vedere al raportului calitate / pret - si sfatuiesc pe toate mamicile sa nu aruncti banii (decat daca nu aveti ce face cu ei) pe scaune sofisticate de 5-6-7- milioane etc etc..




Pont - Daca nu sunteti din Bucuresti si doriti produse de la Ikea, iata o solutie.

marți, 15 mai 2012

Autointarcarea bebelusilor - experienta mea




Alaptarea reprezinta un subiect tare controversat..un subiect sensibil, un subiect cu o mie de fete, pentru ca risca sa desparta / indepareze chiar si cele mai bune prietene..intotdeauna a iscat conflicte de opinie, care se manifesta doar intre femei, doar intre mame (barbatii nu au nici un cuvant de zis asupra acestui subiect)...
  • mame care alapteaza vs mame care nu alapteaza
  • mame care au alaptat putin vs mame care doresc sa alapteze pana se "va satura copilul", asta insemnand chiar si 3-4 ani etc etc


Piticul meu care s-a intarcat singur pe la 9 luni..
Stiu ca sunt mame care alapteaza si care nu concep cum e posibil ca unii copii sa se intarce singuri si se uita cu un oarecare repros la mine, dar, totodata si cu o oarecare mandrie si superioritate - uite inca una care a renuntat sa alapteze si acum se scuza ca "nu a mai avut lapte".
Eu mi-am dorit foarte mult sa alaptez, macar pana la 1 an..niciodata nu mi-am propus termene de genul - alaptez pana la 2-3 ani, dar voaim sa alaptez macar 1 an..
In unele grupuri de mamici de pe FB si nu numai, se manifesta un nivel maxim de intoleranta vizavi de acest subiect...sunt mame care, daca isi alapteeza copiii pana la 2-3 ani se considera superioare celorlalte mame care nu au reusit sa initieze alaptarea sau au oprit alaptarea (din varii motive, altele decat medicale).
Nu vreau sa nasc polemici in legatura cu alaptatul, pentru ca exista cateva mame bloggarite/facebookiste foarte indarjite cand vine vorba de acest capitol si "sar" imediat la gatul oricarei alte mame care nu (mai) alapteaza...In opinia lor, auto-intarcare mai devreme de 1 an nu exista...ei bine, uite ca exista..
"Înţărcarea naturală se produce atunci când nevoia copilului de a suge se diminuează si dispare treptat. Acest lucru apare, de obicei, cândva între 9 luni şi 3 ani şi jumătate – 4 ani". - http://laptematern.ro
 
 
 
Cum s-a produs la noi Intarcarea naturala la 9 luni?
Dupa diversificare (eu l-am alaptat exclusiv 5 luni jumate), piticul meu a inceput sa pape laptic doar seara/noaptea, ziua refuzand categoric (se pare ca i-a placut mancarea), asa ca in 2-3 luni am ajuns sa nu mai am lapte deloc..
In diversificare am apelat DOAR la LINGURITA..Gogo nu a acceptat niciodata biberonul si cu greu, tare greu, a acceptat sa bea laptele formula...abia dupa luni si luni de chin, a acceptat sa bea laptele formula (dintr-o cana cu pai). Deci, in opinia mea, nu introducerea laptelui formula a reprezentat un motiv de autointarcare (pe la 7-8 luni i-am introdus si o masa de lapte formula, data seara, dar servita cu lingurita, intrucat piticul nu a vrut biebronul si din cana nu stia sa bea)
La mine a fost o intarcare naturala, fara dureri, a venit pur si simplu de la sine, copilul sugand din ce in ce mai putin, in mod direct, laptele s-a imputinat, astfel ca pe la 9 luni, nu am mai avut deloc laptic si nici Gogo nu a manifestat semne ca si-ar mai fi dorit sa suga..din contra..
Poate ca un factor important l-a constituit si faptul ca Gogo a iubit suzeta din prima clipa in care a descoperit-o (am rezistat aproape 2 luni fara suzeta, dar aproape de 2 luni i-am dat-o si s-a indragostit din prima clipa de ea).
In orice caz, oricare ar fi momentul ales de intarcare, acest proces - alaptatul - si tot ceea ce tine de el trebuie sa ramana unul strict personal...Fiecare mama va decide, in functie de nevoile puiului ei si ale ei, momentul intarcarii si nu ar trebui judecata in nici un mod de alte mame care au optat sa alapteze pana la 2-3 ani.
 
 
 
Le admir pe acele mame care au alaptat si ma bucur sa ma numar printre ele, dar nu le admir pe acele mame care, reusind si optand sa alapteze copilul o perioada foarte mare de timp (1-2-3 ani) se considera superioare si "mame mai bune", aruncand cu pietre in cele care nu au alaptat deloc si catalogandu-le pe toate cele care au intarcat devreme (cum mi-a fost data sa vad) drept "mironosite care pun pe primul plan aspectul fizic al sanilor lor si uita ca sanii sunt dati femeilor pentru a alapta - nu pentru a se mandri cu ei si a fi atragatoare din punct de vedere sexual - si creeaza frustrari copilului atunci cand se hotarasc sa renunte la alaptat".
Asa cum spuneam si intr-o alta postare, ce pacat ca exista atat de multa intoleranta intre noi femeile, intre noi, cele care suntem mame..Nimeni nu intelege ca a fi mama nu inseamna a face parte dintr-o competitie. Competitia este doar cu noi insene, iar premiul - exista cate unul pentru fiecare (nu unul singur pentru toate mamele): dragostea si admiratia, respectul copiilor nostri!
Depinde strict de noi daca vom intra sau nu in posesia lui!

luni, 14 mai 2012

Ouale de prepelita la copii


Azi i-am dat pentru prima data oua de prepelita lui Izzie Lizzie.



De obicei, ii dau oua de tara (de la bunici si unchi dragi) si foarte rar, cand nu am, ii cumpar oua bio. Izzie are 11 luni si o saptamana.

I-am fiert 3 oua, pentru timp de 4 minute (de cand da apa in clocot). Le-am curatat de coaja si de albus si i le-am amestecat cu piurelul de legume (ardei, cartof, dovlecel, ceapa rosie, patrunjel radacina, asezonat cu leustean si marar). A papat cu mare pofta...ceea ce inseamna mult la mofturoasa de Izzie!
Mai tarziu voi incerca si o reteta de omleta pentru pitici cu oua de prepelita.





De ce oua de prepelita?

Spre deosebire de oul de gaina, cel de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2. Contine intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman indiferent de varsta, regleaza si imbunatateste functionarea inimii si activitatea aparatului circulator, regleaza aciditatea gastrica, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, are efecte benefice in tratarea bolilor de rinichi si de ficat, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic.
Dupa unii cercetatori, oul de prepelita ar diminua cantitatea unor anticorpi din organism (imunoglobina E) responsabili de aparitia reactiilor alergice. Aceste oua se folosesc benefic in perioada pre si postnatala, cat si dupa interventii chirurgicale si radioterapii. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si intarzie procesele degenerative de imbatranire.


iata o idee foarte draguta despre cum putem amenaja platoul pentru piticii nostri




Cura cu oua de prepelita crude, pentru cresterea imunitatii, se recomanda si pentru copii de peste 1 an


1. Cura de 60 de oua in 30 de zile, pentru copii intre un an si trei ani : se vor administra cate doua oua zilnic.

2. Cura de 60 de oua in 20 de zile, pentru copii intre 4 si 7 ani: se vor adminsitra cate trei oua zilnic.

3. Cura de 90 de oua in 30 de zile, pentru copii intre 8 si 10 ani: se pot administra cate trei oua zilnic.

4. Cura de 120 de oua in 32 de zile, pentru copii/ adolescenti intre 11 si 15 ani: in primele patru zile se vor lua cate trei oua pe zi iar intre zilele 5 si 30 se vor lua patru oua. In ziua 31 se vor lua trei oua iar in ziua 32 1 ou.

5. Cura de 120 de oua in 26 de zile, pentru adulti si adolescenti intre 16 si 18 ani: se respecta schema de mai jos, doar ca in a 25-a si a 26-a zi se iau trei, respectiv doua oua.

6. Cura de 240 de oua in 50 de zile, numai pentru adulti: in primele doua zile se vor lua trei oua pe zi, in a treia zi patru oua iar incepand cu ziua a patra pana la ziua 48 (inclusiv) se vor administra cate 5 oua pe zi. In a 49-a zi se vor lua trei oua iar in a 50-a zi se vor lua doua oua pe zi.



Cum se consuma ouale de prepelita

Pentru sanatate, pentru vindecarea anumitor boli, este indicat a se consuma ouale crude. Ouale se beau cu galbenusul intreg dimineata pe stomacul gol, prin intepare.
Daca nu se pot bea se amesteca cu putina miere si putin lapte, in cazul copiilor, sau suc de lamaie, in cazul adultilor.



joi, 10 mai 2012

Uleiurile esentiale - o minune pentru pielea noastra!

Inca de dinaintea sarcinii, am descoperit minunatele uleiuri bio sau uleiurile esentiale, folosite atat pentru corp cat si pentru ten.




La inceput am folosit uleiul de struguri, pentru ca dupa aceea sa ma documentez si sa descoper ca sunt nenumarate uleiuri extrase din plante la care nici nu ma gandeam ca imi pot folosi. Astfel, eu in sarcina am folosit o combinatie de ulei de masline in amestec cu ulei de migdale dulci, dar si cu cateva picaturi de ulei esential  de lamaie, portocale, grau. Am scapat astfel de vergeturi!
Uleiuri le puteti gasi la orice plafar sau in magazinele bio. Am folosit uleiul de migdale de la Aboca, in sticluta de 100 de ml (costa cam 35 lei), pentru ca e mai convenabil decat in sticlutele de 10 ml de la plafar (cam 6 lei).Acum folosesc pentru ten si mai ales pentru pielea de sub ochi ulei de argan presat la rece bio (27 lei 50 ml).


Poti pastra uleiurile esentiale intre 12 si 18 luni, atat timp cat nu le tii la lumina. Alege un ulei de calitate care nu a fost alterat de ingrediente sintetice sau combinat cu alte uleiuri sau esente minerale. Citeste eticheta si uitat-te dupa cuvintele presat la rece. Uleiurile presate la cald isi pierd vitaminele si acizii grasi.

Uleiurile esentiale nu trebuie aplicate niciodata direct pe piele deoarece pot fi foarte iritante datorita concentratiilor foarte mari,. Puneti cateva picaturi in amestecul de ulei de laslinestruguri/migdale dulci presat la rece. Unele uleiuri sunt fotosensibile (bergamota, cedru sau lamaie) asa ca nu te expune la soare dupa ce le aplici pe corp, altfel iti vei pata pielea.

Nu folosi uleiuri esentiale daca ai alergii, ca eczeme sau urticarii sau daca ai astm. Femeile insarcinate ar trebui sa consulte medicul inainte de a le folosi.



Uleiuri presate la rece si uleiuri esentiale pentru ten si corp

Acnee: tea tree(arbore de ceai),lavanda,muscata(sau geranium), grepfrut, santal, menta, busuioc, musetel, cedru, maces, rozmarin, cimbru.

Puncte negre: coriandru, iarba lamaioasa(citronella), cimbru.

Ten uscat, descuamat: mirt, iarba de vetiver,santal, lavanda, musetel.

Ten mixt: geranium(muscata), santal, ylang-ylang, trandafir

Cuperoza:lamaie, Helichrysum,cypress, lavanda, patrunjel, musetel, geranium.

Ten uscat: ulei de seminte de morcov, iasomie, geranium, lavanda, portocala, trandafir, mandarina, ylang-ylang, bergamota.

Pori dilatati: mirt, iarba lamaioasa(lemongrass),trandafir, lemn de cedru

Ten matur, ridat: ulei de seminte de morcov, fenicul, geranium, mirt, patchouli, salvie, trandafir, lavanda

Ten normal: trandfir, rozmarin, iasomie, ylang-ylang

Ten gras: cedru, geranium, lavanda, lamaie, menta, tea tree, musetel, angelica, salvie, santal.

Celulita si tonifiere: migdale dulci, avocado, cocos şi jojoba, lavanda, lamaie, portocale, uleiul de chiparos, salvie, grapefruit si ienupar, rozmarin.

de in, de mac, de susan, de chia, de busuioc, de cimbru etc..gasiti aici toata gama de ULEIURI PRESATE LA RECE - cu TRANSPORT GRATUIT la ORICE comanda, ORIUNDE in tara


duminică, 6 mai 2012

Masca naturista pentru ten acneic!

Va recomand o masca antiacneica minunata, cu evidente efecte inca de la prima aplicare. Are si efecte de curatate, de exfoliere, dar si de atenuare a urmelor lasate de cosuri.




aveti nevoie de:
  • 3-4-5 aspirine netamponate
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • zeama de la un sfert de lamaie

Este la indemana oricui: intr-un bol puneti 3-4-5 aspirine netamponate, peste care adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu si zeama de la un sfert de lamaie. Lasati sa se dizolve bine si cu o discheta demachianta, aplicati amestecul peste intreaga fata, evitand cu atentie zona ochilor. Lasati sa actioneze cam 20 de minute, dupa care clatiti cu apa calduta, masand usor. Acest procedeu este asemanator cu o micro-exfoliere  Aplicati la nevoie o data la 2 zile, timp de o saptamana, si apoi saptamanal, de intretinete si pentru efectul de exfloiere.

Contrar a ceea ce ati putea crede, masca nu usuca tenul excesiv. E recomandat ca dupa, sa aplicati apa termala si o crema sau o masca hidratanta.

De ce functioneaza?

Aspirina contine acid salicilic, un element foarte utilizat in domeniul produselor cosmetice si BHA (acizi beta hidroxil) cu rol de a destupa porii si de a elimina eventualele pete. In plus, aspirina actioneaza ca un anti-inflamator. De asemenea, puteti incerca acasa diferite combinatii cu aspirine (mai puteti adauga iaurt, miere, un strop de masline sau ulei de migdale/argan).

Bicarbonatul de sodiu este un bun exfoliant facial. De asemenea, reduce roseata pielii si previne riscul aparitiei cosurilor. Gratie proprietatilor sale antiseptice, bacteriilor le va fi imposibil sa se mai extinda, astfel tenul isi va capata finetea si sanatatea. Aceasta masca nu numai ca impiedica aparitia altor cosuri, dar va diminua si cicatricile existente. Doar cu bicarbonat de sodiu poti realiza si un gomaj delicat menit sa indeparteze pielea moarta. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti inmoi degetele in praf si sa masezi gentil tenul, in sens circular, timp de 30-60 secunde.

Bogate in vitamina C si in substante detoxifiante si antioxidante, lamaile constituie un bun adjuvant in tratamentul acneei. Puteti folosi si sucul de portocala. Dintre toate citricele, portocalele sunt cele mai blande din punctul de vedere al aciditatii, ceea ce le face ideale pentru a fi folosite in mastile faciale. Bogate in vitamina C, zinc si antioxidanti, reprezinta un ingredient ideal in tratamentul tenului gras si acneic. Portocalele au de asemenea un continut ridicat de acizi alfa-hidroxi, exfolianti naturali care deblocheaza porii si elimina celulele moarte.


Fitzi - Jurnal de 11 luni

de la mami de Fitzi citire

Azi Fitzulina mea implineste 11 lunite! Inca un pic si o motzam!





9600 gr si 77 cm!

De la ultimul bilant, putem bifa o premiera: Izzie Lizzie are un dintisor!!! De fapt, e cam un sfert de dintisor, aparut pe furis imediat dupa aniversarea de 10 lunite! Cred ca intr-o saptamana, va aparea si perechea incisivului de jos! Izzie Lizzie nu s-a dezis, a fost si acum o fetita minuntata: nu a facut febra, nu a plans, doar ceva mofturei la papa si un somnic mai agitat!

Maimutica Deea a fost si cea mai curajoasa luna aceasta, cand, in clinica ANIMA, i-am facut gratis o intreaga lista de analize, recoltandu-i-se 5 epubrete din vena, dar si din degetel! Sunt perfecte analizele!

La capitolul NU/INCA NU, bifam:

-          desi acusica face un an, Izzie Lizzie inca nu merge in 4 labute si nici nu cred ca o sa mai treaca prin etapa asta, ci o sa fie direct bipeda. Ce-i drept, ea stie sa isi ia pozitia de catel in 4 labute, da din cap, scoate sunetul de galop si zice :Dii! Dii!...dar atat! Nu inainteaza...decat in binecunoscutu-i stil omdida!

-          nu s-a ridicat la patut...poate si pt ca vede patutul cam rarut, mai sta uneori ziua, dar se plictiseste rapid de el.

-          nu merge....decat foarte timid, tinuta de manute.

-          spre deosebire de verisorul Gogoshel, maimutica Deea nu s-a imprietenit inca cu dl aspirator Vaj: cand il vede, mai ales in actiune, se sperie si isi ia o pozitie incordata de contraatac.

La capitolul Maimutica mea e cea mai cea, pt ca e a mea! bifam:

-          canta. Face cunoscutele ei vocalize, dar canta si vocal: ii canti tu si ea imediat iti urmeaza linia melodica.

-          danseaza, mai ales cu ratzoiul Mac!

-          stie multe cuvinte: mama, tata, lala, papa, pa, apa, baba, dada, bebe, ale (verisorul Alex), dii-dii, dar e o guraliva! Nu degeaba este in zodia gemenilor!

-          stie sa faca bravo, cuba (bate palma), pa, sa faca mai-mai...care se transforma uneori in na-na! Ii place sa se joace cucu-bau si v-ati ascunselea prin casa cu tati (ea stand in premergator) si e in continuare innebunita dupa cabluri si carti!

-          Habar nu are ce-i aia suzeta, insa Dl Degetel ramane prietenul cel mai bune la nevoie: adica la somnic si papa!

Spre Motz inainte, dans!
Va pupa Izzie Lizzie!

Chiuveta din silgranit - cea mai buna prietena in bucatarie!


Punctul central al fiecarei bucatarii este chiuveta..
Ganditi-va doar la curatarea legumelor, limpezirea pastelor, decongelarea, spalarea veselei etc ... Pentru toate aceste activitati zilnice si pentru multe altele este nevoie in principal de chiuveta din bucatarie. De fapt, munca intr-o bucatarie se desfasoara in proportie de 60% in jurul chiuvetei.

Ei bine, de toate acestea am tinut cont atunci cand ne-am amenajat noua casuta...eram sigura ca doresc o chiuveta (si baterie) de foarte buna calitate, dar nu stiam de existenta chiuvetelor din silgranit....pana cand..plimbandu-ne prin DEDEMAN si analizand oferta de chiuvete, un domn de la vanzari de acolo ne-a facut o demonstratie care ne-a convins in 2 secunde ca dorim o chiuveta din silgranit BLANCO si nimic altceva..ce a facut domnul respectiv? a luat o ranga de metal si a inceput sa loveasca cu spor in chiuveta din silgranit Blanco expusa la rafuri, de ieseau scantei...cand am analizat dupa, nici o urma de traumatizare asupra sa nu era vizibila...

Exista multe marci si modele de chiuvete din silgranit, dar domnul respectiv ne-a spus ca ar avea curajul sa faca o astfel de demonstratie numai pe o chiuveta BLANCO, nu alta marca, acestea fiind renumite pentru calitate si rezistenta..
asa ca, am decis ca vom face un efort de vointa si de bani si ne vom achizitiona o astfel de chiuveta BLANCO..


De ce chiuveta din silgranit si nu inox?
Orice femeie este obsedata de petele de apa de pe chiuveta din bucatarie...stiu asta de la mama mea, care, de fiecare data dupa ce foloseste chiuveta din inox de la bucatarie, aloca timp lustruirii acesteia, sa nu ramana nici o urma de apa.
Ei bine, asa ceva nu mai este nevoie la o chiuveta din silgranit. :)
Este geniala aceasta chiuveta..trebuie doar sa o degresez o data pe saptamana / la 2 saptamani, desi petele in sine, datorita culorii pe care am ales-o (sampanie) nu sunt vizibile..de asemenea, poti aseza direct oala fierbine pe ea...nu se pateaza, nu se zgaraie!!!! este excelenta, ce mai!






De ce chiuveta din silgranit BLANCO GERMANIA?
Suprafata dura, dar eleganta, a chiuvetelor BLANCO SilGranit, ofera utilizatorului o experienta unica. Datorita proprietatilor excelente ale materialului din care sunt realizate chiuvetele BLANCO SilGranit, acestea se caracterizeaza prin usurinta in intretinere, iar nivelul de rezistenta pe care aceste chiuvete compozit le au, nu a mai fost atins pana in prezent.
Materialul SILGRANIT PuraDur II, din care sunt realizate chiuvetele Blanco, este detinator a sapte brevete internationale si numeroase certificari acordate de institutii de standardizare. Proprietatile unice ale acestui material, confera chiuvetelor Blanco calitati deosebite de rezistenta mecanica la lovire si zgariere precum si rezistenta termica (de pana la 280°C). Alte caracteristici importante ale chiuvetelor Blanco SILGRANIT PuraDur II sunt rezistenta la pete (de natura chimica sau organica), curatarea usoara si scurgerea lina a apei pe suprafata acestora.

Cat costa?
Noi am achizitionat-o de aici pentru ca o aveau la oferta, cu tot cu bateria aferenta, din acelasi material.
Nu va speriati de pret, face toti banii, plus ca e o investitie pentru minimum 10 ani, daca nu chiar 20!!!
Noi am ales culoarea sampaniei, dar exista intr-o mare varietate de culori (inclusiv negru), forme, modele!
Sfatul meu este sa alegeti o chiuveta cu o adancime cat mai mare (minimum 160 mm).

Asadar, doamnelor, luati-va domnii de manute si convingeti-i sa achizitionati o astfel de chiuveta! nu de alta, dar ei nu stiu cat de dificil si stresant este sa lustruiesti chiuveta dupa fiecare utilizare..stiu asta din proprie experienta...s-or oferi ei sa spele vasele, dar intotdeauna uita si de curatatul/lustruitul chiuvetei! :)

sâmbătă, 5 mai 2012

Dovlecei si cartofi noi la aburi cu crema de branza si verdeturi

Am fost zilele trecute la masa la o prietena foarte buna, a carei mama gateste senzational. Printre alte minunatii gasite pe masa lor - gatite in spirit italienesc - (printre care si cea mai delicioasa inghetata de casa mancata vreodata -  o sa imi fac si eu curaj odata sa o prepar), am degustat un platou de dovlecei gatiti la aburi serviti cu branza Almette!
Lui Gogo i-au placut la nebunie, asa ca am zis ca trebuie neaparat sa ii gatesc si eu..asadar, am dat fuga in piata azi cu piticul si am cumparat 2-3 dovlecei si cativa cartofi noi!
Am taiat dovlecelul, dupa ce l-am spalat in prealabil (i-am lasat coaja, era dovlecel din acela verde inchis, a carui coaja se poate manca).




Am spalat cartofii si am asezat frumos legumele in steamer.
Am stropit putin legumele cu ulei de masline (sau unt, daca nu aveti) si am lasat totul la aburi timp de 20 minute.





Intre timp, am pregatit crema de branza gen Almette! (piticul meu e mare fan acestui sortiment de branza, dar fiindca aveam in casa numai bunatati naturale trimise de moldobuna draga, am zis ca trebuie sa profit.

Asadar, pentru crema de branza, am folosit
  • cas nesarat de vaca (de tara)
  • smantana groasa de tara
  • marar, patrunjel
  • 1 ardei gras mic si 1 fir de ceapa verde
  • as fi adaugat si castarvete, dar nu aveam in casa la momentul respectiv!


Iata ce minunatie a iesit!


 


PS. cartofii sunt geniali, eu i-am zis piticului ca sunt "mingiute" si le-a papat cu mare placere.
Pofta buna pitici!

vineri, 4 mai 2012

Budinca de banane si capsuni

Ingrediente
1 banana
2 linguri de branza de vaci preparata in casa din lapte de vaca de tara
2-3 capsune



Eu am amestecat totul la blender si am ornat cu o capsunica taiata in doua!






Pofta buna!

Eu am servit-o piticului meu de 1 an si 8 luni la masa de fructe de la ora 10, conform programului nostru zilnic.