sâmbătă, 23 iunie 2012

Mama multivalenta - YES we can!


Am invins!!! :)
Mami de Baby Gogoshel este licentiata pentru a doua oara...doar ce mi-am dat licenta (de data asta in Drept) si spun (cu riscul de a fi acuzata de lipsa de modestie) ca sunt mandra de mine! (si de mami de Fitzi, care, bineinteles, este si ea licentiata pentru a doua oara, odata cu mine).
Si sper ca si copilul meu va fi mandru de mamica lui, peste ani si ani!

Toata lumea ma intreaba cum reusit sa "le fac pe toate"..cum am reusit sa invat pentru un examen nu usor si sa am, in acelasi timp, grija de copil si de sot, de casa etc etc..Eu nu am bona pentru copilul meu, iar bunicii, atat materni, cat si cei paterni sunt tare departe de Bucuresti, asa ca practic nu am avut nici un ajutor fizic, concret (pentru ca de alt gen de ajutor si sprijin avem parte din plin, multumim parintilor!) in cresterea copilului, in sensul ca nu a fost nimeni altcineva sa aiba grija de Gogo.
Si, sincera sa fiu, nici nu am nevoie si nici nu imi doresc! E drept ca, unoeri, simt ca nu am reusit sa le fac pe toate (mancarea calda pe masa l-a asteptat nu foarte des pe sot acasa), ca poate l-am neglijat un pic pe pitic, in sensul ca poate nu a iesit la joaca de 2 ori pe zi sau nu m-am jucat in fiecare minut cu el, dar piticul nu s-a plans.. si ce frumos era,  atunci cand ma apucam de scris / citit pentru examene, venea si Gogo pe langa mine si incerca si el sa faca asemeni mamicii lui (din perioada asta avem amintire cateva capodopere semnate cu pixul pe scaunele si pe peretii din bucatarie) sau cand ii citeam cu voce tare pasaje din cartea de Drept Penal sau Civil, iar piticul ma asculta cu mare atentie..:)))

In alta ordine de idei, tatal meu, care este un om extraordinar, m-a indemnat /ne-a indemnat cu ardoare (pe noi, fetele lui - suntem 3 surori) intotdeauna sa ne dorim din ce in ce mai mult pentru viitorul nostru, sa incercam sa ne autodepasim, sa nu ne oprim niciodata din a ne implini, inclusiv plan profesional/academic. 
Din acest motiv, practic, de cand ma stiu, nu am avut niciodata o pauza mai mare de 1 an in care sa nu intreprind ceva pe acest plan..iata de ce, am si ajuns la aproape 30 de ani sa detin un maldar de diplome (2 facultati, 2 mastere si alte cursuri)..:))) si nu vreau sa ma opresc aici (visez la un doctorat, printre altele)
Perioada aceasta a celei de a doua facultati  a fost foarte solicitanta, dar m-a si ajutat enorm in sensul ca nu am avut, nici o clipa, in cei aproape 2 ani de stat acasa, sentimentul ca ma plafonez intelectual, asa cum simt unele mamici care abia asteapta intoarcerea la serviciu, pentru ca lipsa de socializare cu alte persoane decat propria familie risca sa le creeze uneori sentimentul acesta de neimplinire si izolare sociala..de aici depresii, lipsa de incredere in sine etc etc

Asadar, mamici, oricat ne-am iubi copilasii (si ii iubim enorm), sa incercam sa nu ne limitam la a fi doar mame si sotii! sa ne dorim intotdeauna mai mult pentru noi si pentru ego-ul nostru! Putem sa le facem pe toate: putem sa fim MAME, sotii, prietene (mai mult la telefon, dar merge si asa), dar si femei care au o cariera.
Eu chiar cred ca se poate!



luni, 18 iunie 2012

Talcioc de vara dedicat lui Stefan

Intr-o zi de Martie 2012 sa nascut Stefan.

Stefan a fost diagnosticat la nastere cu sindromul Apert, o boala genetica rara ce are la baza mutatii ale genei FGFR2 pe cromozomul 10.

Sindromul Apert este o afecţiune genetică caracterizată printr-o fuziune prematură a oaselor capului(craniosinostoză). Fuziunea prematură a oaselor capului afectează dezvoltarea normală a formei capului şi a feţei. În plus un număr variabil de degete de la mână şi picior sunt unite între ele (sindactilie).
Sunt foarte foarte putine cazuri diagnosticate in Romania, Stefan fiind al doilea caz diagnosticat in tara noastra.

Pentru ca Stefan sa poata beneficia de toata gama de interventii care ii pot asigura cresterea si dezvoltarea apoi o viata plina de sens, Stefan are nevoie de sprijinul vostru.
Iata ca oameni cu suflet mare vor organiza sambata un eveniment, in urma caruia, toti banutii stransi vor fi donati spre aceasta cauza. Asadar, dragi mamici si nu numai, daca vreti sa ajutati un sufletel de copil, daca vreti sa socializati si sa petreceti timp frumos cu alti parinti, copii si oameni frumosi, sunteti asteptati la Talciocul Urban!
pentru mai multe detalii, accesati linkurile din imaginea alaturata!



Exista si un grup pe FB unde puteti afla informatii despre evolutia acestui martisor ce are nevoie de ajutor!
http://www.facebook.com/SupportStefan

joi, 14 iunie 2012

Trenuletul educativ - cu numere, fructe, litere, culori!

Cateva filmulete educative foarte bine realizate...Piticul meu este fascinat de ele si...pacat ca sunt in engeleza, dar pentru copiii un pic mai mari (piticul meu abia are 1 an si 9 luni) cred ca sunt foarte utile si in limba engleza!


Enjoy!



Trenuletul Numerelor




Trenuletul Fructelor




Trenuletul Culorilor




Trenuletul Alfabet




Trenuletul Animalelor




..si multe alte asemenea filmulete mai gasiti pe youtube..

miercuri, 13 iunie 2012

eMAG Baby Care, scutece PAMPERS livrate la tine acasa!


S-a lansat programul eMAG Baby Care cu gama completa de scutece Pampers si o oferta de nerefuzat:
Produsele Pampers pot fi cumparate acum si online, pe platforma eMag din România.
Ele pot fi livrate in orice localitate si ajung în cel mult 24 de ore de la comanda:

http://bit.ly/17KPt3D


Noua gamă de produse din oferta eMAG se va dovedi utilă pentru mulți părinți ocupați care au de acum posibilitatea de a comanda online scutece Pampers cu livrarea direct acasă.
Tot din categoria produselor pentru copii, eMAG comercializează și jucării, carti, mobilier, carucioare etc etc.

Online, se pot alege scutecele Pampers in functie de greutatea copilului: 2-5 kg, 3-6 kg, 4-9 kg, 7-18 kg, 11-25 kg.
Pretul variaza de la 37,99 lei (Scutece Pampers Nou Nascuti nr. 1 - 43 buc) si pana la 149,99 lei (Scutece Pampers Activ Baby 4 Maxi MegaBox 162 buc sau Scutece Pampers Activ Baby 5 Junior MegaBox 132 buc) - ceea ce nu e rau deloc. La pachetul de 164 de buc (nr. 4), pretul ar ajunge undeva la 0,93 de RON bucata (mai ieftin decat in farmacii si cam cat costa si in supermarket-uri, atunci cand nu le gasim la promotie).

 

marți, 12 iunie 2012

FasTracKids - un program educational un pic altfel, pentru copiii intre 6 luni - 8 ani

Daca ne intereseaza viitorul copiilor nostri ar trebui ca inca de astazi sa-i facem sa iubeasca tot ceea ce inseamna “a invata”. 
FasTracKids propune un nou sistem educational, complementar celui oferit de gradinita, scoala, printr-o derie de activitati interactive, gandite special pentru a-i dezvolta cele 5 competente cheie necesare in viata: Comunicare, Creativitate, gandire Critica, spirit de Colaborare si Incredere in fortele proprii.







Istoricul Fa sT ra cK id s in Romania
In 2006 un om de afaceri, profesor si parinte in acelasi timp, cauta pentru fiul sau Petru (6 ani), un program educational un pic altfel fata de sistemul traditional. Isi dorea un program care sa-l ajute pe Petru sa se autodescopere, sa capete incredere in el, sa-i stimuleze curiozitatea si creativitatea, sa-i structureze gandirea si mai putin sa-i umple capul cu informatii.
In 2007 acelasi om de afaceri si sotia sa, Mihai si Alina , achizitionau prima licenta pentru franciza educationala Fa sT ra cK id s precum si pe aceea de Area Developer pentru Romania. Deschiderea oficiala a avut loc in martie 2007, iar primul cursant Fa sT ra cK id s in Romania a fost, evident, Petru.
La finalul anului 2010 peste 2000 de copii urmau cursurile Centrelor Fa sT ra cK id s din Romania, iar peste 300 de copii erau deja absolventi ai primelor generatii.


Ce este FastTrackids ?
- Fa sT ra cK id s este numele dat unui set de programe educationale de exceptie adresat copiilor intre 6 luni si 8 ani. Scopul final al tuturor acestor programe este de a transforma dorinta de a descoperi pe care toti copiii o au innascuta, in pasiune pentru invatare
Programa FasTracKids CORE a fost special gandita pentru a le oferi copiilor cu varstele cuprinse intre 3 si 8 ani o experienta de invatare interactiva si inedita pe parcursul a 96 de saptamani (cate o singura sesiune de doua ore in fiecare saptamana ).
 Fa sT ra cK id s desemneaza in acelasi timp si cea mai mare retea de centre de educatie prescolara complementara din intreaga lume. Franciza FasTracKids este astazi raspandita pe toate continentele totalizand peste 300 de centre.
Reteaua FasTracKids din Romania numara 14 centre in 9 orase ale tarii.


De la ce varsta? Pana la ce varsta?
Programele educationale se adreseaza copiilor intre 6 luni si 8 ani.


Ps. noi ne-am inscris pentru o lectie gratuita pentru micul Gogoshel si vom reveni cu detalii.
mai multe detalii - www.ftk.ro

joi, 7 iunie 2012

Fitzi - Jurnal de 1 anisor!!!!


La ora15.40, pe 06.06.2011, intr-o frumoasa luni, a aparut maimutica Izzie Lizzie, facandu-si intrarea in scena foarte spectaculos, anunatandu-se a fi o mare guraliva (doar nu e degeaba in zodia Gemeni si, in plus, 100% moldoveanca). Ieri, printesa Elysee a implinit 1 anisor! La multi inainte, dragul meu ciresar, toti sanatosi, norocosi si frumosi!





Cam 9800 grame si tot vreo 77 de cm de veveritoasa usor incapatanata, cu doar 1,5 dintisori la raport (incisivii de jos)!

Ca capitolul INCA NU, bifam:

-          nu merge in 4 labute, desi stie pozitia, insa o foloseste doar cand vrea sa se joace de-a magarusul: Dii! Dii! Deplasarea de baza se face cu o viteza fantastica in stilul care a consacrat-o: omida, râmă, foca! E foarte funny-creepy cand nu stii pe unde a disparut in casa si vezi dintrodata 2 picioare tarandu-se in camera de alaturi, unduindu-se tipti-tiptil, in liniste, exact ca o reptila!

-          Nu merge in 2 labute singura: merge insa foarte bine de-a lungul patutului/patului si, numai si numai cand are chef, tinuta de sub brat!


La capitolul DA, bifam:

-          stie sa se dea singurica jos din pat (asta dupa cateva cazaturi frumoase si dupa vreo luna de exersat cu tati)

-          stie sa se urce in pat, insa un pic ajutata, de o pernuta...

-          se ridica singurica la pat/patut

-          are un dezvoltat simt al posesivitatii si al proprietatii: cand doreste ceva (de obicei ce ai tu in mana) spune clar si raspicat: Dă!, indicand deloc subtil cu un degetel tinta vizata! Tot Dă! striga si cand ajungem la leagane si isi cere drepturile!

-          stie sa dea pupici intr-un stil absolut superb: cu zgomot, cu buzitele ţuguiate, adevarate bezele! Si e si foarte darnica cu pupicii, ii imparte in stanga si dreapta, dar numai daca primeste ea intai!

-          E foarte sociabila, sta la absolut oricine in brate!

-          Stie destule cuvinte: mama, tata, papa, dii-dii, bebe, da, dă, ail (alo), pa, lala, ale (verisorul drag Alex)!

-          Vorbeste la telefon toata ziua (inca nu am aflat pe cine suna ea la prima ora si exact inainte de somnic), stie sa faca bravo-bravo, mai-mai, dii-dii (scoate si un sunet cu buzitele de galop – matusica Alina a invatat-o), stie sa se joace cucu-bau, sa mearga pefect cu masinuta prin casa, ii plac ENORM pixurile (uneori incerc sa o mai pacalesc cu cate un marker, dar nu merge) si cartile (mai ales cartile lui mami, caramizi fara poze).

-          Ii este in continuare tare frica de aspiratorul Vâj-Vâj, tremura si se incordeaza, luandu-si pozitia de atac de fiecare data cand il vede...cand e in priza, e nebunie! Cu toate acestea, curiozitatatea o chinuie rau...am surprins-o tarandu-se pe furis, singurica, in camera unde il lasasem pe Vâj-Vâj, atingandu-l si examinandu-i „coada” lunga!

Reevenim cu poze si detalii, la sfarsitul luniii, dupa petrecerea de Motz, la care abia asteptam sa vedem ce obiecte o vor tenta pe veveritoasa de pe tava! Cel mai probabil, tot la sfarsitul lunii, ne vom afisa si cu o frizura noua! Jrenuntam la pletele ondulate!

De azi, incepem un nou anisor, un nou bilant, o alta pagina de aventuri ale maimuticii Fitzi!

Draga noastra a tuturor, nu uita ca te iubeste mami, te iubeste tati...te iubeste o lume intreaga!


marți, 5 iunie 2012

6 iunie 2012: Fitzi implineste 1 anisor! plus un eveniment astronomic unic!

Pe 6 iunie 2012 sarbatorim un anisor de cand aceasta fetita minunata, Eliza Andreea (alintata Fitzi) s-a hotarat sa ne lumineze sufletele, venind pe lume intr-o frumoasa zi de vara!




La multi ani, sufletel frumos! Sa iti dea Dumneeu tot binele din lumea asta, sa-ti fie viata numai un zambet, asa frumos, ca zambetul tau de copil inocent!

Si, pentru ca, intr-adevar, esti o fetita iubita de toata lumea si pentru ca Universul insusi te iubeste, unul dintre cele mai rare evenimente astronomice se va produce chiar pe 6 iunie 2012, când planeta Venus (planeta Iubirii) va tranzita prin fața Soarelui. Un eveniment similar se va mai produce doar în 2117.
Tranzitul lui Venus reprezinta momentul in care planeta se interpune intre Pamant si Soare, obturand o mica parte a discului solar. Evenimentul este similar cu o eclipsa solara, cu deosebirea ca, desi diametrul lui Venus este de patru ori mai mare decat cel al Lunii, planeta Venus pare mai mica deoarece se afla la o distanta mai mare de Terra.
Din România trecerea nu se vede integral, ci va începe înainte de răsăritul soarelui, dar se poate vedea sfîrșitul ei, în primele ore ale dimineții.


duminică, 3 iunie 2012

Loc de joaca pentru copii in parcul Tineretului

Am iesit astazi cu piticul in parcul Tineretului, la un loc de joaca special amenajat pentru copii, denumit, de altfel, Lumea Copiilor (nu e vorba de Parcul Lumea Copiilor, situat in imediata apropiere a Palatului Copiilor, in zona dinspre Calea Vacaresti), ci despre un loc de joaca imens, in cadrul Parcului Tineretului.
Piticului i-a placut la nebunie...Turnuleţe cu porţi pe care ies mici tobogane, leagane, caluti, carusel etc ..Atractia principala au constituit-o toboganele si tuburile imense (nu atat de mari ca in Parcul Lumea Copiilor)...s-a uitat cu mult interes la tobogane si, intr-un final, si-a facut curaj si a urcat scarile intrand intr-un adevarat labirint de tobogane, tuburi, scari, iarasi tobogane...

E un loc de joaca foarte frumos amenajat, copiii sunt de-a dreptul incantati, e o adevarata nebunie acolo, vazandu-i pe pitici in patru labute cum dispar prin tuburile colorate, iar parintii impacientati, strigandu-si copiii si directionandu-i spre una dintre iesirile din labirintul colorat...:)))
Cam asa am facut si noi...ba mai mult, in disperare de cauza ca pierdem urma piticului, care se deplasa cu o viteza uimitoare, am intrat si eu in labirintul de tuburi dupa pitic, recuperandu-l, intr-un final...:)
E destul de periculos pentru copiii mici, pentru ca pot ajunge imediat la nivelurile cele mai inalte si mie, una, imi e frica, inca, sa il las pe piticul meu de 1 an si 9 luni sa se dea singur pe un tobogan atat de mare si intortocheat.

iata cum ne-am distrat:







sâmbătă, 2 iunie 2012

S-a lansat CASHCOW - primul site de cashback din Romania

De ceva vreme asteptam sa se lanseze si in Romania un site de acest gen..ce-i drept, au tot aparut zeci de site-uri care ofera vouchere de reducere la diferite servicii / produse, dar nu aparuse inca un site care sa ofere reduceri efective (in diferite procentaje) la diferite magazine - pe scurt celebrele "cupoane de reduceri" pentru care sunt innebuniit americanii si pe care le cauta cu disperare.


CASHCOW reprezinta primul astfel de site de cashback din Romania, care functioneaza dupa un sistem foarte bine definit si foarte simplu: Cumperi si primesti banii inapoi!






Ei bine, cum functioneaza? este extrem de simplu!

  1. in primul rand trebuie sa ai un cont. Inscrierea este gratuita!
  2. in al doilea rand, trebuie sa fii cumparator online. Reducerile sunt valabile exclusiv pentru achizitiile in sistemul online.
  3. Cumperi online (fiind logat pe cashcow) si, la fiecare achizitie, vei primi niste bani inapoi!!! - o anumita suma in functie de procentajul oferit de fiecare magazin/brand participant in sistem. Sunt magazine care ofera chiar o reducere de 10% prin Cashcow, ceea ce nu e de ici de colo!

Ceea ce imi place la acest nou sistem este aceea ca nu esti conditionat sa achizitionezi un anumit produs sau serviciu, ci te bucuri de o mare libertate de alegere a produselor/serviciilor din cadrul unui anumit magazin!
Asadar, Cashcow reprezinta o vacuta buna de muls pentru acei care cauta sa beneficieze de reduceri la cumparaturile pe care le efectueaza in sistemul online!

Cumparaturi cu spor si cashback! :)

vineri, 1 iunie 2012

Gogojurnal - 1 an si 9 luni

Am fost iarasi la un control pediatric, tot la clinica Anima.
Asadar, pentru varsta de 1 an si 9 luni, stam in felul urmator: greutate - 12.1 kg, inaltime - 87 cm. Ceea ce inseamna, conform statisticilor, ca suntem la inaltimea maxima pt varsta lui, avand o greutate undeva medie (niciodata nu am excelat la capitolul greutate, intotdeauna am fost pe curba mediana).
In alta ordine de idei, cum a evoluat de la ultimul Gogojurnal?
  • repeta orice cuvintel aude, exact ca o maimutica...e tare dragalas cand pronunta cuvinte foarte complicate..
  • nu ma mai scoate din "mamica" si e atat de scump sa il auzi...nu stiu de unde a invatat sa ma alinte asa, pentru ca eu nu am folosit astfel de diminutive...:)
  • face mini propozitii si leaga doua cuvinte, gen "mine caca" = in traducere paine cu branzica  (incurca unele litere, in loc de paine el zice "mine", iar caca = cascaval/ branzica
  • dupa ce termina de baut lapticul, imi da canita spuandu-mi "(s)pala!
  • mananca singur, ii place sa foloseasca lingura, cutitul, furculita..ii place tare mult sa isi intinda singur untul pe paine si mesteca cu gurita inchisa, exact ca un gentleman..:) (noi avem seturile de tacamuri din plastic pt copii de la ikea, cele mai practice si cele mai ieftine)
  • in continuare e foarte harnicut..intindem rufele impreuna, el ma anunta cand masina de spalat a terminat programul si imi scoate hainutele din masina si mi le aduce sa le intindem..
  • si-a pastrat programul de masa si somn, dar adoarme un pic mai tarziu..ma bucur ca, de multe ori, atunci cand trebuie sa isi faca somnicul de pranz, adoarme singur (se duce in dormitor si se intinde pe pat si intr-un final adoarme), ceea ce ma slaveaza de minute bune..
  • adora copiii si este extrem de sigur pe el la locul de joaca si asta ma bucura enorm. Singur se introduce il jocul celorlalti copii, ii saluta cu manuta cu mare drag atunci cand intalnim copii pe strada si sunt fericita ca e un copil care are incredere in el!

    ... si multe alte minunatii..Fiecare copil este o minune pentru parintii lui si orice gest ar face noua ni se pare ca este cel mai frumos, cel mai destept...il laud foarte mult pe sufletelul meu, dar, ca sa dam dovada de putina obiectivitate, trebuie sa remarc:
    • un oarecare grad de rasfat..acesta a survenit si pe fondul ca, pana pe la 1 an si un pic, nu i-am interzis nimic..nu i-am zis niciodata NU, l-am lasat sa descopere tot, sa atinga prizele - supravegheat, bineinteles (pentru a se plictisi de ele si a le lasa in pace) etc etc..ce-i drept a fost si foarte cumintel..pe masura ce creste, a invatat, insa, sa il ia el insusi pe NU in brate si nu prea are bine implementata notiunea gesturilor "interzise", in sensul ca nu se cade sa le facem..ma bucur, insa, ca nu este violent deloc (a avut o tentativa pe la 1 an si un pic, dar perioada aceasta l-a tinut foarte putin)
    • nu pronunta fraze sau propozitii mai complicate, dar nu ne facem deloc griji pt acest lucru..vorba sotului, la ce fond genetic mosteneste (si ce bunicute vorbarete are), in curand ne vom ruga noi de el sa vorbeasca mai putin..:)))

    La muuulti ani, sufletel drag!
    La multi ani tuturor copiilor si sa nu uitam ca si noi, adultii, suntem in continuare copii si e frumos, din cand in cand, sa privim lumea asta mare prin ochii minunati ai unui copil!