marți, 18 decembrie 2012

Ana are nevoie de ajutor!


Dragii mei, tocami am aflat ca fetita unui coleg al meu a fost diagnosticata cu leucemie acuta limfoblastica. Acum este internata la Spitalul Fundeni, unde beneficiaza de tratament chimioterapic.
Are doar 2 ani si 7 luni si o cheama Ana Elena..cu cateva luni mai mare decat Gogo al meu..:(
 
 
 



Soare Ana Elena are nevoie urgent de ajutor.
 
In primul rand are nevoie de de transfuzii, grupa de sange necesara este B3 Rh negativ. Din pacate, Institutul Clinic Fundeni a pus la dispozitie doar prima transfuzie, restul fiind realizabile doar cu ajutorul donatorilor.
Puteti dona sange la Institutul de Hematologie Transfuzionala Prof. Dr. C.T. Nicolau: Bucuresti, Sector 1, Str. Constantin Caracas, Nr. 2-8; Telefoane: 021.319.31.62, 021.212.81.26, Fax: 021.319.17.79, E-mail: hemtransro@b.astral.ro, Orar: Luni-Vineri 7:30-14:00.
Donatorii trebuie sa faca mentiunea ca recoltarea sangelui, se face pentru Ana Elena Soare (internata la Spitalul Fundeni, sectia 2 pediatrie, etaj 6, Dr.Anca Colita). Pentru donatorii din provincie, donatia de sange se poate face la centrele de transfuzii locale, dar va rugam sa aveti grija sa mentionati detaliile acestea pt ca sangele sa ajunga la ea.
 
Acest copil are nevoie de ajutor! are nevoie de donatori cu grupa de sange B3 Rh negativ, are nevoie de  ganduri bune, de energie pozitiva, de rugaciuni catre Dumnezeu...si de ajutor..material..oricat si oricum este binevenit.
 
Din pacate, sistemul medical romanesc este cum este..si nu face niciodata indeajuns pentru oamenii care au nevoie de ajutor medical...mai ales pentru copiii...si uite asa, totul se reduce la bani...speranta unui copil, zambetul lui frumos, viitorul lui, sansele lui de a trai (pana la urma) depind de statul asta (caruia pare sa nu ii pese de oamenii prin care subzista) si de bani...Macar sa facem cunoscuta povestea inca a unui copil care sufera..sa ajutam la mediatizarea acestui caz si sa punem umar de la umar pentru ca acest copil sa aiba o sansa la viata!
 
Pentru donatii, exista 2 conturi:
RO63 BRDE 426SV 55718 364 260 – RON,
RO59 BRDE 426SV 55718 444 260 – EURO, BANCA - BRD Sucursala Piata Delfinului, titular Soare Bogdan Virgiliu, tatal Anei.
 
Aici gasiti povestea acestui copil si modul in care putem ajuta!
 

marți, 11 decembrie 2012

Bucharest Christmas Market

Am fost si noi samabata, sa vizitam Targul de Craciun de la Universitate - un târg ce se doreste a atinge de frumuseţea celor din marile capitale europene. Foarte frumos, intr-adevar, dar cam aglomerat. Gogo si Fitzi au fost incantati de-a dreptul.
 
 
Perioada: 05.12.2012 - 03.01.2013
Locatie: Piaţa Universităţii
Evenimentele sunt dedicate tuturor categoriilor de public, iar intrarea este liberă. Programul acestora este cuprins în intervalul orar 10.00 – 22.00 şi include:
  • Târg de Crăciun;
  • Concerte;
  • Casa lui Moş Crăciun, unde copiii sunt asteptati cu surprize:
-  spiridusii lui Mos Craciun (5-9 decembrie);



 
- Parada personajelor de poveste (14-25 decembrie);
Pentru a veni în sprijinul copiilor fără posibilităţi materiale, toţi vizitatorii târgului sunt aşteptaţi la Casa lui Moş Crăciun, unde se vor putea dona jucării şi cărţi, de pe 5 până pe 25 decembrie, in cadrul Campaniei umanitare "Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi MoşCrăciun":.
  • Sanie cu reni (22 si 23 decembrie)
  • Carusel (aici e nebunie totala, toti copiii fiind atrasi ca un magnet de calestile si calutii din poveste)
În perioada menţionată, pe scena amplasată în Piaţa Universităţii, vor susţine spectacole: ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini şi obiceiuri, artişti consacraţi de muzică populară, interpreţi dragi publicului şi trupe renumite:
-          Sambata, 15 decembrie: grupuri de colindatori
-          Duminica, 16 decembrie: ansablu de datini si obiceiuri. Nicolae si Tudor Furdui Iancu
-          Vineri, 21 decembrie:  Sofia Vicoveanca
-          Sambata, 22 decembrie: Veta Biris, Matilda Pascal Cojocarita
-          Duminica, 23 decembrie: Oana Sarbu, Paula Seling, Ducu Bertzi, Loredana&Agurida
-          Miercuri, 26 decmbrie: Dj Project, Taxi, Bere Gratis, Provincialii

 

joi, 6 decembrie 2012

Fitzi - jurnal de 18 luni

Astazi, de mos Nicolae, maimutica mea a implinit 1 an si jumatate!
 
 
 
 

Avem maimutica mare, bipeda in totalitate, cu 10 kg si 86 cm, 7 dinti (unul abia rasarit), 2 maselute sus si cu o tunsoare noua!
De la ultimul bilant, am observat progrese noi, in fiecare zi...creste mult prea repede, intelege tot, mananca singura, chiar si ciorba sau laptic cu lingura, a inceput sa execute comenzi...deh, se face utila in casa

Are preferinte muzicale: 10 degetele si Alunelu sunt in top. Le cere de zeci de ori pe zi, danseaza si singura, dar cere musai partener la hora cand asculta Alunelu. Stie sa si cante si chiar tine ritmul.
Are si preferinte vestimentare, de multe ori refuza anumite combinatii si isi alege singurica alti papucei, alta caciulita sau bluzita. Astazi nu a vrut sa se culce la pranz fara niste pantofiori noi roz in picioare, dupa ce a adormit i-am scos, insa s-a trezit la 20 de minute si a inceput sa strige dupa ei: puci, puci...si de atunci se plimba nestingherita cu ei prin casa.
Ii place sa ajute la curatenie, de fiecare data cand mami da cu aspiratorul vine si ea cu al ei de jucarie si nu lasa niciun colt de camera neaspirat. Sterge pe jos, dar si oglinzile si praful odata cu mami.
E foarte jucausa si ghidusa, se trezeste deseori dimineata cu bau! pe buze, se ascunde prin casa si asteapta sa fie gasita, e innebunita dupa ritualul de cremuit de fiecare seara, vine si imi intinde toate cremele, o cere si ea pe a ei si isi maseaza manutele ca o adevarata domnisoara, se demachiaza odata cu mami, se piaptana (desi nu prea mai are ce), se spala pe fata si isi sterge singura urechile cu cate un servetel umed. A inceput sa recunoasca personele in poza: mai ales pe tati, dar si pe verisorul Alex.
La capitolul spalat pe dintisori, pot spune ca e cam incapatanata: cere sa se spele insa e reticenta la pasta de dinti, desi o ia foarte tacticos si isi pune singura pe periuta. Nu ma lasa pe mine sa o spal, asa ca spalatul pe dinti e efectuat de ea singurica, insa cu prea putina seriozitate. Mai avem de lucrat aici. De asemenea, operatiunea olita e intr-un stadiu incipient, nici noi nu insistam deloc la acest capitol, desi cere singura sa se aseze pe ea, dar doar ca loc de odihna....si la baie mai avem de lucrat, in sensul ca nu vrea nici in ruptul capului sa stea in fundulet in cada, sta numai in 2 labute, ca la dus.
Ii place foarte mult aspiratul nasucului cu batista bebelusului, cere si chiar tine singura dispozitivul. E reticenta insa la administratul oricaror medicamente sub forma de sirop, prefera asa-zisele bomboane pe care le cere cu un minunat carli-carli: boabe de rodie sau de struguri, bomboane de propolis, de vitamina c, pastilutele de vigantoletten, fulgi de porumb, etc.

De cateva zile, a inceput sa imite foarte multe cuvinte. Repertoriul ei include: mama, tata, ham (absolut toate animalele fac asa, in ciuda eforturilor noastre zilnice), papa, bau!, bravo!, paine, apa, puci (papuci/papusa), baie, da, nu, caca, pipi, pasta, ou, pa, alo, alu (alunelu), tutzi (degetele), ochi, baba (buric/banana), par, gata, cutzu, bebe, Ala (Alex), papac (capac), upa (supa), nana (lapte), gol, pizza, cuzi (scuze), pepe (pepene).
Nu vorbeste in propozitii inca, nu alearga cu viteza inca, nu doarme in camera ei, nu face la olita, nu-i place branza, nici cu lapticul nu ne prea impacam de vreo 3 luni, nu-i plac desenele animate inca...are doar 18 luni si uneori mi se pare ca e cu mine dintotdeauna!

La multe lunite inainte, iubirea mea!