marți, 26 februarie 2013

Cosmetice profesionale



Scriam mai devreme intr-o postare despre o problema cu acneea aparuta inca din timpul sarcinii cu Fitzi. Am incercat tot felul de produse cosmetice atat din comert , cat si naturale.
Recent, am descoperit produsele MARIO BADESCU - un brand celebru de mult timp datorita vedetelor care folosesc produsele: Naomi Campbell, Cher, Martha Stewart, Jennifer Aniston, Natalie Portman, Gwyneth Paltrow.
 
Si nu mica mi-a fost mirarea afland ca acest Mario Badescu este de..origina romana.
Fiind atat chimist cat si cosmetician, Mario Badescu, roman la origine, a creat o gama de produse care a revolutionat lumea cosmeticelor, folosind doar ingrediente naturale si extracte botanice.
Salonul Mario Badescu a fost deschis in New York in 1967, unde Mario a inceput sa dezvolte gama proprie de produse cosmetice naturale. Nu a trecut mult timp pana cand rezultatele produselor si tratamentelor cosmetice au fost un real success pentru elita New York-ului si pentru celebritati de la Hollywood precum Oprah, Martha Steward, Cher, Jeniffer Aniston, Kate Moss, Eva Longoria, Natalie Portman, Sharon Stone, Sarah Jessica Parker si multi altii.
 
Eu am folosit Buffering Lotion de la Mario Badescu, care pur si simplu actioneaza ca un medicament si vindeca acneea. Am remarcat rezultate foarte bune, cosurile mi-au disparut..ce-i drept mai am cateva mici semne care asteapta vindecarea, dar important este ca acneea nu a reaparut!
Eu mi-am comandat crema de pe site-ul eMAG...da, pe site-ul eMAG gasesti inclusiv produse cosmetice..:)
Cosmeticele de la eMAG numără acum 1590 de produse dedicate hair styling-ului, îngrijirii corpului, a feței, a parului, make-up-ului, printre producători fiind mărci de renume precum Mario Bădescu, L’Oreal, Bruno Vassari, Schwarzkopf și mulți alții.
Nu este ignorata nici partea  masculina, pentru care se regăseste o serie de cosmetice profesionale din gama oferită de eMAG.
 
 
 
 
Asadar, ca tot vine Martisorul si Ziua Femeii..iata o sugestie pe care o putem transmite dragilor nostri barbati din viata noastra! :)


 

Primul Flashmob din România pentru copii intre 6 luni si 7 ani


Dragele mele si dragii mei, am marea onoare sa anunt organizarea - de catre cei de la Learn with Music - a primului Flashmob din România unde vor participa, bineînțeles...copiii!



 
Unde? Cand?
Evenimentul - public si cu participare gratuita - se va desfășura pe data de 3 Martie, în locația Mall Băneasa (Baneasa Shopping City), ora 11.00. Sunt așteptate mămici, bunicuțe, bebeluși și copilași, frățiori și surioare.
Ora la care sunteti asteptati este 10.30- si fiecare copil si parinte sa isi caute locul unde este profesoara lui de la clasa.
 
 
 
 
De ce?
Cu ce ocazie însă, vă întrebați? Ei bine, noi, mamicile, meritam cele mai frumoase urări în noul an, așa că Ziua Mamei este momentul prielnic!

Participanti 
Copii din 15 gradinite vor participa insotiti de profesoara lor de engleza si/sau muzica, precum si de parintii lor.

Întreaga echipă Learn With Music va fi prezentă, atât reprezentanța din București, cât și celelalte orașe.
Profesorii vor cânta la diferite instrumente, iar cei mici vor avea la dispoziție instrumentele de muzică de la clase.
 
Program si desfasurare
Cântecelul pe acordurile căruia se va cânta din voci sau instrumente va fi TINGALAYO.
 
 
 
 
La sfârșitul melodiei, toți copilașii vor ridica mânuțele sus și vor înălța deasupra capului o poză cu mămica lor. Alături de noi vor fi echipe de filmat profesioniste, fotografi specializati și deasemeni, o formație instrumentală.

Astfel, sunt invitati toți copilașii și toate mămicile, împreună cu restul familiei să participe la acest eveniment frumos! Vă puteți invita și prietenii! 



Versurile cantecelului

TINGALAYO

Refren: 
Tingalayo, run little donkey run
Tingalayo, run little donkey run

Refren:
Tingalayo, run little donkey run
Tingalayo, run little donkey run

Strofa 1
My donkey talks, my donkey walks
My donkey eats with the knife and fork
My donkey talks, my donkey walks
My donkey eats with the knife and fork

Refren: 
Tingalayo, run little donkey run
Tingalayo, run little donkey run

Stofa 2
My donkey eats, my donkey sleeps
My donkey kicks with his two hind feet.
My donkey eats, my donkey sleeps
My donkey kicks with his two hind feet.

Refren: 
Tingalayo, run little donkey run
Tingalayo, run little donkey run

Strofa 3
My donkey dances, my donkey plays
My donkey sings with me every day
My donkey dance, my donkey plays
My donkey sings with me every day

Refren: 
Tingalayo, run little donkey run
Tingalayo, run little donkey run

Refren: 
Tingalayo, run little donkey run
Tingalayo, run little donkey run

 

luni, 25 februarie 2013

Dor de verde! Mai Mult Verde!


Vine primavara si cu totii ducem dorul de...verde! Mai mult verde!
Se spune ca, pentru a fi implinit in viata, trebuie sa faci o casa, un copil si sa plantezi un pom..am un camin, am un copil minunat si am plantat cel putin un pom (in livada tatalui meu)..

Imi doresc pentru copilul meu sa creasca intr-o lume mai curata, intr-un Bucuresti nu atat de gri si dezolant, atat de prafuit, murdar si fara mireasma...cu atat mai mult, de cand am devenit mama, constientizez lipsa acuta de spatii verzi din Bucuresti (si nu numai), lipsa de locuri de joaca, de parcuri inverzite unde copilul meu sa poata alerga in voie, sa respire un aer proaspat..

 

Iata ca o echipa de oameni tineri si plini de elan si-a propus sa ne ajute pe noi, parintii, sa lasam moştenire copiilor noştri "cele patru anotimpuri, apă potabilă şi aer curat, nu numai un cont în bancă şi un apartament cu patru camere" (asa cum ne dorim cu totii). Sunt oameni cu idei, cu initiative, cu proiecte, cu REZULTATE. Sunt MaiMultVerde!
 
Putem ajuta si noi devenind voluntari sau sprijinind aceasta cauza prin donatii sau achizitionand produse promotionale din magazinul online recent lansat MaiMultVerde- un proiect online caritabil, veniturile obţinute din vânzarea tuturor produselor pe care le găseşti aici fiind folosite exclusiv pentru acţiunile de plantare ale Asociaţiei MaiMultVerde.
Ideea magazinului online MaiMultVerde a apărut ca urmare a solicitărilor susţinătorilor care îşi doreau produse personalizate, din materiale prietenoase cu mediul, iar prin achiziţia lor să sprijine proiectele desfăşurate de organizaţie. Produsele puse în vânzare în magazinul online abia lansat sunt de două tipuri: produse promoţionale ale organizaţiei, create special pentru susţinători, şi produse oferite de parteneri care donează între 10 şi 35% din valoarea produsului. Fondurile adunate din vânzarea produselor în magazinul online sunt direcţionate spre acţiunile de împădurire desfăşurate de Asociaţia MaiMultVerde.

In magazinul online gasim idei originale de cadouri pentru a fi oferite celor dragi iubitori de natura: tricouri cu mesaje haioase si profunde (cum este cel din imagine), dar si cosmetice organice, jucării, hăinuţe din materiale prietenoase cu mediul (bumbac organic, in, lână) şi produse de îngrijire pentru bebeluşi (netestate pe animale, fără parabeni, conservanţi), produse de curatenie biodegradabile, fara derivaţi din petrol,cu ingrediente organice. îmbrăcăminte din bumbac organic şi alte materiale naturale, produse hand made etc.



Partenerii magazinului sunt: Organic by Bedroom, Coşul cu jucării, MioBio şi Pifou (primul producător de hăinuţe din bumbac organic pentru bebeluşi din România), antrenorul Valentin Vasile, Chemical  Kemy şi Ramona August, voluntare ale organizaţiei, care au acceptat să doneze între 10 şi 35% din valoarea produselor vândute Asociaţiei MaiMultVerde.


 

Toate produsele pot fi achiziţioante de pe http://shop.maimultverde.ro/, iar livrarea lor în Bucureşti se face prin Tribul (www.tribul.eu), serviciul de curierat pe bicicletă. :)



miercuri, 20 februarie 2013

Copilul din oglindă sau cum să fii un adult puternic

Am fost un copil destul de timid..un copil care nu stia (nu invatase / nu fusese invatat) sa isi exprime in mod direct emotiile..parintii nostri isi manifestau dragostea (infinita, de altfel) de maniera anilor 80, de multe ori dupa principiul: Copilului sa-i spui Te iubesc doar in somn! Gesturile lor tradau dragostea nemarginita, dar aceasta nu era si exprimata in mod direct, prin dialog.
Ce-i drept, in timp, poate dupa ce si noi - copiii lor - am mai crescut, s-au deschis si ei si au indraznit, cu emotii la inceput, timid, dar mai tarziu din ce in ce mai sigur sa pronunte faimosul Te iubesc! Acum, in calitate de bunici spun foarte usor Te Iubesc! :)
 
Revenind..am fost un copil timid..am fost..pentru ca, in adolescenta si mai tarziu, datorita surorilor, datorita prietenilor, sotului, copilului meu, m-am transformat intr-un adult care stie sa isi exprime sentimentele, emotiile..
Mai am multe, insa, de invatat la acest capitol..
Mi-ar placea sau mi-ar fi placut sa fi invatat mai devreme cum sa fiu apropiata si deschisa din punct de vedere emotional..desi sunt catalogata drept o persoana extrem de sociabila, deschisa, inca am oarece probleme de proximitate..inclusv fizica..distanta sociala e un concept cu care eu ma identific perfect..
Copilul meu mi-a dat sansa de a remedia unele din reminiscenete copilariei clasice din comunism..mi-am propus sa fiu cat mai deschisa, apropiata, sa invat odata cu el cum sa identific emotiile, cum sa le exprim prin cuvinte. Mai am multe, insa, de invatat.
 

Vestea buna este ca doi oameni cu pregatire si vocatie in domeniu au creat un grup de dezvoltare personală: Copilul din oglindă sau cum să fii un adult puternic, unde, prin intermediul a 4 ateliere, adultii pot gasi solutia la dificultăţile de relaţionare cu copilul, cu partenerul, cu şeful ori cu colegii:
Atelier I: Copilul cu corp de adult
Cum vedeam lumea când eram copil? Conștientizând felul în care eu mă raportez la lume voi avea o înţelegere mai bună asupra relațiilor pe care le am cu ceilalți.
Teme abordate:
Cele şase etape de evoluţie
Interconectarea celor şase etape şi identificarea problematicilor personale.
Propunerea soluţiilor de ameliorare
Atelier II: Corpul– grilă de lectură
Expresia corporală. Primele trei etape de dezvoltare se remarcă printr-o permanentă şi spectaculoasă schimbare corporală. Achiziţiile psihice şi emoţionale din aceste etape îşi găsesc corespondent în corporalitate şi în acelaşi timp evenimentele ce marcheazăexistenţa, vor lăsa o amprentă la nivel corporal.
Teme abordate:
Rolul şi importanţa terapiilor corporale în lucrul cu sine şi implicit în cunoaşterea de sine.
Atelier III: Logica emoţiilor
Teme abordate:
Cele 5 emoţii de bază, cum apar, ce reacţii determină, cum le recunoaştem, soluţii pentru a le gestiona
Atelier IV: Fizic apropiat şi emoţional deschis – a fi deschis emoţional şi fizic apropiat este esenţial pentru fericirea şi sănătatea noastră fizică şi psihică.
Teme abordate:
Deschiderea emoţională şi proximitatea fizică.
Grupul ce are ca scop armonizarea relațiilor ne ofera oportunitatea, pe parcursul celor 4 întâlniri:
-Să conştientizam modul în care ne percepem şi modul în care relaţionam cu noi înşine dar şi cu ceilalţi;
-Să intram în contact cu propriile emoţii şi să învăţam să le recunoaştem și să le gestionam;
-Să ne menţinem propria stabilitate fizică şi emoţională;
-Să ne dezvoltam echilibrul corporal, încrederea şi respectul de sine;
-Să ne dezvoltam încrederea în ceilalţi;
-Să depistam şi să amelioram dificultăţile de relaţionare cu ceilalţi.

Locatia: Bucuresti (zona centrală, adresa va fi comunicată în momentul formării grupului)
Participanti: 8-10
Frecventa: la două săptămâni
Durata: 3 ore
Costul: 70 lei / atelier
250 lei / modul (4 ateliere)
 
 
Detalii si inscrieri: Grupul va începe în săptămâna 4 – 10 martie, în funcţie de ocuparea locurilor şi de preferinţa participanţilor pentru o anume zi/interval orar.
 
 
Grupul este deschis în toate etapele către orice persoanăinteresată; Pentru atingerea potențialului maxim de dezvoltare a relațiilor, este recomandata participarea la toate cele 4 ateliere.
 
 
Date de contact:
Psiholog Clinician Iuliana Condrea – tel. 0741.022.920
Psiholog Mihaela Vasilescu – tel. 0755.058.085
A fi deschis emoţional şi fizic apropiat este esenţial pentru fericirea şi sănătatea noastră fizică şi psihică.

luni, 11 februarie 2013

Pentru Luca. Haideti sa il ajutam pe Luca!



Luca. Luca Iliescu. Un baietel de aproape 5 ani. Un baietel frumos, sensibil, plin de viata.




Un baietel incercat de soarta. S-a nascut cu sindromul Treacher Collins - boalǎ geneticǎ rarǎ (afecteazǎ aproximativ un copil la 10.000) ce se caracterizeazǎ prin deformații la nivelul feței și prin pierderea auzului.
Sindromul Treacher Collins nu poate fi vindecat, ȋnsǎ existǎ o serie de tratamente care pot ameliora starea copilului cu sindrom Treacher Collins. Prin intermediul chirurgiei, medicii pot atenua unele aspecte fizice, dar baietelul are si va avea nevoie, totodata, de sprijin psihologic, pentru ca exista riscul ca aspectul fizic sa ii dauneze siguranta de sine, pe viitor.
 
Luca e un baietel care isi doreste si MERITA sa invinga soarta. Pentru aceasta, parintii lui au contactat o clinica din Munchen: http://hno.klinikum.uni-muenchen.de/, in speranta ca Luca va putea fi ajutat. El are nevoie de o lunga serie de interventii chirurgicale care presupun reconstructia urechilor, reconstructia oaselor zigomatice si orbitelor laterale, reconstructia mandibulei, a pometilor si a nasului, implantul osos a procesorului BAHA, toate acestea efectuandu-se gradual cu cresterea pana la 18 ani.

Costul estimativ  al primei interventii chirurgicale va fi de 14.000 euro. La aceasta suma se adauga cheltuieli aferente privind costul cazarii, transport etc. Bani pe care parintii lui nu ii detin. Si acesta este doar inceputul, din lungul sir de interventii chirurgicale.
 
 
Luca e un baietel tare incercat, dar e un copil care se bucura de dragostea neconditionata a aparintilor sai, care fac tot posibilul sa ii asigure acestuia, o viata normala.
Pentru asta, Luca are nevoie si de ajutorul nostru!
Pentru ca Luca sa poata beneficia de toata gama de interventii care ii pot asigura cresterea si dezvoltarea apoi o viata plina de sens avem nevoie de sprijinul nostru.
 
Parintii au creat o asociatie care ii poarta numele: Asociatia LUCA ILIESCU. 
 
Dragi oameni cu suflet, va rugam sa acordam putin din timpul si din resursele de care dispunem (de orice fel) pentru a incerca sa il ajutam pe Luca.
Un prim pas ar putea fi redirectionarea celor 2% din impozit catre aceasta asociatie. Formularul poate fi descarcat de aici. Nu presupune nici un cost din partea noastra, dar pentru ei ar insemna enorm.
 
Luca. Un baietel frumos, un baietel curajos care merita sa invinga soarta!
 

duminică, 10 februarie 2013

Crema de branza gen Almette cu verdeata - facuta in casa

Piticul meu e mare fan branzica gen Almette. nici o problema in asta, dar nu ma incanta ideea ca acest tip de branzica nu este 100% naturala, in sensul ca este trecuta printr-o oarecare procesare.
Avand norocul sa avem la dispozitie produse de tara proaspete (gaini, curcan, cas de tara etc), mi-am propus sa profit de acest fap si sa incerc sa il conving pe pitic sa pape cat mai santos, cat mai neporcesat.
Asa ca, avand in casa cas ducle de tara si smantana, mi-am propus sa ii prepar eu, piticului, vcrema de branzica preferata.



Ingrediente:
Branza de vaci dulce si proaspata / cas dulce de vaca sau oaie
Smantana din cea mai buna sursa
putin praz,
marar, patrunjel tocat
gogosar / ardei gras (optional)

Nu i-am adaugat sare. Evit, inca (desi piticul are 2 ani si 5 luni) sa adaug sare in mancarea lui. Pentru mai mult gust putem adauga cateva grame de telemea de vaca/oaie.


Am blenduit totul (pentru a avea o consistenta cat  ai fine) si i-am servit piticului.



Pentru a fi cat mai atractiva o putem servi in forme diverse.
Iata o idee aici

Se poate servi de la 9 luni.

sâmbătă, 9 februarie 2013

Gogo si Alfabetul

..mai nou, ne-am inventat un nou joc de seara, inainte de culcare..
 
 
 
 
Fiind la cresa (merge deja din septembrie 2012), Gogo este nevoit sa se trezeasca dimineata foarte devreme..undeva la 7..prin urmare, ca sa respectram programul de somn, trebuie sa mergem la nani undeva la 21-21.30..in mod ideal, pentru ca de multe ori depasim aceasta ora cu cateva zeci de minute..cea mai buna metoda este aceea de a inchide becul si televizorul (in mod brusc)..si ca sa evitam scandalul, incercam pe cat posibil sa ii distragem atentia si sa il focalizam spre alte subiecte..asa ca, inainte de a adormi propriu-zis, mai stam putin de vorba..noi trei, Gogo, mami si tati...
In unele seri am inceput sa ii spunem cate o poveste..cand inspiratia ne lasa balta, am inceput sa ii povestim despre cum se gatesc pastele (adora pastele in orice combinaie), pizza samd..
 
 
Mai nou, ne-am inventat un nou joc - Alfabetul.
 
 
 
 
 - un fel de Fazan in borcan (gen Itsi Bitsi), dar simplificat mult, ca pentru varsta de de 2 ani si 5 luni a lui Gogo.
Mami sau Tati striga fiecare litera a alfabetului si incercam sa spunem cat mai multe cuvinte care incep cu respectiva litera:
A - alune, alfabet, acasa
B - banane, bicicleta, bun etc etc
 
Desi inca mai incurca, uneori notiunea de numere cu cea de litere, Gogo a reusit cat de cat sa inteleaga ratiunea acestui joc si, mai nou, enumera chiar el cateva cuvinte la obiect..
Acest joc, nascut din necesitatea de a "distra" putin copilul inainte de somnicul de seara si de a evita tipetele de rigoare, devine o oarecare traditie a noastra, a micului trio..in plus, sper ca il va ajuta pe pitic sa isi dezvolte vocabularul...
 
 
Voi ce rutina de seara aveti cu piticii vostri?

 

miercuri, 6 februarie 2013

Fitzi si Roseola Infantum


Lizzie are 1,8 ani si pana acum a fost un copil sanatos, in sensul ca nu a avut probleme de colici, nici la eruptia dentara (are 8 dinti si 4 molari), nici raceli. Insa prietenul ei cel mai bun, Domnul Degetel (pe care il suge inca din burtica) i-a adus 3 infectii virale: maini-picioare-gura, adenovirus si acum, mai nou, roseola infantum! si asta desi inca nu merge la cresa!

Diagnosticul de roseola infantum vine dupa 4 zile de cosmar, dintre care 3 zile de febra inexplicabila (initial am crezut crezut ca e de la eruptia caninilor). Vineri seara Lizzie a inceput sa faca febra (peste 38,3). Am crezut ca e de la canini, asa ca nu ne-am ingrijorat, desi ea nu a facut niciodata febra la eruptia dentara. In acelasi timp a inceput sa scuipe mancarea solida si usor-usor sa refuze orice insemna hrana, desi cerea papa. Arata cu degetul la gura, indicand ca o doare si cand era intrebata unde e buba, raspundea: gat, gat!

Luni dimineata am inceput sa vizitam doctorii: am fost la pediatru, i-am recoltat analize de sange, i-am facut e ecografie abdominala (totul normal). Analizele de sange indicau o infectie in corp, impotriva careia organismul ei nu lupta: CRP marit si LEUCOPENIE CU NEUTROPENIE SI LIMFOPENIE, RARE LIMFOCITE REACTIVE (adica leucocite, neutrofile si limfocite scazute). Alte simptome: gat rosu si un mic punct alb de puroi pe o amigdala. De cateva zile, Lizzie se schimonosea un pic atunci cand facea pipi, lucru care i-a determinat pe doctori sa suspecteze si o infectie urinara, corelata cu o amigdalita pultacee. Luni seara am facut o vizita si la camera de garda a Spitalului Universitar de Urgenta, unde ni s-a pus acelasi diagnostic: amigdalita pultacee.

Tratament: antibiotic zinnat si probiotice.

Usor de zis...Lizzie nu a luat pana acum deloc antibiotice, iar antitermice o singura data, atunci cand a facut maini-picioare-gura, care a debutat la fel cu 2 zile de febra…ea nu bea decat apa si lapte (dat cu lingura), nu a baut niciodata ceai sau suc, refuzand total, asa ca a fost o intreaga distractie sa isi ia nurofenul...cu vorba buna nu merge nici macar atunci cand e sanatoasa si cooperanta. E foarte incapatanata si nu inseamna clar nu. Tinuta si un pic de nasuc, ca sa isi deschida gurita, tot nu reusesti mare lucru: isi tine dintii inclestati si daca reusesti sa ii strecori un pic de nurofen cu lingurita sau seringa din dotare, il tine in gura si ti-l scuipa intre ochi in secunda urmatoare...e foarte comica, daca nu esti in postura parintelui disperat ca nu isi poate trata copilul...se lupta si se zbate, se incordeaza ca un arlechin si gaseste toate metodele sa se impotriveasca...aici mai avem de lucrat, dupa ce se face bine, voi gasi o metoda sa o conving cu vorba buna!

Bun...la urgenta ne-au recomandat si ei sa incepem imediat tratamentul cu zinnat, sa nu mai asteptam recoltarea probelor de urina pt urocultura (de 5 luni incercam cu pungulita sa ii recoltam si nu reusim), pt ca oricum si amigdalita pultacee e infectioasa, contagioasa, etc...asta pe la ora 9 seara. Tot atunci am observat pe obrazul ei un punct rosu suspect, intuitia de mama mi-a sugerat ca ar putea fi o boala virala (si nu una bacteriana, care necesita antibiotic), insa presiunea tatalui disperat (:D) si a doctorilor m-au determinat sa accept sa incepem din seara aceea tratamentul cu zinnat, desi eu sugerasem sa asteptam pana dimineata, sa vedem daca reusim sa recoltam urocultura...si iar da-i si lupta cu maimutica sa ii administrezi doza de antibiotic, respectiv 5 ml, din care nu cred sa fi inghitit nici macar 2...

A doua zi, adica marti, pe la 7 dimineata, Lizzie era plina de bubite mici si rosii pe fata.
 
 
 
 
Initial am crezut ca e o reactie alergica la antibiotic, asa ca fuga la pediatru iar, care ne-a recomandat sa intrerupem tratamentul cu antibiotic si sa asteptam o zi sa vedem daca asa-zisa alergie dispare. Faptul ca febra a incetat brusc dupa eruptie m-a determinat sa intreb pediatrul daca nu poate fi si roseola infantum (de care auzisem la o buna prietena a mea), lucru aprobat de medic (da, seamana foarte bine cu roseola): dupa 3 zile de febra si gat rosu, corelate cu inapetenta, au aparut bubitele, a incetat febra si a inceput si ea sa pape usor-usor (adica 3 linguri de supa si 2 de iaurt). Oricum, aceste zile au lasat iar o amprenta pe silueta ei, abia luase si ea vreo 200 de garme, acum la fix 1 an si 8 luni are iar 10 kg, la 87 cm...

Miercuri dimineata, Lizzie arata ca un Bubico mic: mici bubite rosii pe toata fata, extinse acum si pe burtica si spate si foarte putin in zona superioara a picioarelor si usor pe maini. Mergem iar la pediatru, recoltam exudate faringian si nazal, fixam o pungulita pt urocultura, bem apa la greu si asteptam...nimic! copilul destept a refuzat sa umple pungulita!

Pediatrul ne-a recomandat sa mergem si la Matei Bals, la spitalul de infectioase, sa ne confirme diagnosticul…mare greseala din partea mea sa accept!

Am mai avut o experienta cu Matei Blas la internarea cu adenovirus si nu a fost una placuta…dar am zis ca mergem repede la camera de garda, ne vede un doctor rapid si plecam acasa…de unde?! Am ajuns la camera de garda, asteptam vreun sfert de ora, izolate intr-o camera, pana vine doctoral de garda…o doctorita la vreo 65 de ani, fixata pe protocolul invechit: vreti internare? Nuuuu! In niciun caz! Mda, copilul arata mai bine, daca nu mai face febra si avand in vedere ca sunteti din Bucuresti, nu e musai sa va internati! Ne-a spus ca roseola infantum se face mai degraba pana in 6 luni (?? Really!) si ca ar putea fi o forma de rujeola/rubeola, desi Liz e la zi cu vaccinurile, asa ca ne-a recomandat sa stam sa ii recolteze pt virusologie…desi intuitia imi spunea sa nu mai chinui copilul inutil cu analizele, am fost de accord, gandindu-ma ca nu poate sa dureze prea mult…la medlife ii recolteaza in 10 secunde!

Off…saraca Lizzie! A venit o asistenta cam batrana si foarte irascibila, care a chemat in ajutor o a doua asistenta, la fel de in varsta. Fara sa isi puna manusi (imediat le-am luat la intrebari), fara sa se spele pe maini inainte, cu metoda invechita de a tine copilul culcat si imobilizat (desi le-am spus ca pana acum ii recoltasem analize, tinand-o in brate, in fundulet), au stat si-au tot cautat-o pe Lizzie de vene pana m-am enervat si am plecat de acolo!

Mi-am jurat ca e ultima data cand mai ajung la Matei Bals, unde am avut numai experiente neplacute…acum Lizzie e acasa, in patut, doarme ca un ingeras…e franta de oboseala dupa 3 zile de vizitat 10 doctori diferiti!

Pana acum a fost prietena tuturor doctorilor (noi si mergem foarte des) si statea mereu la palpat si masurat ca un miel la taiere…nu zicea nimic si coopera 100%...se pare ca iar avem de lucrat la acest capitol!

Speram sa fie cu adevarat roseola infantum, o sa incercam in perioada urmatoare sa recoltam si proba de urina (dar cel mai probabil la baie, din jet direct, fara pungulita), ca sa stea mami linistita…si speram ca Lizzie sa nu fi fost foarte darnica cu acest virus, pt ca duminica (in a 3 zi de febra) si-a vizitat verisorii, unul de 2,5 ani si unul de doar 5 lunite…J

 

 

vineri, 1 februarie 2013

Placinta cu legume pentru copii - Retetele Nadinei


O idee excelenta de la mamica Nadina, care ne trimite retete delicioase din care putem sa ne inspiram pentru piticii nostri!

Ingrediente
1 kg cartofi
1 morcov
1 ardei
1 dovlecel
praz sau 1 ceapa verde
2 oua
100 g parmezan ras (daca nu aveti, inlocuiti cu cascaval)
150 g mozzarella
unt
pesmet
 
 

Mod de preparare
Cartofii se curata si se pun la fiert. Cand cartofii sunt fierti bine se zdrobesc ca pentru piure si se lasa la racit. Intr-o tigaie am pus la innabusit cu o cescuta de apa legumele taiate cubulete cam 10 minute pana cand s-au inmuiat, apoi le-am pus la racit. Cand s-au racit, am amestecat bine piureul, legumele, ouale, mozzarella si parmezanul (se pastreaza putin parmezan pentru pus deasupra placintei).
Am tapetat o tava de chec cu unt si 2 linguri de pesmet, am pus compozitia obtinuta, am nivelat suprafata cu o lingura si am presarat parmezanul pus deoparte. Am bagat in cuptorul incins la 180 grade Celsius circa 50 minute.
 
 
 

Aceasta placinta este fenomenala. Piticul meu de 15 luni a papat cu mare placere.
 
 
 

Pofta buna!