sâmbătă, 23 martie 2013

Tombola cu premii de la MEDNET Marketing Research Center

 
Dragele mele si dragii mei, ce spuneti daca ati avea posibilitatea de a castiga o serie de premii în bani sau produse, avand, totodata sansa/oportunitatea de a va putea exprima opinia despre produsele şi serviciile de pe piaţa româneasca şi de a contribui la îmbunătăţirea lor în folosul consumatorilor?
 
In perioada 15.03.2013-14.04.2013 MEDNET Marketing Research Center desfasoara o tombola cu premii, prin crearea unui panel online , care are ca principal scop realizarea unei baze de date cu persoanele care sunt de acord să participe la viitoare sondaje online organizate de compania MEDNET Marketing Research Center.
Baza de date nou creată va conţine o serie de informaţii socio-demografice, printre care şi adresele de email ale respondenţilor. Informaţiile furnizate de respondenţi vor fi tratate cu maximăconfidenţialitate, însemnând că nu vor fi divulgate unor terţe persoane ci vor fi folosite în scop intern de compania MEDNET Marketing Research Center (pentru invitaţii la sondaje şi analiză statistică).

Dupa completarea acestui formular veti incepe sa primiti invitatii pentru participarea la sondaje.  Persoanele înscrise vor primi pe adresa de email declarată invitaţii la sondaje online desfăşurate de MEDNET Marketing Research Center. Fiecare sondaj online va fi însoţit de o nouă tombolă iar completarea chestionarelor primite pe email îi va înscrie la această tombolă.

 
 

In urma inscrierii in panelul online de respondenti (prin completarea acestui formular) veti avea sansa de a castiga o camera foto Fujifilm sau unul dintre cele 10 USB stick-uri de 4 GB.

 
 


De ce sa vă înscrieţi intr-un panel online?
•Veţi face parte dintr-o comunitate online de persoane cu acces la studii de piaţă actuale şi interesante;
•Vă veţi putea exprima opinia despre produsele şi serviciile de pe piaţa româneasca şi veţi contribui la îmbunătăţirea lor în folosul consumatorilor;
•Veţi avea şansa, la fiecare chestionar online completat, săcâştigaţi premii în bani sau produse, fiecare studiu desfăşurat de MEDNET Marketing Research Center venind şi cu o tombolă cu premii;
•Nu în ultimul rând, veţi cunoaşte mai bine ce înseamnămarket research şi cum contribuie acesta, prin contactul direct cu dumneavoastră, consumatorul final, la îmbunătăţirea activităţii companiilor, a produselor şi serviciilor oferite de acestea şi la cunoaşterea în profunzime a societăţii.

MEDNET Marketing Research Center este o companie de cercetare de piata care desfasoara permanent diverse studii de piata online si pe teren. Compania MEDNET Marketing Research Center este membră ESOMAR (The World Association for Research Professionals) și SORMA (Societatea Romana de Marketing și Cercetarea Opiniei Publice) fapt ce constituie o garanție în plus pentru calitatea serviciilor oferite.
 
 
 

Copiii fara etichete!


Salvati Copiii deruleaza in perioada martie-octombrie 2013 o campanie sociala pentru combaterea violentei impotriva copiilor - violentei sub orice forma! Mesajul campaniei este urmatorul:




"Ii ajutam pe copiii nostri sa devina OAMENI MARI daca ii crestem fara etichete educationale traditionale: bataie, umilinta, jigniri, stigma pe criterii sociale sau etnice!




Iata cateva fragmente din experienta mea pe acest plan:

Am fost odata martora unui incident care m-a socat..eram la locul de joaca, in cartier, cu Gogo (avea undeva la 1 an si jumatate)..asteptam la rand sa il dau putin in leagan..la leagan, o mama (nu as putea-o numi asa) tocmai il dadea jos (mai cu forta) pe baietelul ei, de vreo 2 anisori, din leagan, care tipa/urla, suparat..dintr-o data, acel monstru de femei i-a tras o pama peste fata bietului copilas..asa, dintr-o data..fara sa ii spuna nimic, sa ii explice sau macar sa il certe verbal..peste fata..
Am vrut sa intervin..dar pur si simplu ramasesm stana de piatra, oripilata de gest..:(
 
 
Un alt incident..cu o bunica, de data asta..copilul, un pic mai mare..undeva la 3-4 ani..deja vorbea foarte bine si stia sa dea replici bunicii..ajunsesera la un joc al nervilor si al incapatanarii..baiatul "nu si nu", bunica, cu amenintari, din ce in ce mai nervoasa, in loc sa cedeze in fata baietelului, a incercat sa invinga orgoliul acestuia prin propriul orgoliu, ajungand, in cele din urma, sa ii dea o palma..la fel..tot peste fata..la fel, am ramas oripilata de gest..toti pensionarii de pe banca ii dadeau dreptate bunicii si o incuajau in gesturile ei..

Cel mai jignitor lucru pe lumea asta este sa atingi pe cineva peste obraz! Mi se pare cel mai grav gest de incalcare a respectului fata de un om, pentru ca lezeaza mandria si stima de sine a respectivei persoane la maximum...un copil este un om, un om care are aceleasi sentimente, aceeleasi orgolii, aceeasi stima de sine ca si noi, adultii!
 
In ce lume traim? stiu in ce lume m-am nascut, am trait pana acum...o lume in care unii dintre parinti uita ca sunt parinti, uita ca au in fata lor UN COPIL si, in loc sa nu coboare la nivelul lipsei de maturitate si discernamant al unui copil, in loc sa actioneze cu maturitate, cu calm, sa cedeze ei primii in fata nervilor / mofturilor (iminenti, pana la urma) ai copiilor, aleg sa isi demonstreze forta de care dispuns prin legea palmei si a pumnului..

Un studiu Salvati Copiii Romania publicat zilele acestea arata ca peste 35% dintre parinti recunosc ca isi bat copiii - si mai au si tupeul sa se scuze,aruncandu-i copilului in fata Esti rau! - , in timp ce peste 60% dintre copii recunosc ca sunt batuti de parintii lor.
Studiul mai contine si alte date triste despre nivelul de violenta fizica, verbala si emotionala la adresa copiilor, atat acasa, cat si la scoala si poate fi accesat de aici.
 
Nu exista copil rau..copilul vine pe lumea asta ca o carte cu paginile goale..complet goale - cum spuneau latinii tabula rasa - o carte ale carui pagini fiecare parinte are dreptul sa le scrie cum doreste el..Copiii sunt si devin ceea ce noi ii facem sa fie!


 
Conform cercetrailor in domeniu, aprecierile parintilor fata de copiii lor, etichetarile de zi cu zi, expresii banale, uneori, determina caracterul si personalitatea adultului de mai tarziu..Eticheta aplicata de parinte unui copil va fi asumata de catre acesta, la maturitate!
Daca ii vom repeta unui copil care vorbeste mai putin, expresii de genul: "Tu de ce nu vorbesti? Ti-a mancat limba pisica?", acesta risca sa devina un copil timid, retras, pentru ca va interioriza eticheta pe care parintele o aplica, inconstient.
Eu insami am "suferit" in copilarie (si cui nu i s-a intamplat asta?!) atunci cand, in unele discutii, parintii nostri ne comparau cu alte odrasle din cercul relational, intrebandu-se retoric: "Tu de ce nu poti fi ca X, copilul lui Y?"
Si din pacate, si zilele noastre, nu doar parintii sunt cei care aplica etichete..ce este si mai grav este faptul ca exista profesori/educatori - personal autorizat, pregatit si platit sa ne formeze copiii - care fac apel in mod frecvent la astfel de etichete!
 

 







•Un copil tratat ca ciudat, inadaptat, etc riscă să riscă să devină un adult cu probleme în relațiile cu prietenii, cu partenerii de viață, cu colegii. Etichetele izolează!
•Un copil bătut, tinde să bată alți copii, iar ca adult, tinde să-și bată și să-și critice copiii. Violența se transmite!
•Un copil căruia i s-a spus că e prost, că nu-i bun de nimic, că e o nulitate, riscă să devină un adult care eșuează în viața sa profesională. Etichetele distrug stima și încrederea de  sine!
•Un copil stimatizat pe criterii etnice riscă să devină un adult care nu se adaptează și nu se integrează în societate. Iar societatea îl va respinge în continuare, în timp ce el va dezvolta comportamente tot mai negative. Etichetele creează cercuri vicioase!


 


Voi cu ce etichete v-ati confruntat in copilarie?

..lansand aceasta tematica / discutie, se urmareste, nu numai constientizarea acestei probleme, cat si gasirea de solutii..iar pentru asta, e nevoie de o adevarata vânătoare virtuală de etichete..rugamintea mea e ca oricine doreste sa exprime o pozitie, inclusiv amintiri despre etichetele care v-au marcat in copilarie, va rog tare mult sa o exprimati si pe blog, in comentariu..
..ma intereseaza  pozitia  voastra vizavi de etichetarea copiilor, violenta de orice fel importiva lor, experiente personale sau incidente la care ati asistat etc etc..multumesc frumos!

miercuri, 13 martie 2013

„Support Your Hero”, competiţia iubitoarelor de fotbal

Potrivit lui Camillo Regalia, profesor titular de psihologie socială la Facultatea de Științe ale Educației din cadrul Universității Catolice din Milano, ”femeile pasionate de fotbal, indiferent de țara de proveniență, s-au dovedit a fi mult mai concentrate asupra carierei lor, acordând totodată importanță distracției și familiei. Acestea sunt în principal femei tinere, moderne, interesate de tehnologie și viitor.
În fiecare țară, femeile pasionate de fotbal sunt femei care nu sunt ușor de mulțumit, care adoră provocările și muncesc pentru a-și atinge obiectivele. Acestea sunt femeile din prezent, îndreptate către viitor, dar ferm ancorate într-un context cultural și social bine structurat. Într-adevăr, aceste femei sunt o populație extrem de interesantă”
Aceasta concluzie a rezultat in urma unei cercetari efectuate de INDESIT în parteneriat cu GFK Eurisko, al carei scop a fost determinarea modului în care femeile percep fotbalul și care sunt valorile și stilul de viață al acelora dintre ele pasionate de fotbal. Aceste femei nu reprezintă deloc o comunitate mică, ca de exemplu în Italia, acestea însumează 47% din totalul populației feminine, adică 12 milioane de femei (un sfert din populația totală).
Sondajul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ de aproximativ 20 000 de femei din 5 țări europene: Italia, Franța, Anglia, Rusia și Turcia.
Studiul efectuat împreună cu GFK Eurisko a arătat şi că Franța, unde peste 40% dintre femei (aprox. 14 mil.) urmăresc regulat meciurile de fotbal la TV și 12% (aprox. 4 mil.) merg să urmărească meciul pe stadion, este una din țările în care femeile sunt puternic motivate de acest sport. În Italia, doar 1 milion de femei merg să urmărească meciul la stadion, în principal din dorința de a împărtăși aceași pasiune cu  partenerul lor. În Rusia, unde doar 4% dintre femei (aprox. 3 mil.)  sunt interesate de fotbal, a merge la stadion reprezintă un obicei doar al unei restrânse elite culturale, sociale şi economice, şi nu face parte din tradiţiile de masă.
 
Dragele mele, in ton cu amintirile mele despre tineretea mea microbista, ce spuneti daca ati avea oportunitatea de a oferi barbatilor din viata voastra cel mai frumos cadou: șansa de a deveni, fie chiar și pentru o zi, la fel ca fotbaliștii pe care aceștia i-au admirat dintodeauna.
 
 
 
 
Constientizand faptul ca în spatele oricărui iubitor de fotbal stă o femeie puternică, INDESIT- liderul producătorilor europeni de electrocasnice și sponsor al echipelor de fotbal F.C. Arsenal, A.C. Milan și Paris Saint Germain - lansează campania „Support your hero”, o competiție specială pentru fanii masculini ai fotbalului. Cu toate acestea, femeile vor fi cu adevărat protagonistele, ele având rolul de suporteri principali ai partenerilor și prietenilor lor care visează să devină fotbalișți faimoși.
In cadrul acestei campanii, barbatii au sansa sa-si indeplineasca visul si sa joace intr-unul dintre cele mai mari temple ale fotbalului international, stadionul San Siro, alaturi de fotbalisti renumiti ai echipelor europene de top A.C. Milan, F.C. Arsenal si Paris Saint-Germain, in timp ce partenerele acestora nu vor avea doar ocazia sa isi sustina eroii, dar se vor bucura si de o experienta exclusiva in capitala internationala a modei, Milano.
Ce trebuie sa faceti?
 
Româncele se vor putea înscrie în competiție pe Football.indesit.comsau pe pagina de Facebook, www.facebook.com/indesit , între 14 februarie și 15 aprilie 2013. Mecanism:
  • Femeile îl vor înscrie pe “Football Hero”-ul lor în concurs și vor construi un grup al fanilor împătimiți al acestuia. Fiecare erou va fi înregistrat alături de o fotografie, o descriere și un mesaj puternic de încurajare. După formarea și confirmarea grupurilor (numite Hero Spaces), “cuplurile” înscrise vor invita alți pasionați ai sportului să le devină fani și să îi susțină pe perioada competiției.
 
  • În prima fază, utilizatorii pot deveni suporteri ai unui anumit grup prin votarea preferatului lor. Un grup inițial de potențiali câștigători va fi selectat pe baza numărului de "like-uri" de pe site și de pe pagina de Facebook.
  •  
  • În a doua fază, fotbaliști de elită ai celor trei echipe de top din Europa, A.C. Milan, F.C. Arsenal și Paris Saint-Germain, vor evalua Grupurile Eroilor în termeni de originalitate, pasiune și eficacitate și îi vor selecta pe cei 33 de câștigatori ai concursului care vor zbura la Milano împreună cu partenerele lor.
 Succes, mamici si viitoare mamici iubitoare de fotbal.
 
PS. Daca va hotarati sa va participati la competitia "Support Your Hero", va rog sa reveniti , printr-un comentariu aici pe blog, cu numele cu care v-ati inscris in concurs.
 

marți, 12 martie 2013

Leapsa (veche si noua)

Miruna, de la Ea si Ea, mi-a lansat o provocare tare draga si frumoasa, asa cum ea ea: Leapsa!
Recunosc, pana acum doar auzisem de acest "joc" printre bloggeri, dar nu am incercat niciodata sa aflu mai multe..Propunerea si onoarea de a fi nominalizata a primi acest premiu (Liebster Award) de la un blog tare drag mie, nu am putut refuza tentatiei de a intra in acest joc..
 
 
 
In ce consta el si ce "responsabilitati" imi revin mie si blogurilor care accepta provocarea:
 Am de facut:
1. Numeşte şi mulţumeşte persoanei care ţi-a nominalizat blogul.
2. Scrie 11 lucruri despre tine pe care vrei să le afle şi ceilalţi.
3. Răspunde la întrebările formulate de cel care te-a nominalizat şi inventează la rândul tău un set nou de 11 întrebări pentru cei pe care îi vei nominaliza.
4. Nominalizează 9 bloggeri pe care îi admiri şi care au mai puţin de 200 de followers şi premiază-i.
5. Anunţă-i şi pe ei că au luat un Liebster, ca să aibă de ce să se bucure."
 
1. Multumesc cu mare drag Mirunei, de la Ea si Ea, de unde invat, cu fiecare postare a ei, ce inseamna cu adevarat sa iubesti!
 
2. 11 lucruri despre mine (mami de Gogo) si  despre mami de Fitzi:
  • Suntem surori gemene (cele doua editoare ale blogului)..:)
  • Blogul s-a nascut din obsesia / teama mea de inceputul diversificarii la bebelusi. Cautam cu disperare informatii personalizate, experiente proprii (nu citate din revista) si asa am descoperit bloggingul..ulterior, am decis sa imi creez si eu un blog, unde sa impartasesc din experienta mea.
  • Nu suport vulgaritatea (in vocabular si comportament) la femei..cel mai dizgratios lucru pe lumea asta
  • Suntem Balante (ca zodie) si avem innascuta o inclinatie spre tot ce implica termenul Justice
  • Desi sunt o fire foarte sociabila, am foarte putine prietene, asta incluzand cele doua surori din dotare
  • Gogo a venit pe lume oarecum neprogramat, dar a fost cea mai frumoasa surpriza din viata mea!
  • Am fost mare microbiste in adolescenta noastra..:)
  • Ador cafeaua, dar prepar cea mai groaznca cafea (mi-au spus-o multi)
  • Nu imi plac surprizele (vizite neasteptate)..:)
  • Ador pantofii cu toc inalt!

 
3. Răspunde la întrebările formulate de cel care te-a nominalizat şi inventează la rândul tău un set nou de 11 întrebări pentru cei pe care îi vei nominaliza.
Dacă ai blog cu temă, postările tale respectă strict tema enunțată?
In mare parte da..blogul nostru prezinta aspecte de viata din experienta noastra de mămici, precum și idei / sugestii / povestiri din experientele altora.
De ce scrii pe blog?
Pentru ca este locul meu de relaxare..:)
Cât de mult din tine expui de fapt pe blog?
Mult (foarte mult) despre tot ceea ce tine de experienta de mama. putin (foarte putin) despre tot ceea ce tine de viata personala.
Cand erati mici, ce voiati sa va faceti cand o sa fiti mari?
avocat
Ce va place cel mai mult la poporul roman?
imi placeau multe lucruri..
Cea mai mare dorinta pentru urmatorul an?
..cand ne-o fi mai rau, sa ne fie ca acum..:)
Ce va scoate din sarite?
Nesimtirea
De ce va e cel mai frica in viata?
..sa nu sune telefonul cu o veste proasta
Cea mai mare dorinta pentru urmatorul an?
sa evoluez
Îți plac lepșele? De ce?
au inceput sa imi placa..te provoaca sa te descoperi si sa ii descoperi pe ceilalti
Cum vă relaxați în general?
..cand toata lumea doarme in casa si urmaresc un episod din serialul preferat
 
4. Nominalizează 9 bloggeri pe care îi admiri şi care au mai puţin de 200 de followers şi premiază-i.
Miruna, cea care mi-a oferit aceasta provocare, un om cu suflet mare si frumos
Dana, care scrie in cel mai special mod despre tot ceea ce inseamna Paris

luni, 11 martie 2013

Haideti sa facem din nou cunostinta! - despre fotbal si amintiri frumoase

Am iubit fotbalul dintodeauna! Suntem trei fete acasa la mama si la tata si, poate din "frustrarea" nascuta din lipsa unui fecior mostenitor in casa, tata ne-a insuflat dragostea pentru acest sport..Urmaream impreuna meciurile Nationalei si comentam fazele importante..
 
Incepand cu clasa a 8-a am mers inclusiv pe stadion..eram mare fan FCM Bacau pe atunci, pe vremea cand echipa juca inca in Divizia A si se bucura de sustinerea raposatului Dumitru Sechelariu...Mergeam, impreuna cu sora mea si alti prieteni sa sustinem echipa "de suflet" chiar si la meciurile in delasare..
 
Mai tarziu, cand am venit in Bucuresti, am devenit "rapidista"..aici am fost influentata de grupul de prieteni, in mare parte rapidisti si mergeam cu mare drag la meciurile echipei din Giulesti..
 
Prin anul 1 de facultate (2001) am inceput sa mergem si la meciurile Echipei Nationale. Sub suflul patriotismului, tin minte, am plecat, cu trei prieteni din Bucuresti pana in Timisoara, cu trenul (cu Nasul..pe atunci inca se putea), sa sustinem echipa nationala la un meci amical (sîc!)..era primavara timpurie (pe vremea asta) si am inghetat de frig pe drumul spre Timisoara, dar mai ales, la intoarcere, cand am si fost coborati din tren in gara la Lugoj (de catre Nasul nemultumit) si a trebuit sa asteptam cateva ore pana la sosirea urmatorului tren de intoarcere spre Capitala..
A fost prima data cand am fost pe stadionul Dan Paltinisanu si tin si acum minte, cu mare mandrie, ca sora mea a reusit sa se strecoare in multime si sa obtina mult ravnitul autograf de la Anghel Iordanescu, antrenorul de la acea vreme al Echipei Nationale..
Ulterior am fost si am tot fost la meciurile Nationalei..
 
O fotografie (scanata, de pe vremea cand nu prea existau aparate foto digitale) din albumul cu amintiri (sunt si eu pe acolo, in spatele Tricolorului)
Romania - Danemarca: 2-5 (2002, fostul Stadion National de astazi)
 
 
all rights reserved @ Baby Gogoshel Blog
 
 
Pana cand, pentru prima data, Romania (daca nu ma insel, tot la un meci cu Olanda) a ratat pentru prima oara in muuulti ani calificarea la un Campionat.. (dupa un meci pe stadionul Ghencea in care, plouati si infrigurati, tin minte ca am plans de suparare)..
 
De atunci, au trecut anii, m-am asezat la casa mea, cu sot si copil in dotare si s-au rarit ocaziile de a ajunge pe stadion...chiar daca EU insami mi-as fi dorit sa merg, nici oportunitatile in sine nu au fost prea dese...Trebuie sa admitem ca, de cativa ani incoace, Echipei Nationale nu ii merge tocmai bine..
 
 
Mi-e dor sa merg la un meci, sa scandez, sa aplaud, sa imi creasca inima sau sa se faca cat un purice la diferitele momente ale meciului...Mi-e dor sa port Tricolorul si sa cant, cu inima la inima, Desteapta-te, Romane!
 
Pe 26 martie are loc, la Amsterdam meciul Echipei Nationale a Romaniei cu cea a Olandei, contand pentru faza grupelor preliminare de calificare la Cupa Mondiala din Brazilia 2014..O noua ocazie pentru un nou inceput!
 
 
Sponsorul oficial al Echipei Nationale a Romaniei a lansat o provocare tare interesanta: Ce mesaj le-am transmite jucatorilor, dacar am avea ocazia sa stam fata in fata?!
 
 
Iata ce le-as transmite eu (mamica de Gogoshel) jucatorilor Echipei Nationale:
 
Dragii mei Nationali..desi au trecut vremurile cand va stiam pe fiecare dintre voi, cand stiam potentialul fiecaruia, cand va scandam numele si va aplaudam sau ma suparam pe fiecare dintre voi atunci cand nu va iesea vreo pasa sau cand ratati un 11 m, imi doresc tare mult sa va redescopar / descopar!
Stiu ca aveti, in primul rand, de luptat cu prejudecatile si cu pesimsmul romanului nemultumit de propria soarta si care isi gaseste refugiul in fotbal si cu asteptarile mult prea mari de la voi!
Dar haideti sa facem din nou cunostinta! :) Un nou inceput!
Hai Romania!
 
 
Voi ce le-ati transmite jucatorilor Echipei Nationale?
Avem mamici microbiste pe aici? Spuneti Prezent! :)
 


sâmbătă, 9 martie 2013

Castiga un carucior pentru bebelusi!

Pentru toate femeile care sunt deja mame sau vor sa devina mame sau au o prietena mamica si doresc sa ii faca un cadou: CORD BLOOD CENTER va ofera posibilitatea de a castiga 500 de euro pentru a achizitona un super carucior pentru bebelusi!

ce trebuie sa faci?
Nimic mai simplu:
Inregistreaza-te aici (dureaza 30 de secunde) sau click pe banner si poti castiga acest premiu!

Premiul e oferit de Cord Blood Center pt cei care se inscriu in concurs! trebuie doar sa completezi numele, telefonul si adresa de mail! nu trebuie musai sa fii insarcinata! bafta tuturor! 

http://bit.ly/1eRQkQP
 



Inregistreaza-te aici.
Tragerea la sorti va avea loc in fiecare saptamana!

Share the good news!



 

vineri, 8 martie 2013

Roviniete la eMAG: comanda si ai livrare imediata pe email

M-am nascut si am nascut in provincie, dar locuiesc in Bucuresti..mi-e dor de meleagurile natale si de fiecare data cand am ocazia, trag o fuga pe la ai mei..Lui Gogo ii place tare mult si a petrecut zile frumoase pe mealeagurile moldovenesti..
Circul doar cu masina...e un drum destul de lung pana acasa la ai mei, asa ca nu imi permit sa merg cu un copil mic cu trenul..
De fiecare data, inainte sa plec din Bucuresti, tata ma suna si, inainte de a ne ura Drum bun si de a ne cere imperios Sa nu va grabiti! Mergeti incet!, ma intreaba de rovigneta..si de fiecare data stau cu emotii si caut o benzinarie inainte de iesi din oras, sa ma asigur ca nu ma trezesc cu cine stie ce amenda...


  eMAG.romi-a venit in ajutor si, de curand, a lansat posibilitatea de achizitionare a Rovignetelor online, printr-un simplu click si cu livrare imediata pe mail.
Super simplu! Bravo lor!

Peste 10 zile planuiesc o excursie la bunicii moldoveni, cu Gogo si Fitzi si mami de Fitzi!
Yeayyyy!!!!


PS. Si daca va hotarati sa comandati vreodata ceva de pe site-ul eMAG.RO, Baby Gogoshel va roaga sa plasati comanda dand click de pe acest blog (de pe bannerul cu eMAG), care va va directiona pe site-ul EMAG. Nu va schimba cu nimic costul comenzii dvs, dar Baby Gogoshel va fi profund recunoscator si va va recompensa cu un zambet de toata frumusetea! Multumim! :)
 
 

Despre kilograme in plus dupa nastere si despre detoxifiere

Sunt norocoasa ca nu am ramas cu kilograme in plus dupa nastere. Am acumulat cam 18 kg minimum in timpul sarcinii, pornisem undeva de la 51-52 kg (era iarna, iar iarna tind sa iau oricum un kg in greutate) - desi greutatea mea ideala e undeva la 50 kg - si am ajuns, in luna a 9-a pe la 70 kg..de la aceasta greutate am incetat sa ma mai canteresc..
Dupa nastere m-am intors din spital cu 60 de kg..
eu am suferit de o constipatie ingrozitoare dupa operatia de cezariana..nu m-a atentionat nimeni la modul cel mai serios sa tin un regim usor, doar cu supe, in prima saptamana, asa ca, din prima zi in care am venit acasa cu copilul, am mancat cu mare pofta un pilaf gatit de mama si m-am pricopsit cu o constipatie care mi-a cauzat dureri mai ingrozitoare decat insasi operatia de cezariana..:) In aceasta saptamana de chin am mai dat jos vreo 5 kg..
La botezul lui Alex, la fix doua luni de la nastere ajunsesem la 54 de kg..restul kilogramelor (pana la 50-51) le-am dat jos, in timp, fara sa ma stresez..
Nu am tinut nici un fel de dieta..pur si simplu am un fond genetic destul de bun si am reusit sa slabesc fara mari batai de cap.
 
 
 
 
Acum, ca a venit primavara si soarele razbate din ce in ce mai mult, ma gandesc serios la o cura de "imprimavarare" si pentru corpul meu..Cum am mai spus, iarna tind sa acumulez cel putin 1 kg peste greutatea mea ideala (la care ma simt eu cel mai bine)..carnatii de porc, friptura si painea facuta in casa, precum si dulciurile de la care nu ma pot abtine si-au pus amprenta asupra organismului meu...Ma simt slabita, fara vlaga, fara energie, ma simt invadata de toxine...Asa ca ma gandesc foarte serios sa incep o cura de detoxifiere, pe baza de multe fructe, legume..mult verde!
 
Dar si apeland la un ajutor: Zeopur - catalogat a fi noua stea de pe scena produselor de detoxifiere din Romania, care aduce ca noutate o combinatie unica de ingrediente: ZEOLIT si extract de CEAI VERDE decofeinizat.
 
Zeolitul - este o roca vulcanica tot mai cunoscuta in Romania, dar folosita de zeci de ani in cele doua Americi, pentru proprietatile sale de detoxifiere, fiind supranumit "buretele Naturii", care absoarbe din organism, metale grele, radicali liberi si toata gama de toxine ce ajung prin hrana si respiratie in corp.
Despre Zeolit - un mineral natural folosit in medicina populara rusa si asiatica, de secole - se spune ca actioneaza ca un adevarat magnet care atrage si scoate din organism metalele grele si materialele radioactive si ca ar avea un rol foarte important inclusiv in prevenirea cancerului: Zeolitul se ataseaza de celulele canceroase (care au o sarcina electrica diferita de cea a celulelor normale) distrugandu-le, stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar, induce moartea programata a celulelor maligne, blocheaza receptionarea semnalelor de crestere de catre tumori.
Mai mult, s-a descoperit ca zeolitul actioneaza favorabil si in multe alte afectiuni, cum ar fi infectiile virale sau bacteriene, bolile intestinului, bolile stomacului, diabetul etc.
 
Extractul de Ceai Verde in concentratie de 10:1 vine sa completeze activitatea de detoxifiere, sa mineralizeze inapoi organismul si sa completeze excretia. Un lucru important de specificat este ca ceaiul verde din Zeopur nu contine cofeina, astfel nu agita si nu supralimenteaza organismul. Mai mult, reduce glicemia, normalizeaza tensiunea arteriala, blocheaza alergiile si intareste organismul.
 
Eu nu am tinut niciodata o cura de detoxifiere la modul cel mai serios, dar am auzit despre acest supliment alimentar ca ar avea au un excelent rol de detoxifiere, ajutand la pierderea kilogramelor in plus (nu m-ar deranja sa renunt la 1-2 kg), la reglarea digestiei, la scaderea colesterolului, la eliminarea surplusului de apa din organism si la hidratarea pielii (cu asta am o mare problema, avand o piele foarte foarte uscata).
Este un bun detoxifiant si pentru FUMATORI, ajutand la eliminarea toxinelor din organism.
 
Asadar, dragi mamici, o sa incerc sa tin o astfel de cura cu ZEOPUR si voi reveni cu un feedback!
 
In alta ordine de idei, sa aveti o primavara insorita in sufletele voastre si sa ne bucuram de piticii nostri! :)

Voi cate kilograme ati acumulat pe timpul sarcinii si cum ati scapat de ele?

marți, 5 martie 2013

Fitzi - Jurnal de 1 an si 9 luni (21 de luni)

 
 
Pe 6 martie, maimutica implineste 1 an si 9 luni!
 
 
 
De la ultimul bilant (de 18 luni)sturlubatica Izzie Lizzie a mai bifat o boala a copilariei (roseola infantum), asa ca a stagnat in greutate. Are cam 10,5 kg si 88 cm (mai inalta cu 1 cm decat verisorul Gogo la aceeasi varsta, insa mai slabuta cu 1,6 kg). 8 dinti (incisivii) si 4 molari.
A acumulat insa foarte multe cuvinte in vocabular, repeta cam 50% din ce ii spun si a inceput sa formuleze si scurte propozitii: e bun, nu e bun, nu mai e, asta e mama, nu vreau asta.
Programul ei e cam asa: se trezeste intre 7 si 9, doarme intre o ora si 2 ore la pranz iar seara adoarme intre 10-11. Papa in total 300 ml de lapte praf (dat la lingura, 150 dimineata si 150 seara), supa/ciorba cam 4 polonice pe zi (dat in 2 reprize), carne cam 3 linguri pline, un iaurtel de 150 grame, o banana si jum de mar/portocala. Ii gatesc fara sare/zahar insa ii dau sa guste, daca vrea, din mancarea noastra: din ciorba noastra, de ex.
Nu stie de dulciuri, insa mai primeste ocazional cate o bucatica mica de ciocolata de 70-80% cacao.  Stie ca locul ei e in frigider si se duce la el, pune mana pe usa si un degetel la gurita si cu o voce suava cerseste: buuun, buuun! Cand ceva nu ii place (si sunt foarte multe mancaruri care nu ii plac), zice foarte hotarata:Nu! Nu-i bun (pronuntat intr-o singura silaba).
Ziua mai ciuguleste un pic de paine cu unt, bucatele de snitel, mozzarela (e singura branzica pe care o accepta si asta foarte rar), paste, rosii, pizza facuta in casa...nu are o mancare preferata, pe care i-as putea-o da oricand si oricat, insa singurul lucru care nu poate efectiv sa lipseasca e gadi-gadi! Gadi-gadi sunt pastilutele mastciabile cu proplis si vitamina C sau eccinaceea. Stie sa le suga inca de la 1 an si un pic...e innebunita dupa ele, ar manca o cutie intreaga (pediatri ne-au asigurat ca poate manca mai multe pe zi, deoarece excesul de vit c se elimina in urina). Am gadi-gadi peste tot: in toate buzunarele, gentile, sertarele, in masina. E singurul lucru cu care o pot santaja 100%. Functioneaza intotdeauna! Pastilele ii plac mult de tot (isi ia singura pastiluta de vigantoletten cu apa), insa siropuri nu ia nici cu forta (deoarece ea nu bea decat apa, laptele fiind dat la lingura. Nu a baut niciodata ceai sau suc). Cand a avut roseola si a facut febra 2 zile a fost un adevarat chin sa ii dam antitermicele. Ti le scuipa efectiv in fata!
Ii place sa se spele pe dinti, insa ma lasa sa o spal eu intai si apoi insista si ea. Eu o spal cu pasta de dinti gennadent junior de la plafar (are 98% substante naturale, fara fluor, fara spumanti, fara parabeni, cu argila. Costa 6,5 lei). Numai pasta asta accepta!
Cu doctorii e prietena la catarama. Nu de alta, dar am investit mult in aceasta relatie! Sta la consultat/ascultat/masurat si dezbracat ca un miel la taiere. Deschide gurita cand i se spune, sta linsitita cand ii e ascultata inimioara, a stat si la dentist cand am fost la control, a stat si la ecografie abdominala sau de cord. La analizele de sange (i-am facut de vreo 9 ori pana acum) maraie un pic, mai mult de control, fara lacrimi, insa nu se zbate si nu protesteaza prea mult. O data a chiar aplaudat la sfarsit.
E innebunita dupa baie! Baia pt ea reprezinta un alt mijloc de santaj...ar face orice pentru o baie. Nu o poti scoate din cada decat cu forta si cu urlete. Nu protesteaza nici la spalatul pe cap, uneori se spala singura si pe par.
Degetelul a ramas prietenul ei cel mai bun! Am incercat sa ii punem chiar si usturoi (pe care nu il suporta deloc), insa a continuat sa il suga fara sa se strambe prea mult. I-am pus si urgo (i l-am desenat sa il accepte usor) insa il sugea cu tot cu urgo. I l-am pansat cu fasa, insa a inceput sa il suga pe cel de la mana dreapta...deocamdata nu avem o solutie. Mai ramane sa incercam oja mavala si sa asteptam momentul intrarii la cresa, unde poate puterea exemplului altor copii o va determina sa renunte.
E foarte cocheta, ii place sa se priveasca in oglinda, mereu probeaza prin casa cate o caciulita, esarfa, bluzita...e absolut nebuna dupa pantofi...are sertarul ei cu vreo 5 perechi de cizmulte/adidasi/pantofiori noi, mai mari, pe care ii probeaza zilnic. I se pune pata pe cate un articol de imbracaminte sau incaltamine si pana nu adoarme nu i le poti scoate.
Ii place sa danseze (are niste miscari de robocap superbe), sa scrie (stie de pe la 10 luni sa scrie cu pixul), ii plac gadgeturile (stie sa umble si cu ochii inchisi pe telefon, tableta...atenteaza si la laptop), ii plac foarte mult cateii si porumbeii (ceea ce si vede zilnic cu zecile la noi in zona), si nu-i place sa stea sau sa se joace singura absolut deloc!
 
 

Ce poti crea din hartie si multa imaginatie?

A venit primavara si doamnele de la cresa unde este inscris Alexandru (o cresa de stat) ne-au intampinat cu un decor fantastic, de poveste..
Iata ce minunatii putem crea cu hartie, carton, lipici, capsator si muuuulta imaginatie si drag de frumos!
 
 
 
Gradina cu flori
 
 
 
Ghiocei
 
 
 
 
Lalele multicolore
 
 
 
 
Copac cu flori
 
 
 
 
Porumbita maiastra (o idee absolut fantastica)
 
 
 
 
Albinuta, construita dintr-un carton de la hartie igienica (ce idee minunata!)
 
 


Decor de poveste


 

duminică, 3 martie 2013

Platit sa porti pantofi de calitate!

Femeile iubesc pantofii..niciodata nu sunt suficienti..niciodata nu sunt indeajuns de multi, de potriviti tututor tinutelor, starilor, evenimentelor, niciodata nu sunt indejauns de comozi..

 
Ca femeie, visez MEREU la parechea de pantofi ideala..si oricate pereche de pantofi as avea in dressing, inca nu am identificat in cautarile mele PERECHEA de PANTOFI care sa intruneasca concomitent conditiile: comoditate, sa fie in trend cu tendintele modei, accesibilitate (din punctul de vedere al pretului) si, mai ales, sa ma faca sa ma simt bine in pielea mea! :)

Iata ca cei de la LEOFEX s-au gandit la noi si la toate dilemele noastre vizand pantofii (si nu numai..si domnii sunt vizati) si, cu ocazia lansarii noii colectii primavara-vara 2013, si-au propus sa testeze produsele proprii.



Cum? in modul cel mai direct: angajand 20 de persoane din intreaga tara pentru a indeplini rolul de tester pentru pantofi din colectia noua. Persoanele selectate vor trebui să poarte o pereche de încălțăminte la alegere, timp de o săptămână și apoi să întocmească un raport de “purtabilitate” care să descrie cel putin următorii trei parametri: 
  • Aspect,
  • Comoditate,
  • Mix&match (cât de bine se adaptează cu diverse articole de îmbrăcaminte).
 
Mai mult, persoanele vor fi inclusiv remunerate cu suma fixa de 150 lei pentru serviciile aduse.
Perioada de înscriere este de 1- 31 martie.

Mai multe detalii gasiti aici!

PS. eu am pus deja ochii pe o perche de pantofi:




Fabrica de incaltaminte si marochinerie Leofex are o experienta de peste un deceniu in producerea de incaltaminte, genti, curele din piele naturala. Sloganul lor este “Absolute Comfort”, iar produsele realizate sunt 100% din piele naturala.
Sediul fabricii este in Oradea, dar s-au extins la nivelul intregii tari. Lista magazinelor partenere o gasiti aici.


 
 

Crochete de pui si mazare pentru copii - Retele Nadinei





Pentru crochete:
500 g piept de pui feliat
2 linguri patrunjel tocat fin
100 g parmezan
1 ceapa verde ( eu nu aveam in casa si am folosit jumatate de praz)
2 oua
160 g mazare congelata

Pentru impanat:
2 oua
pesmet



 
Intr-o tigaie se pune la innabusit prazul taiat cubulete pana se inmoaie, apoi se adauga mazarea si apa calda. Se lasa la innabusit 20 minute la foc mediu, adaugand apa calda la nevoie, pana cand mazarea este gata.
Intre timp, se face la gratar pieptul de pui cate 2 minute pe fiecare parte ( nu mai mult pentru ca se usuca prea tare). Cand este gata se lasa la racit, apoi se da prin mixer pana se obtine o compozitie fina. Cand este gata se muta intr-un castron, se adauga patrunjelul, parmezanul si ouale. Se amesteca bine toate ingredientele, apoi se adauga mazarea si se amesteca delicat.
Se formeaza crochete lungi 5-6 cm si groase 3 cm, se trec prin ou si apoi prin pesmet. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul incins la 180 grade Celsius circa 20-25 minute.

Pofta buna!

PS: Sunt delicioase. Eu nu adaug inca sare in mancarea lui bebe, noi cand am mancat am presarat putina sare peste ele.

sâmbătă, 2 martie 2013

IKEA la tine acasa

Noi suntem fani produse Ikea..mai ales pentru camera copilului (i-am luat de curand o masuta si doua scaunele verzi, colectia Mamut, superbe) si tot felul de alte accesorii de bucatarie, baie etc..Pacat, insa, ca nu exista decat in Bucuresti...
 
 

 
 
 
Iata ca cei de la 4Interior Shop s-au gandit la o solutie: IKEA la tine acasa!
 
Vor cumpara ei produsele in locul tau!

Serviciul IKEA - la tine acasa! iti livreaza decoratiunile, accesoriile si produsele pentru casa, in orice colt de tara te-ai afla.

 
Cum procedezi?
Este foarte simplu: Intri pe site-ul IKEA, alegi produsele pe care le doresti, creezi lista ta de preferinte si o trimiti pe adresa comenzi@4interior.ro
In mesaj te rugam sa specifici datele de contact: numele, numarul de telefon si adresa de livrare. 

Cum primesti produsele?
4Interior Shop alege produsele din lista de preferinte, le ambaleaza cu atentie si le trimite la adresa de livrare mentionata. Toate acestea in cateva zile lucratoare.
Pentru valorile mai mari vor decide daca este nevoie sa ne achitati in avans contravaloarea produselor.
Transportul va fi efectuat de personalul firmei de curierat cu care colaboreaza (Urgent Curier sau DPD).
 
RECOMANDARE: pentru a fi justificat atat costul serviciului IKEA - la tine acasa, cat si costul transportului, fa o lista comuna impreuna cu prietenii, rudele sau colegii de serviciu. Sigur si ei au nevoie de accesorii de bucatarie, produse pentru baie sau diferite sisteme de optimizare a spatiului.