luni, 10 iunie 2013

Inghetata de cirese - reteta pentru copii (Retetele Nadinei)

E vremea cireselor, asa ca hai sa profitam de ele in toate modurile cu putinta..Gogo al meu papa in fiecare seara cate un bol mic de cirese, e mare fan..si e mare fan, totodata, de inghetata..
Mamica Nadina, tare priceputa intr-ale bucatariei, ne recomanda o reteta delicioasa si racoritoare pentru piticii doritori de inghetata si fani ai cireselor..





Ingrediente
  • 250 ml apa
  • 1-2 linguri sirop de agave - optional (in functie de cat sunt de dulci fructele)
  • 150 g cirese fara samburi
  • 1 lingura zeama de lamaie

 
 
 
 
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele intr-o oala, se pune la fiert la foc dulce. Din momentul cand incepe sa fiarba se lasa 2 minute apoi se stinge focul. Se da toata compozitia la blender, se trece printr-o sita fina si se lasa la racit. Cand e rece se pune in formele de inghetata si se da la congelator minim 5 ore. La fel ca si la inghetata de portocale, daca nu aveti forme de inghetata, puneti compozitia intr-o tavita la congelator, se razuieste cu o furculita si se obtine o granita delicioasa.
Ciresele se pot inlocui si cu alte fructe: visine, capsuni, zmeura, caise, piersici, etc.
 
 
 
 
 
Pofta buna, pitici!

O reteta de inghetata de portocale gasiti aici. Iar aici gasiti o reteta de inghetata pe baza de iaurt.
Un aparat dragut de facut inghetata gasiti aici.

sâmbătă, 8 iunie 2013

Transport GRATUIT la orice carte de le eMAG plus reduceri


eMAG derulează în acest moment o campanie specială pentru cărțile din oferta sa: pentru orice carte comandată clienții beneficiază de livrare gratuită indiferent de valoarea comenzii.
 
 
In plus, puteți regăsi discount-uri punctuale pentru diferite categorii de cărți: 
  • 37% discount la cartile de la editura Litera (sunt foarte multe carti pentru copii)
  • până la 15% discount pentru cărțile editurii Corint
  • 20% discount la cărțile autoarei Ana Blandiana
  • până la 5% discount pentru cărțile de dezvoltare personală în limba engleză și multe altele.
 
 
 
 
 
Eu tocmai am comandat o serie de carti cu autocolante (noua pasiune a lui Gogo) de la editura Litera, cu 37% reducere!
 
 

joi, 6 iunie 2013

Retetele Nadinei: Inghetata de portocale - reteta pentru copii

Dragele mele si dragii mei, mamica Nadina ne-a trimis o reteta fantastica de inghetata de portocale - racoritoare si foarte gustoasa!
O recomand din toata inima!


Ingrediente
350 ml suc de portocale fresh
coaja de la 1 portocala
1 lingura sirop de agave
150 g apa
1lingura zeama de la o lamaie

Mod de preparare
Toate ingredientele se pun la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba se opreste focul. Se lasa la racit si se pune in formele de inghetata (se gasesc inclusiv la Ikea)
Se pun la congelator minim 5 ore. Daca nu aveti forme de inghetata puteti pune compoziti intr-o tavita la congeltor. Cand este gata razuiti suprafata cu o furculita si se obtine o granita.
 
 

 
Pofta buna!


miercuri, 5 iunie 2013

Fundatia Nadia Comaneci deschide Scoala de vara MiniMe


Fundatia Nadia Comaneci – Centrul MiniMe ii invita pecopiii de 4-12 ani sa petreaca o vara activa, plina de miscare, creativitate si culoare.

MiniMe este un program educativ si sportiv non-competitional, dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 12 ani. Centrul MiniMe, deschis in luna octombrie 2011, include o sala de sport, o sala de dans si o sala atelier, unde sunt organizate cursuri si ateliere de cultura generala, dezvoltare personala, sport si dans pentru copii.

Din data de 24 iunie 2013, se deschid portile Scolii de vara MiniMe, in cadrul careia copiii vor putea participa la cursuri si ateliere intensive de miscare, indemanare si creativitate si de dezvoltare a personalitatii. Cursurile au loc de luni pana vineri intre orele 10.00-13.00.

Activitatile Scolii de vara MiniMe sunt grupate pe module de o saptamana, fiecare modul oferind copiilor 15 ore de activitati, cate 3 ore pe zi.

In cadrul activitatilor de miscare, copiii vor urma cursuri de gimnastica, aerobic, fitness si dans. Activitatile de indemanare si creativitate cuprind ateliere de confectionare de decoratiuni, jucarii, bijuterii si alte accesorii, precum si cursuri de pictura, iar activitatile de dezvoltare a personalitatii includ cursuri de bune maniere, viata independenta, inteligenta emotionala, dictie, improvizatie si arta actorului.

Cursurile si atelierele Scolii de vara MiniMe au loc la sediul Fundatiei Nadia Comaneci, in cadrul Centrului MiniMe din Calea Grivitei nr. 150, sector 1, Bucuresti, unde 3 sali spatioase si primitoare ii asteapta pe copii sa faca un tur estival al energiei si creativitatii, prin activitati relaxante si educative in acelasi timp.

Detalii despre Scoala de vara MiniMe: http://cursuriminime.ro.

sâmbătă, 1 iunie 2013

Cele mai frumoase fotografii de nunta!

Pe 29 mai am aniversat 3 ani de casnicie..3 ani frumosi, tumultosi, momente pline de traire..
Marele meu regret al nuntii mele (al celor doua petreceri de nunta, de fapt, eu fiind din regiunea Moldovei, iar sotul din inima Olteniei am fost "nevoiti" de doua ori) este acela ca nu am avut fotograf profesionist la nunta.
 
Nunta este un moment unic in viata..chiar este, mai ales pentru cei care si-au propus sa traiasca pana la adanci batraneti alaturi de omul ales..e un eveniment in care tu, ca femeie, ca mireasa, joci rolul principal..esti si te simti cea mai frumoasa in acele momente..vor mai urma, probabil, alte momente frumoase in viata..si au urmat si la mine, cum ar fi nasterea piticului si petrecerea de botez...dar nimic nu se compara cu acel moment pur, momentul zero al drumului in viata alaturi de fiinta iubita.
 
..de asemenea, sunt oameni dragi car au participa la nunta mea si acum nu mai sunt printre noi..mi-ar fi placut sa pastrez o amintire vesela si frumoasa cu acestia..tin minte si acum ca unchiul meu, bolnav fiind, a jucat cu mare foc si drag pe sarbele moldovenesti..bunicii, batrani si garboviti, au intrat si ei in hora..au fost momente unice, momente care s-au pierdut in amintirea mea, pentru ca nu a existat acel om de meserie care sa stie cum si cand sa surprinda momentele, chipurile fericite, emotiile, bucuria acelui eveniment..
 
 
 
 
Asadar, dupa cum spuneam, marele meu regret este ca nu am apelat la un fotograf profesionist..anii trec, amintirile se pierd in vreme si nu ramai cu nimic din frumusetea acelei zile..
 
Asadar, dragele mele viitoare mirese, nu faceti rabat la calitatatea fotografiilor de la nunta! Renuntati la altceva, dar investiti in amintiri!

Cu tot dragul, il recomand pe Alex Melente Photographer!
Pentru a va convinge de talentul si maiestria lui, intrati pe site-ul lui. Pe Facebook il gasiti la: https://www.facebook.com/www.alexmelente.ro