duminică, 2 noiembrie 2014

Noul trend eco: Jucarii ecologice

Ce idei faine de cadouri pentru copii: sunt din lemn, sunt din materiale ecologice, sunt educative si parca sunt special create pentru sufletelele lor minunate!
P.S. Pianul si casuta de papusi m-au dat pe spate!! sunt superbe, mai ca mi le-as cumpara pentru mine! :)

Organizaţia americană Ecology Center a realizat recent un studiu care a dezvaluit  ca una din trei jucării conţine niveluri mari de compuşi chimici dăunători ( substanţe inflamabile, cantităţi mari de plumb şi arsenic). Pentru ca jucăriile pe care le cumparam fie pentru copii nostri, fie pentru a fi facute cadou, să nu afecteze sănătatea micuţilor, cel mai sigur este să se opteze pentru jucăriile ecologice, care nu sunt fabricate din plastic ori din alte materiale sintetice.

 

marți, 28 octombrie 2014

Participa la campania Vinerea Bloggerilor pana pe 28 Noiembrie si castiga premii fabuloase, in valoare de peste 15000 lei!

Ai blog? BlogAwards te invita sa participi in perioada 20 Octombrie – 28 Noiembrie la campania Vinerea Bloggerilor 2014, dotata cu premii de peste 15.000 de lei.
BlogAwards organizeaza competitia Vinerea Bloggerilor 2014, concurs cu premii totale in valoare de peste 15.000 lei, ale carui sponsori sunt: Mylash, GemSale, SportAddict, Vegis, Mustash, Bio-Cosmetics, CautCeas, CeasMania, Babytrend (este posibil ca noi sponsori sa se alature pe parcurs).
Campanii:
Campania Print 3D Bucuresti
Vor fi acordate 3 premii autorilor celor mai reusite articole
Premiile constau in cate un model printat 3D, care trebuie sa se incadreze in dimensiunile 14 cm x 14 cm x 14 cm. Castigatorii vor fi consiliati de reprezentantii Print 3D Bucuresti pentru realizarea modelului dorit
Campania GemSale
Vor fi acordate 7 premii autorilor celor mai reusite articole
Premiile constau in cate un voucher in valoare de 100 lei pentru cumparaturi din magazinul GemSale
Campania Babytrend
Locul I – 400 ron
Locul II – 200 ron
Locul III – 100 ron
Campania CeasMania
Locul 1: Produs Guess la alegere, in valoare maxima de 1000 Lei
Locul 2: Produs Guess la alegere, in valoare maxima de 500 Lei
Locul 3: Produs Guess la alegere, in valoare maxima de 300 Lei
Campania CautCeas
– Premiul 1: 500 lei
– Premiul 2: 300 lei
– Premiul 3: 200 lei
Campania Bio-Cosmetics
Locul 1: 400 lei
Locul 2: 200 lei
Locul 3: 100 lei
Campania Mustash
Locul 1: 300 lei
Locul 2: 200 lei
Locul 3: 100 lei
Campania SportAddict
Locul 1: voucher de 400 lei pentru cumparaturi de pe SportAddict
Locul 2: voucher de 200 lei pentru cumparaturi de pe SportAddict
Locul 3: voucher de 100 lei pentru cumparaturi de pe SportAddict
Campania Vegis
Locul 1: Tableta UTOK 700Q Satin, Quad-Core 7″, Multi-Touch, 1GB DDR3, 16GB, Wi-Fi
Locul 2: Casti audio Sony MDRZX310APR, tip DJ cu Control Telefon
Locul 3: Voucher 150 lei pentru achizitia de produse pe Vegis.ro
Campania Mylash
Locul 1: Voucher de 300 lei pentru bloggerul clasat pe prima pozitie,
Locul 2: Voucher de 200 lei pentru bloggerul clasat pe a doua pozitie
Locul 3: Voucher de 100 lei pentru bloggerul clasat pe a treia pozitie

Regulament
Pana pe 28 Noiembrie, la ora 23:59, te poti inscrie cu blogul sau blogurile tale care respecta cerintele fiecarei campanii in parte (verifica fiecare campanie, pentru a afla la care dintre acestea poti participa cu blogul tau).

Pentru a te inscrie in competitie trebuie doar sa ai un blog care sa respecte cerintele fiecarui concurs, sa scrii articole si sa le inscrii in formularul corespunzator fiecarui concurs in parte. Poti incepe sa scrii direct la campaniile care te atrag (cu cat participi la mai multe campanii, cu atat ai mai multe sanse de a castiga mai multe premii).
Fiecare concurs din cadrul campaniei Vinerea Bloggerilor se imparte in 3 etape aproximativ egale. Regulamentul fiecarui concurs in parte cuprinde durata etapelor corespunzatoare. Un concurs se poate incheia mai devreme (pe 10 Noiembrie) iar altul mai tarziu (pe 28 Noiembrie), astfel ca este posibil ca perioadele de desfasurare ale etapelor 1, 2 si 3 sa fie diferite.
Foarte important: Premiile fiecarui concurs in parte se acorda articolelor inscrise pe toata durata concursului respectiv, indiferent de etapa in care a fost inscris articolul castigator. Un articol castigator poate fi inscris in etapa 1, 2 sau 3. Nu se acorda premii pentru fiecare etapa in cadrul unui concurs individual. Toate articolele inscrise intr-un concurs, indiferent de etapa la care participa, sunt jurizate de catre sponsor dupa finalul perioadei de inscriere.
Fiecarei etape ii corespunde cate o tema de concurs:
Exemplu:
Etapa 1: La ce sa se astepte cumparatorii de Black Friday 2014?
Etapa 2: Cum iti vei organiza timpul de Black Friday pentru a cumpara produsele pe care le doresti?
Etapa 3: Ce ai dori sa-ti cumperi de Black Friday 2014 si de ce?
In fiecare etapa, poti participa cu cel putin un articol si cel mult doua articole. La un singur concurs poti participa cu cel putin un articol si cu cel mult 6 articole. Participarea la fiecare etapa este optionala. Insa, cu cat participi cu mai multe articole, cu atat ai mai multe sanse de castig.

Foarte important: Articolele vor fi jurizate individual. Daca intr-o campanie participi cu un singur articol poti castiga unul dintre premiile puse in joc. Insa, daca participi cu 6 articole, ai de 6 ori mai multe sanse de castig.
Articolele corespunzatoare fiecarei etape vor fi jurizate la finalul fiecarui concurs in parte (un concurs se poate incheia mai devreme sau mai tarziu).
Notele corespunzatoare fiecarui concurs in parte vor fi afisate la finalul concursului iar bloggerii clasati pe primele 3 pozitii in fiecare etapa (sunt luati in considerare bloggerii care participa la cel putin 10 concursuri din cadrul unei etape) primesc urmatoarele 3 premii:
– Locul 1: Un telefon Dual Sim
– Locul 2: O camera web
– Locurile 3-4: un mouse
Se vor lua in calcul cele mai bune 10 note acordate la articolele scrise pentru media generala. Bloggerii care au participat la minim 10 campanii in fiecare etapa si obtin cea mai mare medie a notelor castiga cele trei premii mentionate mai sus.
Perioada de desfasurare:
Concursul se desfasoara in perioada 20 Octombrie – 28 Noiembrie. Unele concursuri se vor incheia mai devreme, altele mai tarziu, insa toate concursurile din cadrul campaniei Vinerea Bloggerilor se vor incheia cel tarziu pe 28 Noiembrie, la ora 23:59.
Fiecare participant se poate inscrie cu cel putin unul sau cel mult doua articole in fiecare etapa a fiecarui concurs individual. Fiecare campanie individuala are propriul sau regulament si propriul sponsor. Fiecare campanie este jurizata individual, de catre fiecare sponsor in parte, care acorda note de la 1 la 10 (cu zecimale, pentru o mai buna departajare) fiecarui articol participant. Notele se vor acorda de catre fiecare advertiser in parte imediat dupa incheierea perioadei de inscriere a articolelor in fiecare dintre concursurile individuale. Castigatorii vor fi anuntati pe 8 Decembrie.
Bloggerii inscrisi in Concursul Vinerea Bloggerilor pot alege la ce campanii participa (un blogger poate participa la o singura campanie, la cinci, zece sau la toate campaniile) sau la cate etape participa in cadrul fiecarei campanii (o etapa, doua etape, trei etape), insa cei care se inscriu la o etapa cu minim 10 articole (pentru 10 campanii diferite) au sansa de a castiga premiile corespunzatoare fiecarei etape in parte. Bloggerii care se inscriu la toate cele trei etape cu cate minim 10 articole (pentru 10 campanii diferite) au, pe langa sansa de a castiga premiile comune fiecarei etape in parte, si mari sanse de castig in cadrul fiecarui concurs individual.
Articolele corespunzatoare fiecarei etape vor fi jurizate la finalul fiecarui concurs in parte (un concurs se poate incheia mai devreme sau mai tarziu).
Notele corespunzatoare fiecarui concurs in parte vor fi afisate la finalul concursului iar bloggerii clasati pe primele 3 pozitii in fiecare etapa (sunt luati in considerare bloggerii care participa la cel putin 10 concursuri din cadrul unei etape) primesc urmatoarele 3 premii:
– Locul 1: Un telefon Dual Sim
– Locul 2: O camera web
– Locul 3-4: un mouse
Se vor lua in calcul cele mai bune 10 note acordate la articolele scrise pentru media generala. Bloggerii care au participat la minim 10 campanii in fiecare etapa si obtin cea mai mare medie a notelor castiga cele trei premii mentionate mai sus.
In cadrul fiecarui concurs in parte va fi specificata perioada fiecarei etape.
Foarte important: Daca un blogger participa la o singura campanie, poate castiga oricare din premiile aferente acelei campanii.
Toate linkurile din articolele inscrise in concurs trebuie sa fie de tip “dofollow”. Articolele care cuprind linkuri de tip “nofollow” nu sunt luate in calcul pentru jurizare.
Clasamentul concursului Vinerea Bloggerilor se realizeaza in functie de notele primite de la fiecare sponsor in parte. Fiecare sponsor va acorda note de la 1 la 10 fiecarui articol participant. Notele vor avea zecimale, astfel ca lupta va fi foarte stransa.
Un blogger se poate inscrie cu minim un articol si cel mult sase articole la o singura campanie. Premiile fiecarei campanii individuale vor fi acordate de catre sponsori, in termen de 45 de zile de la finalizarea jurizarii. Daca noi sponsori se vor alatura Concursului Vinerea Blogurilor, unele campanii vor fi lansate mai tarziu, insa inainte de 5 Noiembrie. Perioada de lansare a campaniilor este cuprinsa intre 20 Octombrie – 5 Noiembrie.
Premii:
Pentru a castiga un premiu in cadrul unei campanii individuale, un participant trebuie sa scrie minim un articol si maxim 6 articole in cadrul acelei campanii. Sponsorul fiecarei campanii in parte va juriza fiecare articol participant.

miercuri, 24 septembrie 2014

Ce nu trebuie sa spui niciodata de fata cu copilul tau!

Sa fii parinte nu este usor! De tine depinde educatia si formarea copilului tau. Cel mic absoarbe si copiaza tot ceea ce vede si aude la parintii sai. Din acest motiv, noi, parintii trebuie sa fim foarte atenti la tot ceea ce facem si spunem. Este bine sa ferim gandirea copilului de anumite conversatii sau vorbe pe care nu i le putem explica sau pe care acesta nu ar trebui sa le stie la varsta sa.
Blogul CuCopii.ro iti prezinta 5 lucruri pe care nu ar trebui sa le spunem niciodata de fata cu copilul.
Cuvinte defaimatoare la adresa celor din jur
Indiferent de distanta dintre tine si copil, chiar si indiferent de faptul ca el este captivat de alte activitati recreative, evita sa-i barfesti pe cei din jur. Cel mic negresit va capta aceste informatii negative si cu prima ocazie le va reproduce, poate chiar persoanelor pe care le barfeai. Mai mult, vei ajunge sa creezi un model social negativ pentru copilul tau, model care ii va afecta major toate relatiile pe care le va dezvolta in societate.
Nemultumiri legate de aspectul fizic
Adesea, adultii sunt nemultumiti de imaginea lor, insa tind sa uite ca un copil nu se naste cu astfel de nemultumiri si ca parintii sunt cei care ii invata pe cei mici sa dezvolte aceste frustrari, de la varste mult prea fragede. Daca aducem astfel de critici la adresa aspectului nostru sau al celorlalti, atunci el va fi interesat de acest subiect si in timp va ajunge sa creada ca si el trebuie sa aiba astfel de griji, si de ce nu chiar sa-si aduca anumite „imbunatatiri” estetice.  Un copil trebuie sa creasca cu o imagine de sine cat mai sanatoasa si echilibrata, iar pentru a contribui la acest lucru trebuie evitate remarcile negative la adresa aspectului fizic.
Este datoria noastra sa-l invatam sa se iubeasca asa cum este, sa-l ferim de complexe inutile si de frustrarea de a nu se incadra in tiparele de frumusete atat de intens promovate de societate. Trebuie sa stie ca este perfect exact asa cum este. Caracterul sau il defineste ca si om, nu aspectul fizic.
Calamitati naturale si evenimente tragice
Cel mic se confrunta zilnic cu provocari, informatii si schimbari normale, dar dificile.Pentru toate acestea, el trebuie sa gaseasca o modalitate de a le asimila si de a le raspunde intr-o maniera constructiva. Sunt lucruri esentiale, care fac parte din formarea lui ca si individ. Motiv pentru care nu ar trebui sa-l impovaram si cu alte informatii tragice care sa-i tulbure sistemul sau de gandire inocent si sa-i intunece imaginea pe care o are despre lumea inconjuratoare. Este recomandat sa-i lasam pe cei mici sa se bucure de jucarii, jocuri educative, povesti, sporturi si rasete, evitand sa mentionam astfel de evenimente de fata cu ei sau ca ei sa le vada la televizor.
Remarcile discriminatorii
Expresiile rasiste pe care le folosesti in preajma copilului sunt asimilate rapid in memoria si vorbirea sa. Astfel, cel mic va ajunge sa creasca cu o mentalitate rasista, lucru care pe viitor in va afecta integrarea in societate. Evita sa-ti expui copilul unui mediu in care se fac astfel de discriminari pe baza de sex, rasa, etnie sau religie si astfel nu va cadea prada stereotipurilor.
Insulte si injurii
Daca vrei ca cel mic sa nu vorbeasca urat, atunci nu o face nici tu. Atat timp cat tu sau alti membrii ai familiei folositi insulte si injurii de fata cu el atunci si el o va face. Remarcile nepoliticoase la adresa celorlalti arata lipsa de respect. Pentru a creste un copil care isi respecta semenii si vorbeste civilizat, trebuie sa folosesti un vocabular decent in preajma sa.

vineri, 19 septembrie 2014

Copilul de serviciu si femeia de munca :)

Dialog intre mami si Alex (4 anisori):
 
- Alex, strange-ti jucariile din camera, te rog frumos!
- Mami, dar eu nu sunt copil de serviciu...eu sunt constructor de Lego, nu copil de serviciu..
- Pai si mami e femeie de serviciu? (reminiscenta din copilarie, din replicile mamei mele obsedate de curatenie, care mereu ne reprosa ca e nevoita sa stranga dupa toti prin casa..)
- Da! Tu esti femeie de serviciu..pai nu te duci tu la serviciu? Tu esti femeie de munca!
Si uite asa m-a pacalit din nou....

:)

luni, 8 septembrie 2014

S-a lansat PEDIMAP - prima hartă online a clinicilor de pediatrie din București


Pana la varsta de 4 ani, multumim Domnului, Gogo nu a petrecut nicio noapte in spital si nu am fost nevoiti sa ajungem in toiul noptii la urgente cu vreo problema! De multe ori m-am intrebat: daca, Doamne fereste, va trebui sa ajungem in vreo astfel de situatie, unde ma duc? La ce spital? In ce zona?
Iata ca PEDIMAP - un proiect sustinut de Societatea Romana de Pediatrie - poate oferi o solutie, un ajutor in astfel de momente grele pentru orice parinte:
S-a lansat pedimap.ro - o platforma online unde poti gasi informatii in mod rapid despre clinici si cabinete cu competente de pediatrie din Bucuresti!
Mai multe informatii gasiti pe site-ul proiectului: http://pedimap.ro/.
 
 
 
 
http://pedimap.ro/
 

joi, 28 august 2014

EPILAREA DEFINITIVA ACASA


Ultima mea sansa ramana epilarea definitiva! Din pacate,  nu dispun de timpul necesar de a merge la salon oricand, avand si un pitic de 4 ani in dotare..asa ca, ma tenetaza din ce in ce mai mult EPILAREA DEFINITIVA ACASA!
 
Cum functioneaza?
Impulsurile luminoase sunt aplicate direct asupra firelor de par, avand ca rezultat intrarea foliculului intr-o stare de inactivitate si oprirea naturala a cresterii parului. Pentru a impiedica reaparitia firelor de par, tratamentul trebuie repetat o data la doua saptamani.
 
Cateva beneficii ale epilarii cu IPL:
  • Tratamentul este nedureros
    * Scapi de foliculita
    * Tratament rapid si convenabil
    * Suprafete mari de acoperire
    * Poate fi folosit atat de femei, cat si de barbati
    * Te poti machia imediat dupa epilare


http://bit.ly/1T4PKBW

 

 
 

Aceasta noua tehnologie de indepartare a parului, bazata pe lumina intens pulsata (IPL) utilizata pana nu demult doar in industria cosmetica profesionala, este disponibila acum in casa ta.
 
Si profitati de reducerile ce ajung pana la 50%, zilele acestea!

 


joi, 21 august 2014

Suri ... Carla-Maria, jurnal de 6 luni

Ieri, pe 20 august, suricata a implinit minunata varsta de 6 lunite! Incepem asadar jurnalul lunar, intocmai ca si la surioara ei mai mare, Eliza Andreea.
7500 grame si 68,5 cm, nascuta cu 3200 gr si 49 cm. Un pic mai grasunica decat surioara ei la aceeasi varsta, cu 100 de grame,  si un pic mai scunda, cu 1 cm (vezi aici jurnalul de 6 luni al lui Fitzi). De la 4 la 5 luni a luat doar 200 de grame, iar de la 5 luni la 6 luni a luat 400 de grame. Ar fi luat ea mai bine, insa a trecut print vreo 3 viroze (ba cu febra, tuse, mucisori, burtica, voma, ultima chiar cu bubite pe corp - cel mai probabil o roseola infantum).
Nu are inca dintisori, dar nici nu-i asteptam inca, daca e sa ne luam dupa istoricul Elizei (careia i-a aparut primul dinte la 10 luni si care pana la 14 luni a avut doar 2 dinti), dar si dupa opinia pediatrilor si chiar a unui dentist :)
Da...a fost si la dentist, ca si surioara ei, doar pentru consult, nu sunt alte probleme.
I-am facut si un set complet de analize de sange (primele le-a facut la 5 sapt, pt icter prelugit) si, slava Domnului, absolut toate au iesit in parametrii normali.

Diversificarea nu am inceput-o inca...mami nu se simte pregatita :) plus ca mai am multe chestii de rezolvat si zilnic suntem pe drumuri, cu masina, prin oras, asa ca o lasam pe sapt viitoare..sper!
Abia recent am inceput sa o mai asezam in fundulet, nici nu am mutat-o inca din landou (din lipsa de timp sau ca am uitat, pur si simplu, sa facem schimbul, carutul stand permanent in masina).
Se rostogoleste perfect din ziua in care a implinit 4 luni, mult mai precoce decat surioara ei, care s-a rostogolit prima data dupa 6 luni. Acum face duble rostogoliri, ba chiar migreaza in pat, se roteste, se ridica in maini, isi ridica si funduletul. Asa a bifat si prima cazatura din pat :(
Este in continuare exclusiv alaptata, doarme numai cu mami si surioara in pat. Nu a dormit decat jumatate de noapte in patutul ei :)
Pe la 5,5 luni a scos primul cuvant inteligibil: Da-ia! mami e convinsa ca o striga pe surioara ei, Deea, pe care o iubeste foarte mult. Numai Deea o face sa rada in adevarate hohote, cu giumbuslucurile ei de clovn. Mai striga toata ziua si da-da, uneori chiar un fel de ta-ta, insa nu foarte clar. In rest, canta toata ziua, face triluri ca o privighetoare. Deea pe la 8 luni a scos primele cuvinte: mama si baba!

E surioara perfecta, vorba lui tati. Rade si zambeste mereu, adoame si singurica (mai ales pe burtica), uneori ca pe front, chiar si in galagie...plange numai daca e prea obosita sau daca e bolnaviaora (o doare gatul , tuse). Seara adorame intre 7.30-9 si doarme cam 11-12 ore legat, timp in care doar papa de cateva ori laptic (dar in somn) sau o mai schimbam noi de pampers. E innebunita dupa Beethoven - Fur Elize, este melodia care o linisteste mereu cand nu poate adormi. 
E o suricata minunata si mi se pare ca e cu noi dintotdeaua! 

joi, 31 iulie 2014

QUUT Cuppi - o jucarie 3 in 1 care-ti tine copilul ocupat!

Prin intermediul lui Eco Mami am reusit ieri o mare performanta! Fetita mea de 3.1 ani s-a jucat cu aceeasi jucarie mai mult de 10 minute :) Da, dar e o jucarie minune, 3 in 1, adaptabila atat la joaca afara, cat si in casa. Noi am folosit-o atat la nisip afara, dar si la baita de seara, precum si la joaca de dinainte de nani cu tati. Va prezint imediat minunea!
 

este QUUT Cuppi!



Este si lopatica si sita si un fel de stropitoare! Noi am folosit-o, in combinatie cu mingea, si la un joc acasa, un fel de tenis jucat pe parchet!
3 piese, nelimitate posibilitati de joaca!
Sunt produse in Belgia si asta spune totul. Respecta toate standardele europene ale calitatii, precum si ale sigurantei. Sunt dintr-un material care exclude BPA si latex-ul, atat de blamate. Mingea e minunata, foarte moale la atingere...a fost imediat confiscata de suricata mica de 5 luni! Trebuia sa ia si ea ceva, nu?
Desi nu am avut-o cu noi la mare, am testat-o la locul de joaca si a fost senzatia zilei pentru toti copii! Abia am apucat sa fac pozele astea, pana au tabarat toti copiii pe Lizzie!







sâmbătă, 14 iunie 2014

Primul concert - GASCA ZURLI!

Astazi, la 3 ani si 10 luni, am bifat primul concert..de altfel, acesta a cam fost si primul meu "concert" in adevaratul sens al cuvantului, in sensul ca l-am asteptat de zile bune si nu s-a intamplat doar sa ma aflu intamplator pe acolo si sa assist, ci m-am pregatit in mod asiduu dinainte...pentru GASCA ZURZLI!!!!
Alex e mare fan Gasca Zurli de la o vreme incoace si ma tot ruga sa mergem sa ii vada si el in persoana..Asa ca, astazi am participat la primul spectacol marca ZURLI si va asigur ca nu va ramane singurul!
Aceasta echipa este fantastica, minunata..pur si simplu am plans de fericire atunci cand l-am vazut pe Alex ca stia toate versurile cantecelelor (si eu habar nu aveam ca le stie) si canta ca un adevarat fan, am plans de fericire pentru minunata lume in care m-a readus Gasca Zurli, m-am umplut de fericire vazandu-i pe copii si pe parinti cum traiau momentul..Nu ai cum sa nu ii iubesti pe cei de la Zurli!
Si chiar daca mi-am petrecut ultima ora si jumatate tinandu-l in (semi)brate pe Alex cocotat de un gard in prima linie din fata scenei (ca sa nu piarda nimic), au fost cele mai frumoase momente din viata!
 
Va recomand din totul sufletul sa mergeti la un concert marca Zurli!
 
 
 
 
 






 

vineri, 6 iunie 2014

Izzie Lizzie - jurnal de 3 anisori

3 anisori! La multi anisori, iubita mea!

 

13,8 kg si 100 de cm de maimutica sugubeata! Poate ar fi ajuns la 14 kg, daca nu ar fi trecut printr-o enteroviroza iar. O maimutica zvelta, o scobitoare..cum rade si ea! O geamana veritabila, o incapatanata si o ambitioasa si o cocheta...ca doar de pe la 1 an are un cuvant de spus in privinta tinutei ei...o zambareata si o ghidusa!

Cand isi pune ceva in cap, nu se lasa pana nu face perfect si se supara tare mult daca intervii sa o ajuti. Asa a renuntat singurica la suptul degetelului acum vreo 9 luni, asa a invatat sa se imbrace si sa se dezbrace singura, sa se incalte, sa inchida fermoarul, sa se spele singura pe cap cu samponel (practic isi face baia singura), sa isi prinda parul intr-o codita, doua sau patru, cu omidute (imi prinde si mie sau lui tati) sa se spele corect pe dinti (miscarea sus-jos la incisvi o stie perfect), sa isi curete dintii cu ata dentara (desi...fie vorba intre noi, nu are nevoie, pt ca are dintii de lapte foarte rari, cu strungarete intre ei), sa impatureasca hainutele corect...

E capoasa rau de tot...De exemplu, nu prea am facut progrese la capitolul siropel (ea nu bea decat apa si lapte...rar suc de portocale...de vreo 2 luni zeama de compot; si impartasania la biserica o refuza categoric). Nici 3 saptamani nu au trecut de la ultimul episod in care 4 adulti si verisorul Alex (pe care il venereaza pur si simplu) au incercat, fara succes, o jumatate de ora sa o convinga sa ia nurofen. Nici cu forta nu i-l poti da, nici cu promisiuni sau alte negocieri...cand nu vrea, nu vrea...a luat abia dupa ce m-am suparat eu foarte tare pe ea...asta ca a doua zi sa se serveasca singurica din sticla cu panadol ?! 

Nu este foarte ordonata cu jucariile ei, noi i-am cam permis sa faca din casa un adevarat loc de joaca (pana acum ceva timp aveam un tobogan in sufagerie). I le-am mai strans in cutii, insa lego si puzzle-urile sunt la loc de cinste. Ii plac enorm puzze-urile, are o memorie vizuala extraordinara, vede o piesa si stie de unde este, de exemplu de la fundita lui daisy (avem puzzle-uri numai cu mickey si minnie). Face singura puzzle-uri de 50 de piese...Pe cele de 100-160 piese le facem impreuna.

De pe la 2 ani stie sa numere pana la 10. Intre timp a invatat sa numere si in engleza, stie culorile in engelza, recunoaste toate cifrele, recunoaste numai vreo 6 litere, stie alfabetul pana pe la G si il scrie numai pe A. Ii place sa cante, sa danseze si sa deseneze.

E tot prietena cu doctorii, chiar ieri auzindu-ma pe mine ca vreau sa ma duc sa imi fac analizele, cersea si ea: vreau si eu!!! La perfuzia de acum o luna din enteroviroza, nu a protestat deloc, s-a uitat interesata cum i-o fixau si a stat 2 ore cumintica, pe scaun, in cabinet, legata de ea, uitandu-se la tableta! 

cel mai bun prieten al ei este insa verisorul Alex! il adora! toata ziua se autoinvita la el acasa, vrea sa il sunam, sa se intalneasca...



I-am surprins de multe ori imbratisandu-se ca 2 pensioanari si  facandu-si declaratii de dragoste frateasca: Ales (asa ii spune ea), te iubesc, esti prietenul meu!...asta pentru ca in secunda urmatoare sa se certe si chiar sa se bata..un adult nu le poate face fata amandurora cand se bat, nu ii poti desparti! se inghiontesc si pe la spate, se imping, se trag de par, se ciupesc, se musca, isi dau pumni...dar nu stau mult suparati! se aliaza impotriva celorlati, ba chiar si a mezinului din clan, minunatul Nicky...pe care il cam marginalizeaza in jocurile lor (pe motiv ca nu stie sa vorbeasca prea bine). Au glumele lor neintelese, uneori stupide: acum 2 zile radeau de Suricata, pe motiv ca ii miroase gurita a laptic...sau spuneau despre o banana prea coapta ca a facut kk pe ea!



 3 anisori minunati...
1 an si o luna de cand este scoler cu acte in regula, ne pregatim acum de urmatoarea etapa, gradinita. Stie deja ca va merge la o scoala noua, unde vor fi copiii mai mari, ca ea...nu si bebelusi care nu stiu sa vorbeasca. Ea vorbeste perfect in fraze de mult timp (de aproape 1 an), cu tonalitatea aceea de ratusca draguta si uneori cu anumite cuvinte carora le amesteca silabele intr-un mod tare simpatic (spune de exemplu cociolata, togoban).
3,5 luni de cand are un rol nou in viata ei, acela de surioara mai mare pentru suricata Carla Maria, pe care o iubeste enorm. Si-a insusit singurica anumite responsabilitati fata de Suri (ii canta cand e suparata, ma anunta cand regurgiteaza, o distreaza, ii pune muzica la caruselul de la patut, ii arunca punguta cu pampers la gunoi, vorbeste uneori in soapta cand doarme suricata), ii si confisca suzetele (pe care oricum nici unsa din maimute nu stie sa le foloseasca) sau zdranganelele, mai are si grija rareori sa o ciupeasca usor sa sa o traga de ciuf (dar foarte rar, dintr-o anumita gelozie perfect de inteles).



Tot ca un adevarat geaman sau poate, pur si simplu, ca o adevarata maimutica, Izzie Lizzie este foarte lipicioasa si iubareata...imi spune: mami, vreau sa te iubesc! vreau in brate! vreau sa iti dau pupici multi! cand sunt suparata pe ea ca a facut o nazdravanie, vine tiptil-tiptil cu ochii mari de Minnie, cu genele fluturande si cu zambetul de strengar si ma intreaba: mai esti suparata?! sau iti arunca o furtuna de pupici cu buzele tuguiate! Alteori, isi incruciseaza bratele la piept, pune un botic luung si spune: hmm, nu vreau sa bobesc cu tine! sunt suparata! hmm! deloc nu bobesc cu tine!
o adevarata ghidusa! nu ca e a mea, dar chiar e simpatica foc!
la multi ani, iubirea mea!

vineri, 16 mai 2014

Danone in haine noi de sarbatoare

Pe 15 mai, Grupul Danone a sarbatorit joi 15 ani de activitate in Romania. 




Si pentru ca e iz de sarbatoare, site-ul Danone a imbracat straie noi, numai bune pentru aniversare. Site-ul este foarte usor de navigat, este accesibil, cu rubrici frumos colorate.  Puteti regasi, in rubrica Produse, detalii despre toata gama de produse comercializate sub marca Danone, de la continut, pana la valori nutritionale, cantitate etc.



Ce imi place este ca au externalizat invitatia adresata tuturor de a calca pragul fabricii Danone, ceea ce dovedeste un grad mare de transparenta care se bazeaza pe o siguranta de sine in ceea ce priveste standardele calitatii. Asadar, dragi mamici si bunici, daca doriti sa va convingeti si sa vedeti sau sa aratati copiilor dumneavostra procedeul de obtinere a iaurturilor, fabrica Danone are portile deschise.
O idee foarte buna pentru gradinite sau scoli, in saptamana Altfel, bunaoara.
Iar daca va doriti o cariera in multinationala Danone, aplicatia Angajam zambete va asteapta cu mare drag!


duminică, 13 aprilie 2014

Chic si trendy cu rochiile de la KARLA.RO!

Ca orice femeie, iubesc rochiile! Mi se pare ca ROCHIA reprezinta încununarea suprema a ideii de feminitate!
Practice si utile, rochiile por constitui solutia ideala pentru orice ocazie: la birou, la shopping, la plimbare, in vacante! Nu trebuie sa ai grija imbinarii materialelor, atunci când combini o fusta sau o pereche de pantaloni cu o bluza, de pilda..
Asadar, de unde ne achizitionam rochiile?
Am descoperit de curând un magazin online care comercializeaza articole pentru femei, in trend, feminine si chic, la preturi incredibil de rezonabile..când spun rezonabile ma refer ca preturile unei rochii pornesc de la 39.99 de ron! Rochii superbe, ideale pentru office, dar si pentru week-end!
 
Iata cateva dintre preferatele mele dintre rochiile KARLA.RO:
 
 
 
 
 
Iar pentru mine, the supreme option in materie de rochie este:
 
 
 
 
http://www.karla.ro/produs/rochie-alexia/
 
 
 
Tu pentru ce rochie optezi?
 
Daca nu ma credeti pe cuvant, aruncati o privire si descoperiti intreaga colectie!
 

luni, 31 martie 2014

Scutecele eco de unica folosinta - perfecte pentru funduletul de maimutica

Chiar zilele trecute ma gandeam ca, in ultimii 2 ani si aproape 10 luni, am schimbat mii de scutece de unica foosinta. Cu doua maimutici acasa (cea mica de doar 6 saptamani aproape), ambele mari consumatoare de pampers (doar de noapte, acum, maimutica mare), pot spune ca am ceva experienta in domeniu. Am incercat in aceasta perioada aproape toate scutecele de unica folosinta de pe piata, unele le-au priit, altele nu. 
In prima luna de viata, maimutica mica a consumat cel putin 12 scutece pe zi, chiar si noaptea trebuia schimbata de 4 ori, asa ca, uneori, dimineata observam o usoara iritatie, avand in vedere ca pe timpul noptii nu puteam intotdeauna sa si spalam minunatul fundulet de maimutica, la fiecare schimbat (din cauza faptului ca stam la un etaj superior si apa se incalzeste foarte greu).
De o saptamana insa am descoperit, prin intermediul lui Ecomami scutecele eco de unica folosinta Greenty. 



Sunt create de specialisti din Noua Zeelanda, pe baza proprietatilor antiseptice ale ceaiului verde si ajuta la prevenirea aparitiei iritatiilor, eruptiei cutanate si a infectiilor fungice sau bacteriene. Astfel, ceaiul verde, din care este compus stratul de bază al scutecului GREENTY are un efect moale, calmant. 
Ce e absolut minunat e ca nu au mirosul chimic al multor scutece de pe piata, ci mirosul linistitor de ceai!!! Se vede aici usor stratul de baza al scutecului, din extract de ceai verde:


Ce m-a incantat foarte mult pe mine e ca sunt extrem de subtiri si moi si ca au o banda de elastic la spate.


Ce m-a incantat insa la fel de mult este si pretul extrem de bun al acestor scutece. Nu va speriati de titulatura de eco, preturile lor sunt in linie cu ale celorlalte scutece de pe piata, care, nu sunt insa eco. Uitati aici, daca nu ma credeti!

marți, 18 martie 2014

18 martie 2014 - ziua cand s-a nascut finutul meu de botez!

Despre ziua de astazi s-a spus ca va intra in istorie. De ce? pentru ca este ziua in care Vladimir Putin a "anexat" Crimeea! Este ziua discursului istoric al presedintelui cu chip de otel in fata Dumei de Stat în cadrul căruia a cerut acceptarea a doi noi membri în Federaţia Rusă: Crimeea şi orasul Sevastopol, este ziua in care preşedintele rus a semnat cu liderii proruşi din Crimeea tratatul prin care regiunea devine parte a Federaţiei Ruse. 
Pentru doi parinti minunati si pentru mine, ziua de astazi are o semnificatie aparte: este ziua in care s-a nascut mult asteptatul Dragos Ioan, primul meu finut de botez, un nazdravan de 4, 400 gr.


De mult timp am aceasta dorinta de a boteza un copil..si iata ca bunul Dumnezeu mi-a oferit sansa de a-l boteza in fata Domnului pe Dragos Ioan! 

Sa ne traiesti, finutule drag!
Te iubim si abia asteptam sa te cunoastem in persoana! :)

P.S. Am mari emotii in ceea ce priveste aceasta noua responsabilitate, asa ca astept cu drag orice sfat, sugestie pentru a-mi duce la buna indeplinire toate sarcinile care revin acestui statut - orice sfat despre tinuta de botez, trusou, etc etc

duminică, 9 martie 2014

BluParty - oganizatorii de Super petreceri pentru copii

Gogo are 3 ani si jumatate..ma tot bate gandul sa ii ofer si lui, la urmatoarea aniversare, o petrecere speciala pentru copii..pana acum l-am aniversat in familie, dar de acum e baiat mare si a mai vazut si pe la gradinita, a mai participat la petreceri de aniversari organizate special pentru copii si a cam prins gustul..
 
 

http://bit.ly/1giWOEF

 
 
 
I-am descoperit de curand pe cei de la BluParty si am devenit fana lor instant.
 
 
http://bit.ly/1giWOEF
 
 
BluParty organizeaza de 9 ani petreceri pentru copii in Bucuresti. Serviciile oferite cuprind programe de animatie, spectacole si divertisment pentru copii, accesorii pentru decorarea locatiilor de petrecere, echipamente pentru amenajarea spatiilor de joaca, ateliere de creatie.
 
Practic, acopera toate serviciile:
- locatie partenera pentru peterecre, in caz ca nu vrei sa o organizezi acasa sau la restaurant
- animatori pentru copii
- personaje de poveste
- décor baloane
- ateliere pentru copii
- sonorizare eveniment & DJ
- jocuri gonflabile
- fotografii magnetice instant la eveniment
- ursitoare botez
- masina baloane de sapun...
 
 
 
In acesti 9 ani in care au organizat peste 7000 de evenimente pentru copii, au gasit reteta perfecta pentru Super petrecerea celui mic!
 
Alege din pachetele special concepute pentru petrecerea de neuitat a copilului tau si consultantii in Super petreceri iti vor sta la dispozitie.
 
Contacteaza-i telefonic sau completeaza formularul alaturat pentru a afla toate detaliile.

sâmbătă, 1 martie 2014

Deserturi sanatoase pentru copii


Idei de retete pentru pitici



miercuri, 26 februarie 2014

Suri

Iubirea mea (Carla Maria) s-a nascut pe 20 februarie 2014, la orele 21.24, cu 3200 grame si 49 cm...aproximativ la fel ca  prima mea dragoste, Fitzi, care a avut 3260 gr si 49 cm. Intocmai ca surioara ei, si Suri a tinut sa isi impuna din start punctul de vedere, asa ca si-a ales singurica ziua de nastere. Ziua fusese oricum stabilita dinainte de doctor si de mami,  insa puiul mic a vrut sa ne arate ca e foarte hotarata, asa ca pot spune ca si aceasta a doua cezariana a fost la cald, cum se spune.
Prima sedinta foto a suricatei.
6 zile de iubire!





oare seamana cu surioara ei, Fitzi? mai jos e Izzie Lizzie cam la aceeasi varsta


Ma uit la ea, o tin in brate, o miros si tot nu-mi vine sa cred cat de mult ne iubeste Dzeu de ne-a dat astfel de minuni...abia astept sa vine Izzie Lizzie de la bunici, sa-mi fie sufletelul intregit! Abia astept sa vad prima intalnire dintre maimutica si suricata, abia astept sa le tin pe amandoua de manute si sa le pupacesc! 
Va iubeste mami!

duminică, 23 februarie 2014

Nu dati banii pe prostii, luati carti pentru copii! :)


De multe ori suntem in pana de idei de surprize pentru piticii nostril! Pe Gogo l-am obsnuit (rau, ar putea spune unii) sa ii promit din cand in cand ca primeste o surpriza daca face X lucru, daca papa tot, daca e cuminte etc etc..
Oricat am incercat sa il feresc de "prostii", nu neaparat din "vina" mea, cat si a celor care vin in vizita, sau a bunicilor, a rudelor, Gogo asociaza de multe ori supriza cu ceva dulce, dar nesanatos, de ex, un ou Kinder, o bombonica..sau, si mai rau, cu ceva scuuuummppp, adica un joc LEGO (suntem de cateva luni in nebunia Lego..dar despre asta, intr-o alta postare)..
 
Asa ca incerc, usor, usor, sa il aduc pe cale cea dreapta..adica sa inlocuiesc aceste surprise scume/nesanatoase cu ceva sanatos (pentru minte), util si chiar deloc scump - Cartile!
De curand am descoperit ca Libris, cea mai mare librarie online din tara, ofera transport gratuit prin curier permament, la orice comanda..fie ea si de 2 ron..saracii curieri, mai mult muncesc decat castiga..:) acelsi transport gratuit il gasiti si la eMAG!
Asa ca mi-am facut frumos un stoculet de carti in casa (carti de colorat, carti de exercitii pentru gradinita, carti cu abtibilduri) si, la nevoie, scot surpriza..:)
 
 
http://bit.ly/1lc0Xl5
 
 
Preferatele noastre sunt: caietele de lucru pentru gradinita, cartile cu abitbilduri si cartile de colorat, cartile de joc educative..  
 
Asa da surpriza..2 ron, 3 ron...4 ron..si sta copilul ocupat cateva zile..:)
 

Scrisoare catre fiul meu!

Un mesaj foarte emotionant si sensibil, de la mami de Nicholas (alias Shmuffy), catre fiul ei:
PS. ce frumos ar fi sa (reusim) ne crestem copiii in acest spirit! :)
 
 
 

 

 
Dragul meu Nicholas –Daniel, mami te iubeste.din totdeauna si pentru totdeauna si fiul meu, asta sa nu uiti niciodata.

Ma gandesc de mult timp sa-ti scriu, de inainte de a te naste si mi-a fost greu, mi-e greu sa spun in cuvinte ce MINUNE esti tu, fiul meu!

Sa fii fercit ! Atat. Si totusi atat de complicat. Imi doresc sa cresti un om liber, liber de frustrarile mele...
, liber de dorintele mele, de presiuni, de rautati, de asteptari …LIBER!

Si apoi mami, imi doresc sa fii om , sa fii bun.

In viata e mai dificil sa fii bun decat destept . Sa fii bun e o alegere, inteligenta ta e un dat si in viata vei vedea ca nu e atat de usor SA ALEGI.

Ma gandesc in fiecare zi cum sa fac sa ai aceasi bucurie in ochi toata viata, sa crezi in tine si in fortele tale si sa nu te indoiesti niciodata de tine.

Imi doresc sa ai incredere in mine si in tatal tau….incredere ca orice vei spune , nu vei fi judecat(  :) si apoi numele tau e Daniel- doar D-zeu e judecatorul tau) ca nu te voi manipula, santaja parinteste , increderea ca pot fi mama ta , dar si prietena ta… ca nu trebuie sa te ascunzi de mine , sa fugi ca sa poti sa fii tu… ca poti sa fii Tu si langa mine … increderea ca am incredere in tine.

Sa nu uiti ca esti fiul meu si fiul tatalui tau , si ca in tine se va regasi acea putere de a lupta cu o lume intreaga si implicit cu mine  :), de a spune NU, de a te revolta , de a gandi impotiva curentului , impotriva a ce vreau eu si tatal tau si atunci sa imi amintesc ca esti fiul nostru si ca nu ai cum sa fii altfel…

Si e drum atat de lung… sa alegi trebuie sa stii sa faci alegeri..si apoi trebuie sa stim sa iti aratam ce drumuri poti alege.

Sa fii corect. In primul rand cu tine , sa fii sincer cu tine si sa te iubesti pe tine. Apoi vei vedea ca e simplu sa faci asta si cu altii. Sa nu intorci obrazul niciodata iubirea mea… cand un om te loveste (figurativ vorbind) , acel om e departe de inima ta si in inima ta nu e loc de ..mai departe.

Sa inveti ca uneori a renunta la ambitii, la oameni, la replica e o victorie in sine, ca atunci cand crezi ca ai pierdut , ai castigat defapt dar sa nu renunti la a iubi Viata niciodata.
Intuitia te va ajuta.. .sa vezi, sa simti ca sunt oameni de langa care trebuie sa pleci sau sa ii lasi sa plece ..si nu va fi usor . ..sa ai Curaj!
Sa cresti iubirea mea , stiind ca poti sa faci orice , in tine zac posibilitati nemasurate .
Sa nu te indoiesti de asta niciodata …si sa nu lasi pe nimeni sa te convinga ca poti mai putin, nici macar pe mine , mama ta.
Sa nu uiti, mami, ca esti fiul tatalui tau,al carui nume il porti - un om integru , principial , elevat , un om frumos si bun si tatal tau este un exemplu de urmat.
Sa nu uiti fiul meu ca esti nepotul bunicului tau , un fiu de taran din Moldova, atat de onest, de bland, de curat in inima lui, un om de o eruditie si o modestie extraordinara care mi-a spus cand eram copil ca daca vreau…… cu adevarat eu pot schimba o lume intreaga .

sa nu uiti ,fiul meu, ca in tine zac generatii vechi de moldoveni si munteni ce au facut lucruri marete inaintea ta.
sa nu iti uiti sau sa-ti renegi originile!

Esti nepotul bunicii tale , mama mea ,cea mai curajoasa femeie pe care am intalnit-o vreodata, o femeie ca o stanca , un om pentru care a fi fericit e un mod de viata , pe care am auzit-o mereu ca pe oameni trebuie sa ii iubesti, sa ii intelegi si niciodata sa ii judeci.

Mi-as dori sa nu simti vreodata presiunea asteptarilor..ale mele, ale tatalui tau, ale familiei, ale oricui. Sa nu traiesti cu teama ca vei dezamagi pe cineva vreodata. Sa traiesti cu credinta ca nu te vei dezamagi pe tine.

Si pur si simplu stiu… ca vei fi om MARE.

Sa citesti ,iubitul meu, mult, chiar foarte mult. Citind te vei intelege pe tine, pe altii , o lume intreaga si pur si simplu vei sti…. Sa vorbesti ,sa gandesti, sa iei decizii, sa alegi, sa renunti, sa lupti , sa iubesti, sa ierti …….vei STI.

Sa nu uiti, fiul meu ca acel cod de valori pe care ti –l vei crea singur, va fi deviza ta in viata, si poate vei gresi dupa legile omenesti , dar sa nu derogi de la legile tale.

Sa fii independent, sa iti urmezi visele, sa faci greseli si sa te ierti ca ai gresit si sa iubesti- viata , oamenii, pe tine.

Acum , cand ai un an si jumatate, un pui de om in devenire,imi doresc pt tine sa fii sanatos . ATAT.

Mai Departe…. imi doresc sa te pot invata sa fii Fericit!

TE IUBESC!
Mama

vineri, 21 februarie 2014

Bine ai venit pe lume, Carla Maria!

Bine ai venit pe lume, Carla Maria, alias Suri! adica Suri(cata) nr. 2, surioara mai mica a lui Fitzi!
Ziua de ieri, 20 februarie 2014 a fost o zi tare frumoasa, dar cu emotii pentru noi! La ora 21.24 a venit pe aceasta lume o fetita superba, de 3,200 kg si 49 de cm, care seamana aproape identic cu surioara sa mai mare, Fitzi!
Mamica ta a fost o adevarata curajoasa!
Te iubim, Suri!






Data de 20 februarie in istorie

1872 - S-a deschis Muzeul Metropolitan de Artă din New York
1924 - S-a născut Eugen Barbu, scriitor, scenarist, publicist, membru corespondent al Academiei Române, laureat al Premiului Herder, în anul 1978; a fost redactor-şef al revistelor "Luceafărul", "Săptămîna" şi director al săptămînalului "România Mare" (m. 7 septembrie 1993) ("Groapa", "Principele")
1938 - A debutat, la postul de radio Bucureşti, Maria Tănase
1938: A fost decretata o noua Constitutie, promulgata la 27 februarie 1938, prin care se introducea dictatura regala a lui Carol al II–lea (1930–1940) si sfarsitul regimului parlamentar.
1967 - S-a născut Kurt Cobain, liderul formaţiei rock "Nirvana"

Dar pentru noi ai tai, data de 20 februarie va fi mereu ziua in care a venit pe lume Suri!

vineri, 14 februarie 2014

Paste cu piept de pui de tara si sos de rosii facut in casa - reteta pentru copii

Gogo adora pastele. Ar manca in fiecare zi. Cred ca asta este cam singurul mod in care accepta sa manance cu mare pofta carnea de pui/gaina de tara. El oricum nu e mare fan carne..daca ar fi dupa el, nu ar manca deloc, niciodata! Asa ca, de voie de nevoie, eu inca ii tai marunt carnea sau o maruntesc la tocator sau o dau prin razatoare!
Si asa o papa fara probleme (avand in vedere ca e destul de tare si atoasa, oricat as fierbe-o)..ce-i drept, eu am o MARE probelama cu carnea de pui (mai ales) din comert. Asa ca, fiind si norocoasa sa am surse de carne bio de la tara, ii dau numai carne de acest fel.
 
Sa revenim la pastele noastre, asadar:
 
ingrediente:
  • jumatate de piept de pui de tara fiert/facut la cuptor si racit (il aveam facut de ieri)
  • 200 de grame rosii cherry din gradina matusii de la tara (da, la tara se cultiva rosii cherry si sunt extraordinare la gust) - eu le-am avut de asta vara puse la congelator, asa ca acum doar le-am decongelat rapid in apa fierbinte si le-am pasat
  • paste (de regula ii dau integrale)
  • busuioc
  • cascaval (asa prefera Gogo)
 
Asadar, am pus apa la fiert pentru paste. Intre timp, am dat prin razatoare pieptul de pui, deja fiert si facut la cuptor de ieri. Mi s-a ars tocatorul, asa ca folosesc razatoarea.
Am decogelat rosiile cherry lasandu-le 2-3 minute in apa fierbinte (fiarta).
 
 
 
 
 
 
De regula, ii fac sosul cu pasta de rosii facuta in casa de mama soacra. Este absolut geniala, de iti vine sa o mananci simpla, asa cum e. Eu sunt tare norocoasa..de vreun an-doi, nu am mai cumparat deloc pasta de rosii sau de bulion. Mama imi face suc de rosii fara sare si pasta de ardei, tot fara sare, iar de la mama socara primesc pasta de rosii (bulion). Toate facute in casa, sa le dea Dumnezeu sanatate!
Am pasat rosiile, am adaugat putin busuioc si am pus sosul pe foc, intr-o tigaie in care am adaugat putin ulei de masline. Am adaugat si carnea pasata.
 
 
 
 
 
 
 
La final, dupa ce pastele au fiert, am amestecat totul si am ras cascaval deasupra.
 
 
 
 
Pofta buna, pitici!

marți, 28 ianuarie 2014

Control pediatric 3 ani si 5 luni

Astazi am fost cu Gogo la un control pediatric de rutina. Gratuit, la clinica Anima. cum, am povestit intr-o postare anterioara..ideea e ca trebuie sa aveti un card Sensi Blue. atat.
Am fost din nou la dr. Manda Andreea, pe care o recomand..control amanuntit, iti raspunde la toate intrebarile, foarte draguta!
 
Concluzii: Gogo este in regula! cu totul in regula! :)
 
La 3 ani si 5 luni ne prezentam cam asa:
greutate: 15, 4 kg
inaltime: 102, 5 cm
fontanela inchisa, dentitie completa..:)
 
Un pitic care se inscrie perfect pe curba mediana a greutatii pentru varsta lui si un picut (foarte putin) mai inalt decat media. Asa a fost de cand s-a nascut, de altfel..
 
Piticul a stat foarte cumintel..a respirat cum a trebuit, pentru a-l asculta la plamani, a deschis gurita pentru control, a stta nemiscat atunci cand s-a uitat in urechi etc.


Sanatate multa piticilor!




foto credit: Alex Melente Photographer