duminică, 10 aprilie 2011

Quinoa la bebelusi

Am descoperit intamplator informatii despre quinoa si am zis ca vreau neaparat sa ii dau si lui Gogo.
despre quinoa: despre aceasta cereala se spune ca este mai bogata in calciu decat laptele si mai bogata in proteine decat carnea.
si foarte important: Nu conţine gluten!

cand i-am introdus eu: de la 7 luni, desi nutritionistii americani o recomanda de la 8 luni. Gogo a tolerat-o foarte bine
unde se gaseste: cam la orice magazin naturist, inclusiv Plafar. Costa 20-25 ron pachetul de 500gr (dar e foarte satioasa si se dureaza pana teremin pachetul, daca ii gatesc doar lui Gogo din el). 
cum o prepar eu: Eu ii amestec (in loc de orez) cam in orice: supa, piure de fructe, etc..la inceput blenduiam quinoa in amestec cu celelalte ingrediente in piure-uri, desi dupa fierbere, oricum se  marunteste foarte bine. Acum o amestec direct dupa fierbere. (eu o fierb la steamer, asemantor orezului, desi timpul de fierbere este undeva la jumatate).
De la 1 an aproximativ am inceput sa ii prepar quinoa cu legume (orez, ceapa, dovlecel)..iese ca un orez cu legume si ii place mai mult asa...
efect: printre altele, am observat ca Gogo are si un tranzit  intestinal foarte bun dupa ce papa quinoa (nu stiu daca exista intr-adevar o legatura directa).

Un comentariu: