vineri, 23 septembrie 2011

No more instant cereals for my baby!

gata...m-am hotarat: nu mai cumpar cereale pentru bebelusi!


ma refer la cerealele la cutie din comert, prafuri procesate care se prepara cu lapte sau direct cu apa..eu oricum pana la varsta de 7-8 luni nu i-am dat niciodata cereale cumparate, dar am mai apelat la acestea in special atunci cand plecam la drum, pentru ca imi e mult mai usor sa ii pregatesc laptele de seara (in conditiile in care Alexandru al meu nu bea laptele, ci il mananca cu lingurita si eu un chin sa ii dai lapte simplu, trebuie intotdeauna sa il prepeari in compozitie cu altceva).
si acest altceva a fost si va fi, cu precadere de acum incolo:
- quinoa (ador quinoa..de fapt piticul meu o adora)
- orez
- hrisca, mei (pe acestea nu le-am incercat, dar intentionez in viitorul apropiat).

De ce NU cereale din comert?
  • depasesc, de cele mai multe ori, nivelul de zahar recomandat de specialisti
  • contin sare (iar eu nu i-am adaugat pana acum piticului meu niciodata sare in mancare)
  • prafurile astea cu termen de valabilitate indelungat nu imi inspira incredere, mai ales ca ele contin o serie de aditivi alimentari. Iata spre exemplificare eticheta unui tip de cereale foarte cunoscute:


- iodat de potasiu: din ce am citit pe internet, iodatul de potasiu este in realitate un aditiv alimentar, E 917 care este interzis in multe tari si ar fi interzis si in Romania (nu am gasit inca un document oficial, doar articole in acest sens)
- carbonat de calciu: E170 este un colorant si antioxidant alb, natural, mineral. Se obtine din calcar brut sau oase de animale. Efectele consumului : poate stimula aparitia durerilor abdominale, hemoroizilor, a pietrelor la rinichi. In cantitati mari poate fi toxic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu