marți, 30 aprilie 2013

Fitzi - o printesa in devenire

 V-ati pregatit?
Pe 11 mai, la ora 10:00, pe Disney Junior va avea loc premiera serialului Sofia I!
E povestea minunata a unei fetite obisnuite care invata sa devina o adevarata printesa!

Sunt absolut convinsa ca fetita mea Izzie Lizzie va fi foarte incantata, mai ales ca déjà si-a luat in primire tiara!
 
 
 
 
Si totusi…de ce isi doresc toate mamele ca fetitele lor sa devina printese?
Am fost si suntem trei fete la parinti! Exact ca in povestile copilariei noastre, cand regele intelept si-ar fi dorit, poate, un urmas care sa-i duca numele mai departe, insa, caruia Dumnezeu i-a harazit 3 fete cucuiete…printesele lui tata!
Copilaria noastra a fost una ca de poveste! Desi, in primii ani petrecuta in vremuri mai grele, cu usoare lipsuri poate (pe care doar parintii le resimteau), copilaria noastra nu are sfarsit! Avem cu toate copii la randul nostru, insa, ne simtim si suntem in continuare copii! Parintii au stiut mereu sa ne educe intr-un spirit nobil, desi sunt nascuti si crescuti pe dealurile verzi de poveste ale satului moldovenesc. Tatal meu a pornit la propriu de la opinca (singura lui poza din copilarie infatiseaza un copil fericit, incaltat cu frumoasele opinci pe care numai la muzee le gasesti), cu ochi mari, verzi in care puteai vedea ambitia unui OM care avea sa ajunga OM mare!
 
Asa am invatat de mici ca, desi nu provenim cu totii din familii de renume, cu situatii materiale excelente, ca, desi nu ne nastem cu totii in palate, ca desi nu ne curge tuturor prin vene "sange albastru", putem dobandi o atitudine regala, printr-un comportament regal…putem deveni printi si printese!
Asa am crescut 30 de ani in acest spirit al omului care stie ca in viata reala nu doar numele iti confera privilegiul regal de a fi apreciat de cei din jur…ci, poate, mai presus de orice, chiar modul in care tu iti construiesti atitudinea fata de lume! Si tot asa as vrea sa imi cresc copiii!
Din toate cele trei printese de acasa, eu sunt singura care are fetita! Mica printesa Izzie Lizie! Am proiectat in ea tot ceea ce sunt eu astazi ca om si tot ce mi-ar fi placut sa am in plus! Stiu sigur ca va fi o adevarata printesa, pentru ca ii voi insufla toate calitatile necesare. O sa o invat tot ceea ce trebuie sa stie o printesa:
- sa respecte oamenii de langa ea, dar si animalele si lucrurile!
- sa isi respecte corpul, mintea si sufletul!
- sa viseze cat mai sus, dar sa nu uite ca poate ajunge acolo numai prin munca!
- sa traisca liber si frumos, dar sa nu altereze niciodata libertatea celuilalt!
- sa priveasca mereu in ochi omul cu care vorbeste!
- sa citeasca si sa calatoreasca cat mai mult!
- sa traiasca din plin fiecare clipa!
- sa zambeasca mereu, orice ar fi!
Si…sa iubeasca!
 
Gogo si Fitzi - printolinii Baby Gogoshel, la botezul celui de-al treilea print al blogului - verisorul Nicholas
 
 
 
Serialul TV Sofia I - un serial animat fermecător, plin de muzică, pentru întreaga familie - va fi lansat la începutul lunii mai pe Disney Junior, sâmbătă, 11 mai, la ora 10:00.

 
 
 
 
Prin intermediul serialului de desene animate ”Sofia Întâi”, Disney demonstrează că o prințesă este definită cu adevărat nu de aspectul exterior, ci mai degrabă de valorile interioare, de modul în care relaționează cu oamenii. Prințesa Sofia le transmite micuților telespectatori, în stilul său plin de sensibilitate, că și ei pot avea un comportament ”regal”, fiind suficient sa dea dovadă de amabilitate și respect față de cei din jur și să îi întâmpine cu inima deschisă.
 
Mai multe informaţii puteţi găsi pe website-ul www.disneyjunior.ro!
 

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Gogo si tableta...la 2 ani si 8 luni

De vreo 2 luni am achizitionat o tableta pentru Gogo..ne doream de mult timp sa cumparam una..mai ales sotul..o tableta pentru copil..
stiu ca e indicat sa ii tinem pe copii cat mai mult timp departe de televizor, calculator si alte gadget-uri dar traim intr-o lume informatizata si nu putem sa respingem inovatia...cel mai bine e sa existe moderatie in toate si sa extragem numai lucrurile bune din acestea..
 
Sa revenim la tableta..Avem un Asus Google Nexus 7 inchi..sunt extrem de multumita de ea..eu nu ma pricep foarte bine la detaliile tehnice, dar un review complet gasiti pe acest site, foarte bine documentat, de altfel, si pe care il recomand cu drag..mai ales pentru ambitia creatorului lui (daca veti avea rabdarea sa cititi povestea lui veti ramane de-a dreptul impesionati).
 
 
http://bit.ly/1wAjqIz
 
 
 
Revenind la tableta..vreau sa subliniez ca sunt de-a dreptul socata de cat de bine si de repede a deprins un copil de 2 ani si 8 luni indemanarea de a lucra cu o tableta..Tati i-a descarcat cateva aplicatii educative, foarte dragute: puzzle-uri, numere, alfabetul, animalele etc etc iar Alex se descurca singur de minune..
 
Eu nu sunt cucerita de tableta, ca gadget...prefer tastatura, asa cum am deprins de prima data, la o varsta muuult mai tarzie, tainele calculatorului...
 
Voi ati achiztionat gadget-uri pentru piticii vostri?

luni, 22 aprilie 2013

Com­ple­xul pentru Activităţi Recreative şi Edu­caţie „Sfântul Pantelimon“.

 
Pentru mamicile din Sectorul 2, cu pitici mai mari de 7 ani:
 
A fost ianugurat Com­ple­xul pentru Activităţi Recreative şi Edu­caţie „Sfântul Pantelimon“ - cel mai mare şi modern complex multifuncţional de educaţie şi activităţi recreative din ţară, cu grădini interioare şi cu clădiri destinate tuturor categoriilor sociale din sectorul 2,  pe Şoseaua Pantelimon numărul 301 (vis a vis de Spitalul de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”).
 
Acesta se întinde pe o su­pra­faţă de teren de 14.000 de m.p., cu o suprafaţă totală a clădirilor de 4.500 m.p, şi oferă membrilor săi o serie de spaţii destinate unei game variate de preo­cupări. Complexul este destinat tu­tu­ror persoanelor din comunitatea locală a sectorului 2 care doresc să-şi petreacă timpul liber într-un mod cât mai util şi plăcut, principalul scop fiind acela de a oferi un spaţiu de educaţie, sănătate, so­cia­lizare, recreere şi agrement.
Complexul, care a fost struc­turat pe componente educative, de sănătate şi recreative, pune la dispoziţia celor interesaţi cele mai variate servicii care se adresează tuturor vârstelor, de la copiii de 7 ani până la persoanele de vârsta a III-a, cu toţii foarte dornici să continue procesul de învăţare.
 
Astfel, complexul dispune de aproape 50 de săli de fizioterapie, kinetoterapie, aerobic, fitness şi de dans, dar şi de una cu mese de şah, precum şi de un centru de zi de tip after-school şi de laboratoare de informatică, limbi străine şi fonetică.
 
 

 
 
Accesul se face pe bază de cartelă şi este gratuit. Dar asta doar pentru locuitorii sectorului 2
La centrul de zi de tip after-school, organizat în trei săli, elevii vor putea beneficia timp de cinci zile pe săptămână de asistenţă în pregătirea temelor de acasă. Totodată, ei vor putea participa la ateliere de lucru şi creaţie, excursii, expoziţii, concerte şi competiţii. În laboratorul de informatică vor fi organizate cursuri de calculatoare şi programare şi se va putea naviga pe internet. Clubul Şcolarului va fi organizat în şapte săli, în care vor funcţiona ateliere de pictură, sculptură, artă teatrală, lucru manual, meşteşuguri artisitice tradiţionale, dar şi electronică şi modelism.
 
 
Complexul este un centru pilot, unic în ţară ce se remarcă prin oferta educaţională gratuită adresată comunităţii locale din sectorul 2.
O multitudne de activităţi sunt la dipsozitia copiilor, in mod gratuit, prin inscrierea la unul din modulele de curs aferente urmatoarelor domenii:
informatică,
limbi străine (araba, chineza, engleza),
arte vizuale - pictură,
activităţi sportive (dans modern, dans sportiv, dans ritmic, zumba, karate),
Perioadele de desfăşurare a modulelor de curs în 2013 sunt: 1) 14 ianuarie – 14 aprilie; 2) 22 aprilie – 31 iulie; 3) 2 sep­tem­brie – 30 noiembrie.
Perioadele de mai sus sunt aferente unui modul de curs. Pe parcursul unui modul, se fac două testări intermediare. La sfârşitul modulului, se realizează tes­ta­rea cunoştinţelor acumulate pe parcur­sul acestuia. Pentru cursanţii care pro­mo­vează un modul, se acordă diplomă de absolvire a modulului. |nscrierea la un modul superior este condiţionată de ab­solvirea modulului precedent.

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Pentru viitoare mamici - ce mi-a fost de folos si ce nu

Am trecut si eu prin emotiile si grijile apropierii momentului nasterii si prin sindromul „pregatirii cuibului” ce caracterizeaza orice graviduta, incepand cu al treilea semestru de sarcina.
 
 
 
Fiind pentru mine si familia apropiata o experienta inedita (asteptarea sosirii pe lume a bebelusului – primul nepotel al familionului), nu am avut pe cineva foarte foarte apropiat cu care sa ma consult cu privire la necesarul lucrurilor pentru acasa, la sosirea de la maternitate...
Asa ca am bantuit forumurile si am intrebat in stanga – dreapta pentru a ma inspira, in vederea pregatirii unui cuibusor cat mai caldut pentru puiutul ce avea sa vina pe lume...pentru o sursa foarte utila de informatii click aici
Voi face referiri acum la listuta cu lucrurile necesare acasa, una lunga cat o zi de post, dar care, pana la urma, s-a dovedit in surplus..
Orice graviduta are impresia sau traieste cu teama ca, odata cu nasterea si venirea micutului acasa, mamica va ramane „in arest la domiciliu” si nu va mai putea sa iasa in lume, asa ca suntem toate tentate sa ne facem stocuri, stocuri de lucruri necesare - nevoi reale sau induse.
 
Asadar, va voi impartasi din experienta proprie, ce am folosit eu cu adevarat din multitudinea de lucruri achizitionate inainte de sosirea lui Gogo pe lume:
Ser fiziologic. Eu mi-am cumparat de la URIAGE fiole mici - este mai scump, dar mi s-a parut mult mai rapid de folosit la nevoie. e bine insa sa ai in casa si sticla mare.
Sampon pentru bebe. Eu mi-am cumparat unul bio, pentru inceput (pentru spalat pe cap) – mi s-a parut extrem de scump la vremea respectiva, dar am ajuns la concluzia ca merita banii.
Termometru de cada nu am mai apucat sa achizitionez si bine am facut, caci, pana la urma, tot la metoda traditionala apelam atunci cand copilul urla, este nervos, murdar si trebuie imbaiat cat mai rapid.
Babyphone – este util dar pana la urma eu m-am descurcat si fara
Creme pentru bebe (gen Bepanthene, Betadina etc - pentru iritatii),
Biberon, tetine (nici nu stiam ce sunt si cum arata tetinele, de care trebuie..:)) - nu sunt necesare, daca doriti sa alapati. Eu, una, nu am folosit deloc biberonul si l-am alaptat pe Gogo timp de 9 luni.
Pana la 1 an, aproape, nu am folosit decat 1 biberon (in care am inceput sa ii prepar laptele formula dupa ce GHogo s-a autointarcat, la 9 luni), nu am folosit nicio crema pentru iritatii, pentru ca Alex al meu nu s-a iritat niciodata pana acum (multumita uleiului de masline fier si racit - reteta de la mama- cu care ii facem masaj in fiecare seara).
aspirator nazal - batista bebelusului (din acela care se ataseaza la aspirator) - util (nu il folosesc des, dar atunci cand ai nevoie, isi dovedeste eficacitataea)
Unghiera /forfecuta / pila bebelush
comprese sterile - foarte utile (pentru curatarea ochisorilor dimineata cu ser fiziologic, etc etc)
cutii cu servetele de masa- stocuri stocuri
termometru de camera (inclusiv care arata umiditatea) - mi se pare foarte util. La inceput aveam tendinta sa înfofolesc saracul copil, de teama sa nu ii fie frig..in timp m-am desteptat si temperatura optima pe care o mentin in camera este undeva 21-22 grade si este perfect pentru Gogo. In ceea ce priveste umiditatea din camera, stiu ca trebuie sa fie undeva intre 40-60%.
ceai pentru lactatie. eu am folosit de la FARES pliculete si mi-a fost de mare ajutor, mai ales pe la 2-3 luni, cand Gogo a intrat intr-o oarecare criza de supt si mi se parea ca nici eu nu mai am lapte indeajuns
recipientele ptr stocat laptele. eu mi-am achizitionat un Set Recipiente Baby Gourmet de la Avent foarte util pentru stocarea lapticului si, ulterior, a mancarii de pe o zi pe alta sau la congelator. Scumpel, dar face banii.
Cam aceasta e listuta cu produse care mie mi-au fost foarte utile..pe masura ce imi mai aduc aminte, o sa mai adaug.
 
Voi ce v-ati cumparat in timpul sarcinii si nu ati folosit deloc, dupa ce ati nascut?
In orice caz, fetelor, nu va faceti griji: Exista viata in afara casei si dupa nastere. Eu am iesit cu Gogo din casa la mai putin de o saptamana (la plimbare) si pe la 2-3 saptamani cred ca am dat o tura rapida (cu el) si prin supermarket sa imi mai achizitionez cele necesare.
Cel mai bine va dati seama pe parcurs care dintre toate aceste lucruri va sunt cu adevarat indispensabile si carora le puteti gasi un inlocuitor pe moment la nevoie.
 

duminică, 14 aprilie 2013

Vizita la Balonul Copiilor din Herastrau

Am fost astazi la Balonul Copiilor din Herastrau..ne-am dus acolo pentru ca, de vreo 2 saptamani, Gogo ma tot roaga sa mearga la teatru de papusi..cum nu apuc niciodata sa cumpar bilete din timp sau nu reusesc mereu in weekend (iar in timpul saptamanii e si mai greu), m-a tentat ideea Balonului Copiilor de a organiza, in fiecare duminica, un spectacol de tatru de papusi, la care te poti duce fara rezervare..
 
Cum se procedeaza? Copiii sub 2 ani nu platesc bilet, ceilalti copii platesc 15 ron, iar adultii intra gratis in Balon. Aici, copiii au acces gratuit sa toboganele gonflabile (mare distractie) si la spectacolul de teatru de papusi..
 
Cum era de asteptat, Gogo si Fitzi nu au fost prea fascinati de specatacolul in sine - azi s-a jucat Pupaza di Tei -  ci a luat la alergat toata sala si a testat toate toboganele si spatiile de joaca gonflabile...
 
 
 
un fragment din piesa de teatru
 
 
 
 
piticul meu escaladand toboganele
 
 

 
De retinut - aici se organizeaza si petreceri aniversari pentru copii.
 
Per total, a fost foarte distractiv..recomand cu mare drag, dar recomand mersul pe timpul iernii, cand afara e frig si e de preferat sa il tii in spatiu acoperit...
 
..in rest, cu atata soare si flori in jur, e pacat sa iti petreci timpul intr-un spatiu acoperit..
Dupa spectacol, am dat o raita prin Herastrau..
Gogo si Fitzi s-au distrat la maximum culegand flori..
 
 
 
 

sâmbătă, 13 aprilie 2013

ANTANTE - crese de stat la standarde europene (in Bucuresti)

Va scriam mai devreme despre cresa unde merge Gogo de la 2 ani..o cresa de stat, dar cu dotari de cresa privata...mai exact, nu este o cresa per se, ci se doreste a fi un Centru de ingrijire si educatie timpurie, care face parte dintr-un sistem special de cateva astfel de centre in Bucuresti - Centrele de îngrijire şi educaţie timpurie ANTANTE - beneficiind de standarde de funcţionare elaborate pe baza recomandărilor europene.
 
Inainte de a ma intoarce la serviciu (am stat 2 ani de zile acasa in CIC cu Gogo), de fapt, de cand a Gogo a implinit un an am inceput disperata sa ma interesez de crese..Bunicii nu locuiesc in Bucuresti, ideea de a avea o bona era respinsa din start, iar optiunea unei crese private nu ma incanta, din punctul de vedere al costurilor materiale presupuse..
..si tot cautand infrigurata pe internet despre cresele din Bucuresti, am dat de centrele ANTANTE.
 
Centrele ANTANTE reprezintă un nou model de creşe pentru că este bazat pe conceptul de educaţie timpurie, iar in Romania acest concept este o nouă viziune asupra creşterii si dezvoltării copilului, un mod de lucru bazat pe învăţare prin joc, îngrijire şi protecţie.
 


 
În total, în Capitală au fost deschise cateva astfel de creşe moderne de stat în ultimii ani, în cadrul unui proiect implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Noutatea cu care vin Centrele ANTANTE constă în faptul că sunt gândite potrivit conceptului de <educaţie timpurie>, care a a apărut mai întâi în Franţa, apoi în toate ţările dezvoltate. Esenţa acestui concept: fiecare copil e diferit, fiind încurajat să comunice adulţilor nevoile, dorinţele, emoţiile, etc
 
Astfel, la o grupa de aproximativ 20 de copii exista 2 educatoare, 3 ingrijitoare si doi pedagogi. Pe langa acaesta, mai exista un bucatar, o asistenta medicala, un portar/paznic care (supra)vegheaza prin sistemul de camere inclusiv ce se intampla in interiorul cresei.
Eu sunt tare multumita de cum a evoluat pana acum Gogo..in fiecare zi desfasoara tot felul de activitati educative, iar rezultatele sunt postate in fiecare zi pe panoul de la intrarea in cresa.
A invatat fel de fel de poezii, fredoneaza cantecele, stie sa foloseasca singur foarfeca, lipiciul, sa picteze, sa modeleze cu plastilina etc etc
 
Fiecare sarbatoare ne intampina intr-un decor de poveste..doamnele de acolo muncesc mult si dau dovada de extrem de multa imaginatie in decorarea incaperilor..vedeti aici ce minunatii au creat din hartie, pentru a marca sosirea primaverii..
 
Personalul acorda o atentie marita comportamentului si modului in care evolueaza fiecare copil..la sfarsitul zilei primim cate o fisa in care sunt prezentate rezultatele fiecarei activitati desfasurate de copilul din dotare pe ziua respectiva: daca a mancat tot, daca a mai cerut o portie, cat a dormit, daca cere la olita etc etc..
Daca sesizeaza schimbari in comportamentul copilului sau cateva "nereguli", pedagogul abordeaza fiecare parinte si ii aduce la cunostinta observatiile sale..de ex, mai nou, am fost atentionata ca Gogo al meu ciupeste copiii si este destul de brutal uneori, smulgand jucariile din mainile copiiilor, in loc sa ceara frumos voie etc etc..
Am avut o discutie cu el si Gogo mi-a promis solemn ca va fi cuminte si ca ii va pupa pe copii (in loc sa ii ciupeasca)..mai ales pe fetite..:)
 
Per total, sunt extrem de incantata de serviciile acestui centru...si ca sa amintesc si de preturi, asa cum spuneam in titlul postarii, serviciile sunt asemanatoare creselor de stat, ajungand la 10 ron/zi pentru mancare.
 
 
 

vineri, 12 aprilie 2013

La cresa: desenam, pictam, decupam

Gogo merge la cresa de la 2 ani..acum are 2 ani si 7 luni..merge din 14 septembrie 2012..prima saptamana a fost mai grea, cu acomodarea, dar acum e bine..e foooarte bine..
In fiecare dimineata, in drum spre cresa (mergem cu masina, eu conduc si el in spate, in scaunul de copii), trecem pe langa mai multe scoli si ii arata copiii care merg la scoala, iar el imi raspunde: "Asta nu e scoala mea!" - noi am folosit din start cuvantul "scoala", ca sa se invete copilul de mic si sa nu se incurce in atatea cuvinte: cresa, gradinita, scoala, after-school...etc etc
Inainte de a ajunge la cresa, din proprie initiativa, de parca ar fi stat si ar fi meditat tot drumul, imi spune conclusiv si categoric: "Imi place la scoala!"
 
Si nici nu ar avea de ce sa nu ii placa..de cand merge la cresa a invatat o multime de lucruri: stie cateva poezii, stie sa cante, a invatat singur sa decupeze cu foarfeca, sa lipeasca si sa faca "o felicitare pentru mama"..
 
 
 
 
Ii place sa deseneze dupa plansele de colorat..ii plac mai ales cele pe teme din desene animate (e fan Mickey Mousee) sau tot felul de animalute si plante..daca doriti sa descarcati gratuit astfel de planse, gasiti aici cateva foarte frumoase.
 
In fiecare zi au cate o activitate "instructiv-educativa": deseneaza, picteaza, decupeaza...sau recreativa: pun muraturi la borcan (asta a fost in toamna), au mai fost in vizita la Ferma Animalelor, fac cursuri de dans (o zi pe saptamana)..
 
Per total, sunt ma mult decat incantata de cresa unde merge Gogo si de tot ce a invatat in acest interval..Si daca ma intrebati la ce cresa merge Gogo, va raspund ca este o cresa de stat, dar cu un program care incearca sa puna accentul si pe tot ceea ce presupune conceptul de "educatie timpurie"..
voi reveni cu amanunte despre acest sistem de crese (in Bucuresti): crese de stat, dar cu dotari si cu "reguli" specifice creselor in regim privat.
 
 
 

vineri, 5 aprilie 2013

Ajutor american pentru copiii cu malformaţii faciale - operatii gratuite!

O echipă de medici voluntari din California va efectua, la Spitalul Județean din Craiova, circa 100 de intervenții chirurgicale la copii și adulți, în cadrul unui proiect.
În perioada 17-26 mai 2013 o echipă de medici americani va veni la SCJU Nr. 1 Craiova pentru a asigura o serie de operaţii pentru copii cu malformaţii faciale. Medicii de pe Secţia de Chirurgie Pediatrică strâng cazuri pentru a ajunge la numărul de 100 de pacienţi. Dacă cunoaşteţi pe cineva care are nevoie de o astfel de operaţie contactaţi-l pe dr Andrei Zavate tel: 0742486732, e mail: azavate@gmail.com.
 
Sunteți rugați să îi trimiteți domnului doctor Andrei Zavate fotografii din care să reiasă malformația, iar domnia sa vă va contacta.
 

Despre proiect
Medicii din cadrul Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova s-au implicat în organizarea unui proiect dedicat copiilor și adulților din Oltenia, care au nevoie de operații de chirurgie facială, chirurgie plastică şi reparatorie. Intervențiile vor fi efectuate de o echipă de medici voluntari din California (SUA) aparținând „Women for World Health“, organizație nonprofit care a derulat de-a lungul timpului o serie de misiuni medicale de acest gen în țări din Africa și America de Sud.
Americanii vor sosi in Craiova în perioada 17-26 mai și speră să efectueze circa o sută de operații la pacienți din toată Oltenia, până atunci medicii de la SCJU Craiova trebuind să strângă un număr suficient de cazuri. Echipa din SUA este compusă din doi chirurgi plasticieni, doi anesteziști, doi medici pediatri, șase asistente specializate în chirurgia plastică, un translator, patru coordonatori de proiect și alți voluntari de la „Women for World Health“. Director medical în cadrul acestei organizații este dr. Amy G. Wandel (co-fondator „Women for World Health“), chirurg plastician în marina americană, care a participat până acum la 25 de misiuni medicale de acest gen.
 
Ce operații se vor face la SCJU Craiova
Intervenţiile chirurgicale vor avea loc în blocurile operatorii de la Secţiile de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Chirurgie Plastică şi Chirurgie Oro-Maxilo Facială din cadrul Spitalului Județean, iar americanii vor veni nu doar cu instrumentarul, ci şi cu toate consumabilele: fire de sutură, medicamente, anestezice etc. Timp de nouă zile, medicii implicați în acest proiect vor efectua operaţii pentru malformaţii faciale, cum ar fi despicături de buză, despicături de palat (cerul gurii); hemangioame (tumori vasculare); operaţii de corecţie a diverselor atitudini vicioase de la nivelul capului, membrelor superioare şi inferioare, cauzate de cicatrice vicioase după arsuri întinse şi profunde; operaţii de reconstrucţie după accidente soldate cu amputaţii la niveluri diverse pentru mâini şi picioare; malformaţii congenitale ale mâinii, sindactilie (degete lipite) sau polidactilie (degete supranumerare).
Echipa din Statele Unite și-a exprimat, totodată, dorința ca această colaborare cu medicii de la SCJU Craiova să devină una pe termen lung, constând în schimburi de experiență, dar și în ajutor cu echipamente medicale pentru cel mai mare spital din Oltenia. Proiectul demarat de „Women for World Health“ și Spitalul Județean de Urgență Craiova va fi organizat cu sprijinul Rotary Craiova, Rotary Craiova Probitas, Rotary Irvine USA, Children Aid and Development și Fundația Gazeta de Sud.

sursa initiala a informatiei
 
 

luni, 1 aprilie 2013

Un POM pentru o CASA!



Am primit cu mare drag invitatia unei persoane minunate de a ajuta un tata cu doi copii, prin implicarera intr-o campanie care are drept scop strangerea de fonduri in scop caritabil.
 
Prin aceasta campanie se doreste a de cumpara o casa pentru cei doi copii- Andrei si Teo (3, respectiv 8 ani)- si pentru tatal lor- Benone. Aceasta familie fara posibilitati financiare, dar plina de dragoste si dorinta de a face si nu de a cere, a ramas fara casa in urma unui incendiu. Locuinta vizata spre cumparare este tocmai casa sociala in care locuiesc de aproape jumatate de an, din bunavointa proprietarului. Pretul de vanzare este de 20.000 lei- 4450 de euro. In incercarea precedenta s-a strans suma de 9000 lei.
 
Prin Campania "Un pom pentru o casa" ne propunem sa strangem restul sumei necesare pentru cumpararea locuintei. Cu ajutorul tuturor credem ca acest vis este posibil.
Gasiti mai multe detalii pe blogul dedicat campaniei - aici.

 

In ce consta campania?
Sunt oferiti spre donatie 21 de pomisori fructiferi care vor fi plantati la Centrul Social "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" din Comuna Slobozia, Judetul Giurgiu. Acest centru este dedicat ocrotirii mamelor victime ale violentei domestice si ofera sprijin mamelor aflate in dificultate pentru a-si creste copiii.
 
Desenele vor fi incarcate pe pagina Evenimentului si toti cei care doresc sa contribuie sunt rugati sa lase un comentariu in dreptul pomisorului preferat continand suma pe care doreste sa o doneze/liciteze.
Fiecare pomisor este oferit spre vanzare, individual prin licitatie sau colectiv prin donatie comuna, in cadrul Evenimentului dedicat de pe Facebook- Un pom pentru o casa.


Donatiile se fac in contul RO52VBBU2587UN3555702701 Volksbank, sucursala Unirii, deschis pe numele Margarit Miruna Mihaela si va trebui sa specificati la detaliile depunerii pomisorul preferat.

ex. Pomisorul POM-POM

Si acum, sa va prezint Pomisorul POM-POM realizat de Gogo, 2 ani si 7 luni, impreuna cu subsemnata. Cum Gogo nu prea are, inca, mare talent la desen, am realizat cu mare drag un pomisor din decupaje..Piticul meu si-a adus si el contributia, decupand (cu un capsator special) merisoarele si frunzulitele din pom si lipind pufisorii Pom-Pom iesiti in relief.
Sper ca va place si ca veti putea contribui, atat cat va permite timpul (si resursele) la aceasta campanie!
Obiectivul Baby Gogoshel este sa stranga macar 500 de RON pentru Pomisorul POM-POM. In acest fel, daca fiecare pom inclus in campanie va reusi sa stranga aceasta suma (sunt 20 de mamici implicate), visul celor doi copii de a avea o casa se va apropia de realitate cat mai mult!




Haideti sa oferim un CAMIN pentru acest tata si acesti doi copilasi.
Un pom pentru o casa!