Piticul se imbolnaveste des si, din pacate, ati fost nevoite sa apelati din ce in ce mai des la antibiotice? Ba, mai mult, tot apeland la ele, acestea devin din ce in ce mai putin eficiente..Iata un antibiotic natural care, pe langa proprietatile antibacteriene, are si o calitate uriasa, fiind considerat raspunsul la ceea ce poate deveni o amenintare globala, pe viitor: rezistenţa bacteriilor la antibiotice. Studiile arată că această miere este eficientă împotriva a peste 80 de tipuri de bacterii (avand efecte foarte bune foarte bună în cazul infecțiilor în gât) și împiedică bacteriile să devină rezistente la antibiotice.
Ce este mierea de Manuka?
Mierea de Manuka este cel mai puternic antibiotic natural, avand efecte benefice dovedite pentru imunitate. Ea are proprietati antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, fara a avea efecte secundare.
Mierea de Manuka este o miere monoflora, unica in lume , adunata si preparata de albinute din floarea arborelui de Manuka (Leptospermum Scoparium), arbore care creste numai in insulele salbatice si nepoluate ale Noii Zeelande.
Albinele culeg nectarul din florile cu parfum proaspăt ale arbustului de Manuka (Leptospermum scoparium), originar din Noua Zeelandă, iar din acest nectar prepară o miere de un portocaliu opac și cu gust ușor caramelizat, de eucalipt.
In 1981, Dr Peter Molan, directorul departamentului de Cercetare al Mierii in cadrul Universitatii Waikato din Noua Zeelanda, a descoperit faptul ca mierea de Manuka are proprietati foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, facand-o extrem de eficienta in sustinerea sistemului imunitar si ameliorarea unei mari varietati de probleme de sanatate.
Proprietăţile ei i-au făcut pe oamenii de ştiinţă să considere că mierea de manuka ar putea fi utilă şi în lupta cu un fenomen îngrijorător a lumii moderne: rezistenţa bacteriilor la antibiotice.
Tipuri de miere de Manuka
Fiecare borcan are un UMF („Unique Manuka Factor”), adică un indicator al procentului de agenţi activi din miere. Astfel, cu cât numărul este mai mare, cu atât mierea este mai puternică. Ca să obţină UMF, mierea de Manuka trebuie să aibă un factor de cel puţin 10.
Astazi in Noua Zeelanda, dupa recoltarea din stupi, mierea de Manuka este testata in laborator si este clasificata si comercializata in una dintre urmatoarele categorii :
- Miere de Manuka de consum- fara activitate antibacteriana semnificativa. Cea mai mare parte din mierea de Manuka este in aceasta categorie.
- Miere de Manuka ACTIVA -cu activitate antibacteriana peroxidica ( datorata activitatii enzimei glucozoxidaza din miere care produce agentul antibacterian peroxid de hydrogen). Orice miere are un nivel redus de activitate peroxidica, insa in urma analizelor de laborator s-a observant ca mierea de Manuka poate ajunge la nivele de activitate foarte ridicata, pana la 30+, nivel neintalnit in alte tipuri de miere. Mierea de Manuka ACTIVA este produsa de catre albine in cantitati limitate, mai ales mierea cu activitate ridicata, de la ACTIVA 20+.
- Miere de Manuka UMF - cu activitate antibacteriana non- peroxidica ( datorata enzimei metilglioxal (MGO), unor acizi aromatici, fenoli si flavonoizi , precum si o serie de alti compusi necunoscuti inca cu proprietati chimice antibacteriene). Dr Peter Molan a introdus factorul UMF (Unique Manuka Factor) si a definit standardul pentru analizele de laborator necesare in certificarea mierii de Manuka tip UMF. Ea este astazi comercializata numai de producatori cu licenta si atestata numai in laboratoare acreditate de Unique Manuka Factor Honey Association. Acest tip de miere este produs de catre albine in cantitati foarte mici (si este mierea cea mai scumpa din lume). Inca nu s- au descoperit factorii/conditiile care favorizeaza producerea acestui tip de miere de catre albine.
Mierea cu UMF 5-9 - este ca o miere de consum si nu este indicata pentru tratamente.
Mierea cu UMF 10+ - nivel de intretinere, este indicata pentru sustinerea sistemului imunitar in afectiuni usoare si de scurta durata sau recente (raceli, dureri de gat, etc).
Mierea cu UMF 15/16+ - nivel util - este indicata pentru tratarea infectiilor cu microorganisme bacteriene si fungice. Se recomanda un tratament cu 3-4 lingurite de miere pe zi urmat de un tratament de mentinere de 1 lingurita pe zi.
Mierea cu UMF 18/20+ - nivel superior cu activitate foarte ridicata - se recomanda mai ales in cazul afectiunilor acute sau cronice, care au fost tratate anterior si care au o rezistenta sporita la tratamente.
Mierea cu UMF 25 - nivel maxim de activitate - se recomanda in cazurile unor infectii foarte rezistente.
Proprietati antimicrobiene:
Cercetarile au dovedit ca Mierea de Manuka este eficienta in distrugerea urmatoarelor microorganisme bacteriene si fungice:
• Escherichia coli (E. coli)
• Staphylococcus aureus (Staph infections)
• Citrobacter freundii
• Proteus mirabilis
• Pseudomonas aeruginosa
• Salmonella typhimurium
• Streptococcus faecalis
• Streptococcus pyogenes
• Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac)
• Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – infectii de spital
• Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE).
• Escherichia coli (E. coli)
• Staphylococcus aureus (Staph infections)
• Citrobacter freundii
• Proteus mirabilis
• Pseudomonas aeruginosa
• Salmonella typhimurium
• Streptococcus faecalis
• Streptococcus pyogenes
• Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac)
• Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – infectii de spital
• Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE).
Mierea de Manuka nu e ieftina, e drept, ca o fac numai albinutele din Noua Zeelanda din florile arborelui de Manuka, insa proprietatile antibacteriene si de stimulare a imunitatii sunt exceptionale.
In Romania o puteti achiziona online, de la magazinele cu produse naturale si bio.
Daca acest tip de miere este prea scumpa, va recomand un produs bazat pe miere simpla, Borcanul copiilor veseli - un imunostimulator 100% natural, ce conţine: miere, păstură, lăptişor de matcă si vanilie naturală. Are calităţi deosebite de refacere si stimulare a celulelor nervoase. Pe testate si incercate, acest produs a avut rezultate bune pentru piticul meu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu