Carbohidratii sunt substante folosite de organism cu precadere ca sursa de energie. In timp ce unele diete la moda tind sa “taie carbohidratii”, de fapt carbohidratii sunt cea mai importanta sursa de energie. Stimuleaza organismul sa foloseasca grasimea si proteinele pentru a forma si repara tesuturi. Carbohidratii se gasesc in mai multe forme (zaharuri, amidon si fibre). Carbohidratii reprezinta sursa de energie cea mai importanta si mai usor de obtinut pentru organismul uman. Astfel, in ceea ce priveste alimentatia de zi cu zi, carbohidratii pot fi regasiti in 2 forme: - carbohidrati simpli (zaharuri simple), precum fructoza, glucoza, si lactoza regasite in fructe; - carbohidrati complecsi, regasiti in alimente precum legume, cereale, orez si paine. Meniul de mai sus este pe baza de foarte multe legume (cartof, praz, legumele din retea cu peste) si contine si fructe..piticul meu rontaie, in afara meselor foarte multe fructe 9in special mere). nu ii dau sucuri, ducliuri etc etc..dar suplimentez cu lactate, pentru ca el nu bea cei 500 ml lapte necesari pe zi (de aceea suplimentez cu iaurt, branza), conform sfaturilor pediatrului. Pana acum, la toate controlalele, absolut toate, piticul meu s-a aflat fiz pe linia mediana la raportul greutate/inaltima/varsta (ceea ce e perfect)..nici urma de risc de obezitate (din contra, unii ar spune ca e un pic prea splabut)..:)
si as mai cita dintr-un articol despre sanatate: Stiati ca pana la 50% din caloriile zilnice trebuie sa provina din carbohidrati, respectiv fructe, legume, cereale integrale? Stiati ca excluderea din dieta a carbohidratilor se asociaza cu lipsa de energie, cu oboseala prelungita?Si nu numai atat: persoanele care evita carbohidratii sunt supraponderale, risca sa sufere de boli cardiovasculare si cancer de colon!Fructele, alaturi de legume si cerealele integrale contin carbohidrati cu asimilare lenta.
cu tot respectul, dar nu am inteles exact la ce carbohidrati va refereati, cand ati spus "multi carbohidrati, putine fructe si legume.".
Cred ca am fost un pic socata si din cauza pozelor, in sensul ca mi sa parut f multa mancare, caci nici eu nu as putea sa mananc atat. Dar poate fi doar din cauza pozelor...iar cu riscul obezitatii, se poate ca el sa fie slab, dar daca ii induceti portii mari si dese ii dezvoltati un apetit mare pt mancare si apoi de aici incolo...se ajunge la altele, dar cum am mai spus poate fi din pricina pozelor, el probabil doar ciuguleste cateva linguri din fiecare fel. Cu toate astea tot va urmaresc, caci urmeaza sa incep si eu diversificarea cu a mea bebelina.
pozele era cu retetele respective (ca sa fie mai exemplificativ)..piticul meu mananca putin si des (portiile sunt chiar mici) si asta este cel mai indicat...este departe departe rau de a dezvolta cone stie ce risc de a fi grasun, in conditiile in care el este mai slabut decta media, dar foarte inalt, iar pediatra mi-a spus ca, potrivit raportului greutate-inaltime-varsta, este PERFECT, fix pe curba mediana (cifrele au zis-o nu eu):) in alta ordine de idei, succes cu diversificarea! :)
mi se pare foarte multa mancare pt un copilas, dezvolta un risv f mare ptr obezitate. multi carbohidrati, putine fructe si legume.
RăspundețiȘtergereCarbohidratii sunt substante folosite de organism cu precadere ca sursa de energie. In timp ce unele diete la moda tind sa “taie carbohidratii”, de fapt carbohidratii sunt cea mai importanta sursa de energie. Stimuleaza organismul sa foloseasca grasimea si proteinele pentru a forma si repara tesuturi. Carbohidratii se gasesc in mai multe forme (zaharuri, amidon si fibre).
RăspundețiȘtergereCarbohidratii reprezinta sursa de energie cea mai importanta si mai usor de obtinut pentru organismul uman. Astfel, in ceea ce priveste alimentatia de zi cu zi, carbohidratii pot fi regasiti in 2 forme:
- carbohidrati simpli (zaharuri simple), precum fructoza, glucoza, si lactoza regasite in fructe;
- carbohidrati complecsi, regasiti in alimente precum legume, cereale, orez si paine.
Meniul de mai sus este pe baza de foarte multe legume (cartof, praz, legumele din retea cu peste) si contine si fructe..piticul meu rontaie, in afara meselor foarte multe fructe 9in special mere). nu ii dau sucuri, ducliuri etc etc..dar suplimentez cu lactate, pentru ca el nu bea cei 500 ml lapte necesari pe zi (de aceea suplimentez cu iaurt, branza), conform sfaturilor pediatrului. Pana acum, la toate controlalele, absolut toate, piticul meu s-a aflat fiz pe linia mediana la raportul greutate/inaltima/varsta (ceea ce e perfect)..nici urma de risc de obezitate (din contra, unii ar spune ca e un pic prea splabut)..:)
si as mai cita dintr-un articol despre sanatate:
RăspundețiȘtergereStiati ca pana la 50% din caloriile zilnice trebuie sa provina din carbohidrati, respectiv fructe, legume, cereale integrale? Stiati ca excluderea din dieta a carbohidratilor se asociaza cu lipsa de energie, cu oboseala prelungita?Si nu numai atat: persoanele care evita carbohidratii sunt supraponderale, risca sa sufere de boli cardiovasculare si cancer de colon!Fructele, alaturi de legume si cerealele integrale contin carbohidrati cu asimilare lenta.
cu tot respectul, dar nu am inteles exact la ce carbohidrati va refereati, cand ati spus "multi carbohidrati, putine fructe si legume.".
Cred ca am fost un pic socata si din cauza pozelor, in sensul ca mi sa parut f multa mancare, caci nici eu nu as putea sa mananc atat. Dar poate fi doar din cauza pozelor...iar cu riscul obezitatii, se poate ca el sa fie slab, dar daca ii induceti portii mari si dese ii dezvoltati un apetit mare pt mancare si apoi de aici incolo...se ajunge la altele,
RăspundețiȘtergeredar cum am mai spus poate fi din pricina pozelor, el probabil doar ciuguleste cateva linguri din fiecare fel. Cu toate astea tot va urmaresc, caci urmeaza sa incep si eu diversificarea cu a mea bebelina.
pozele era cu retetele respective (ca sa fie mai exemplificativ)..piticul meu mananca putin si des (portiile sunt chiar mici) si asta este cel mai indicat...este departe departe rau de a dezvolta cone stie ce risc de a fi grasun, in conditiile in care el este mai slabut decta media, dar foarte inalt, iar pediatra mi-a spus ca, potrivit raportului greutate-inaltime-varsta, este PERFECT, fix pe curba mediana (cifrele au zis-o nu eu):)
RăspundețiȘtergerein alta ordine de idei, succes cu diversificarea! :)