vineri, 31 august 2012

Lopățica gramaticală

Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar sunt pline parcurile si locurile de joaca de "lopețici"..:(


Citez din D.E.X. Dictionarul explicativ al limbii romane:

LOPĂŢICĂ
lopăţele, s.f.
1. Diminutiv al lui lopată.
2. Unealtă sau parte a unei unelte de forma unei lopeţi sau care are o funcţie asemănătoare cu a acesteia.
 
Haideti, asadar, sa luam lopățica si sa ne jucam in nisip! :)
 
 
 
off..daca ar mai trai domnul Pruteanu...
 
Pentru orice nelamurire pe care as putea sa o am eu ma intorc mereu cu drag la D.O.O.M (Dictionarul Ortografic, Ortoepic si Morfologic al Limbii Romane) - pe care, fara nici o lipsa de modestie, l-am invatat "pe de rost" in liceu, pentru admiterea (cu brio) la Universitatea de Drept. Spre deosebire de D.E.X., care mentioneaza toate formele uzitate ale unui cuvant in limba romana (si nici macar aici nu gasiti forma "lopețică"), D.O.O.M.-ul cuprinde doar formele corecte din punct de vedere ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane.
Si, personal, raman fidela primei editii a D.O.O.M.-ului (cea dinainte de 2005)..nu pot, nicicum, sa devin "fana" scrierii intr-un cuvant a tuturor formelor pronumelui negativ compus niciunul, niciuna „nimeni” si ale adjectivului pronominal corespunzător niciun, nicio...
 
 

Unde "iesim" (de nevoie) cu copiii?

Neavand bunicii - nici cei materni, nici cei paterni - aproape (sunt la cateva sute de km departare) si neputand sa apelez in mod frecvent la "bonele de urgenta" (matusile si unchiul lui Gogo), iar tati fiind la serviciu pana dupa-amiaza tarziu, a trebuit sa ma mobilizez si sa ma aventurez de una singura cu piticul in diverse locuri si medii, pentru a castiga timp si pentru a reusi sa duc la indeplinire multiplele "indatoriri" care se ivesc in mod constant.
Am noroc ca am masina si astfel am avut o mare libertate de miscare, cat timp am stat in concediu de crestere a lui Gogo. Astfel nu a trebuit sa astept pana seara cand vine Tati acasa pentru a-mi rezolva problemele cotidiene..asa ca mi-am facut curaj si am mers singura cu copilul in masina, inca de cand acesta avea 1 luna.
In afara iesirilor de rutina cu Gogo (parc, consultatii la pediatru, intalniri cu prietenele), am fost, uneori nevoita sa il iau cu mine in diverse locuri (in care nu intalnesti copii si bebelusi in mod normal), asa ca micul Gogo a luat contact cu diverse medii, a cunoscut multe aspecte din viata noastra, a adultilor, fapt, care, in opinia mea, l-a ajutat foarte mult in constientizarea faptului ca "oamenii mari" duc o viata diferita de lumea de basm si joc a copiilor.
 
 
 
Sa va dau cateva exemple de locuri pe unde m-am "plimbat" eu cu micul Gogoshel:
- la facultate. Nu, nu am fost cu Gogo la cursuri, dar m-a insotit la facultate pentru diverse probleme (platit taxa, completat cereri, depunere lucrare de licenta etc etc)..mai aveam putin si ii luam pe Gogo si pe Fitzi (atat eu cat si mami de Fitzi am urmat impreuna o a doua facultate) si la examene, daca nu reuseam pe ultima suta de metri sa rezolvam problema gasirii unui inlocuitor pentru acteva ore..:);
- la dentist (m-a chinuit tare o masea de minte in perioada in care alaptam, asa ca, nemaiputand de durere, dupa 2 zile de indurat suferinte imense, m-am urcat cu Gogo in masina si am mers la dentist). Acolo a stat cuminte 15-20 minute cat timp stomatologul mi-a aplicat de urgenta un tratament;
- la multiple consultatii medicale, la analize de sange (pentru mami);
- la cosmetica..aici, nu prea i-a placut micului Gogo..nu prea intelegea el ce se intampla acolo si se speriase, crezand ca sufar...sufeream eu putin, intr-adevar, dar cate nu suporta o femeie pentru a se simti femeie?! :)))
- in supermarket;
- la notar;
- la locul meu de munca (pentru a mai rezolva cateva probleme administrative), la locul de munca al matusicii Cata (o mare corporatie, unde s-a simtit foarte bine micul Gogoshel). 
 
 
De asemenea, am mers singura in masina cu copilul (pe cand avea 1 an jumate) pe drumul Bucuresti-Bacau si inapoi, la dragii bunici de pe meleagurile moldovenesti...si am facut acest drum de vreo 2 ori pana acum...e un drum foarte lung (300 km dus si 300 km intors), dar ne-a ajutat Dumnezeu si am mers fara probleme..
 
Mami de Fitzi e si mai activa in ceea ce priveste luatul copilului peste tot..asa ca, au mers, ea si Fitzi, impreuna "ca fetele", la manichiura si pedichiura (doar pe pentru mama, Fitzi isi face inca, manichiura acasa)..:), la cosmetica, la tot felul de consultatii medicale..
 
Intr-adevar, perioada celor 2 ani de stat acasa cu copilul mi-a limitat un pic din libertatea de miscare de care ma bucuram inainte, dar am incercat, pe cat posibil, sa nu ma limitez in jurul casei si atat..plus, ca sunt multiple probleme (ce tin de copil) de rezolvat - vaccinari, vizite la medicul de familie, consultatii la pediatru si analize - si nu ma puteam baza mereu pe Tati si se invoiasca de la serviciu pentru a merge impreuna, asa ca am preferat sa il iau pe micul Gogoshel sa se familiarizeze cu diverse medii in care ne invartim noi, adultii.
 
Voi pe unde ati mers cu piticii?
 

miercuri, 29 august 2012

Cand esti in pana de idei, alege Originalo-cadoul care se traieste!

 
...Cum ar fi sa poti oferi in dar experiente, senzatii si amintiri de neuitat?
 
 
Sunt o Balanta foarte empatica si atenta la detalii, o persoana care incearca sa ii inteleaga pe cei din jur, sa le cunoasca un pic din personalitate, sa se adapteze cercului de prieteni si cunostinte, sa multumeasca pe toata lumea si, daca acest lucru nu e posibil, sa nu-i deranjeze.
De aceea, fiecare aniversare a unui prieten sau cunostinta mai apropiata sau indepartata se lasa cu mult stres pentru descoperirea cadoului perfect!
Intodeauna am fost adepta achizitionarii si a oferirii de daruri care sa nu fie "materiale", ci a unor daruri de suflet, investitii in amintiri sau in experiente de neuitat.
 
..si atunci cand nu ai timpul necesar la dispozitie sau inspiratia necesara pentru contruirea unui astfel de cadou unic, va recomand Originalo-cadoul care se trăiește!
 
 
 
 
 
 
Ce este un cadou Originalo?
Pachetele cadou Originalo sunt ideale atunci când vrei sa iesi din rutina de a oferi aceleasi cadouri clasice an de an. Pe langă faptul ca te scot din impasul de a face un cadou interesant, ele oferă celui care primeşte un pachet Originalo flexibilitatea de a alege din peste 20 de activitati. Fie ca e vorba de o zi de naştere, de o aniversare în cuplu, Paste, Craciun, etc., pachetele cadou Originalo se potrivesc pentru fiecare eveniment. In plus, îţi garanteaza ca nu ai facut un cadou care va rămane undeva uitat pe un raft, din simplul motiv ca cel care va beneficia de cadou “are de toate”, ci este un cadou inspirat, prin care vei oferi momente plăcute.
 
 
Cum functioneaza?
Daca esti in pana de idei si vrei sa oferi unei perosane dragi un cadou special (si, mai ales, sa ii dai ocazia respectivei persoane sa isi aleaga ea insasi cadoul), achizitionezi unul dintre pachetele-cadou de pe site, care ofera beneficiarului posibilitatea de a alege/peronaliza "experienta" primita in dar. Si cand spun experienta-cadou ma refer la: masaje de relaxare, ritualul cu lapte si miere al Cleopatrei, tratamente cu caviar,  bungee-jumping, zbor cu avionul,  nopti de cazare in conace si boutique hoteluri sau in pensiuni aflate in mijlocul naturii…
Un pachet Originalo conține zeci de activitati dintre care cel care il primește poate sa aleagă ce vrea, oricare dintre aceste activitati fiind acoperite ca valoare de voucherul care insoteste pachetul.
Ai la alegere zece pachete si peste 170 de parteneri si activitati, pe care le gasesti diferentiate in trei categorii: Escape, Spa si Sport&Aventura.
Atunci cand oferi un cadou Originalo, oferi un pachet compus dintr-un catalog ai un voucher care este valabil pentru oricare dintre prestatiile din catalogul respectiv. Si pentru ca este cu adevarat un cadou, pe voucher nu este marcata valoarea acestuia.
 
 
Aruncand un ochi pe site-ul www.originalo.ro, mi-au facut cu ochiul pachetele-cadou Spa in doi, care reprezinta cadoul perfect pentru noi, cele din clubul mamicilor..am visat intotdeauna sa pot experimenta, alaturi de cea mai buna prietena, de mama sau de partenerul de viata rasfatul unui masaj si a unei zile petrecute la Spa.
Sau, de ce nu, pachetul-cadou Chic&Romance?! :) visez de mult la o escapada in doi cu tati de Gogoshel..:)

Amintiri din Paris

Niste prieteni foarte dragi ne-au facut o supriza fooarte frumoasa si ne-au oferit ocazia de a vedea Parisul pentru 3 nopti si 4 zile..
Asadar, am stat in Paris de pe 17 pana pe 20 martie, am avut transportul cu Wizzair, cu aterizare pe aeroportul Beauvais.

Aeroportul este locul de aterizare si plecare a multor curse cu buget redus si situat in zona Tilles, chiar la iesire din orasul Beauvais, la 80 de km nord-vest de Paris.

Transportul aeorport Beauvais - Paris

Noi am ales autocarul. Este cel mai bun mijloc de transport, deoarece autocarele circula intre aeroport si zona Maillot din Paris zilnic. Fiecare transport spre Paris pleaca dupa 20 de minute de la sosirea fiecarui avion (le gasesti exact la iesirea din cladirea aeroportului, nu ai cum sa le ratezi) si cele dinspre Paris spre aeroport, cu trei ore inainte de imbarcare. Taxa de transport este de numai 15 euro si dureaza 80 de minute. Pentru Paris, iti poti achizitiona bilete direct de la chioscul din afara aeroportului.

Autocarul te lasa in Paris la Porte Maillot, de unde poti sa iei metroul catre orice punct in Paris.

Ce am vizitat noi?
Sfatul meu este sa luati (din aeroport, gara etc) o harta cu Parisul si cu obiectivele cele mai importate si statiile de metrou aferente.
Daca stiti statia de metrou cea mai apropiata de obiectivul respectiv, va veti descurca singuri in Paris cu metroul, fara ca macar sa stiti o boaba franceza.
Reteaua de metrou este foarte bine organizata si nu ai cum sa te ratacesti. Trebuie sa urmezi liniile de metrou (numerotate, pentru a fi mai usor de urmarit), si sensul de mers (ultima statie). De asemenea, liniile sunt colorate diferit pe harta de metrou, fiind astfel foarte usor de urmarit pe harta.
Asadar, sa va spun traseul urmat de noi.
In prima zi (sambata), ajungand la hotel undeva pe la 6 seara, am pornit pe jos spre Champs Elysées, ne-am plimbat pe bulevard si am ajuns pana la Arcul de Triumf.
 
A doua zi (duminica), ne-am trezit foarte devreme, am luat micul dejun si am pornit-o in mare tromba catre muzeul Louvre. Sfatul meu este sa fiti la ora deschiderii la muzeu, noi am ajuns acolo la 9.00 si nu am stat deloc la coada, dar la plecare (pe la 11.30) am observat ca se formasera cozi foarte mari la ghiseele de bilete.
 
Dupa Louvre am plecat cu metroul spre Catedrala Notre-Dame, care adaposteste in prezent cea mai mare orga din Franta. Am ajuns undeva pe la 11.30, fiind duminica, era slujba si a fost foarte frumos. Intrarea a fost gratuita in biserica, noi nu am mai urcat in turn.
De la Catedrala am pornit pe jos spre Cartierul Latin (aici sunt tot felul de taverne foarte pitoresti unde se poate manca destul de ieftin in comparatie cu restul Parisului), si ne-am tot plimbat pe jos pana la Pantheon si Sorbona.
A doua zi am mai vizitat:
- Place de Concorde. De aici am mers pe jos spre Domul Invalizilor si Podul Alexander III (sunt situate foarte aproape, nu ai cum sa le ratezi).
- Sacre Coeur (statia de metrou Anvers) si cartierul Montmarte (pe care nu l-am mai vizitat din lipsa de timp, desi am auzit ca este foarte pitoresc).
- Intr-un adevrat tur de forta, am ajuns si la turnul Montparnasse, dar nu am urcat, intrucat restaurantul de la etajul 56 era in renovare.
- Moulin Rouge. In zona Moulin Rouge (la 5 minute de mers) se afla Place de Clichy (si statia de metrou cu acelasi nume), unde se afla, pentru doritori, KFC, MacDonalds, Starbucks.
Spre seara, am zis sa dam o fuga pana la Tour Eiffel, dar cand am ajuns acolo si am vazut o coada imensa, ne-am speriat si am hotarat ca nu are sens sa pierdem timpul, luand decizia sa revenim a doua zi la prima ora. De la Tour Eiffel am luat metroul spre cartierul Le Defence.
 
 
 
 

A treia zi, la 9.30 dimineata eram la Tour Eiffel (statia de metrou Bir Kakeim).
 
 
 
 

De la Tour Eiffel, am pornit sa ne "incalzim" la o plimbare prin Galeriile Lafayette si magazinele de pe b-dul Haussmann.
 
 


 
 
Dupa-amiaza ne-am petrecut-o plimbandu-ne pe Champs Elysées. Aici neaparat sa intrati in showroom-ul CITROEN!!! Showroom-ul este denumit C42, („C” este initiala marcii, iar numarul 42 reprezinta adresa de pe Champs-Elysees). Cladirea, proiectata de arhitectul francez Manuelle Gautrand, are 30 de metri inaltime si este dispusa in 5 etaje, fiecare nivel fiind construit, la exterior, sub forma unei sali de expozitii.
 
 
 
 
 


 

 
fotografiile sunt proprietatea Baby Gogoshel Blog.

Apa de trandafiri - elixir al frumusetii

De ceva vreme, la sugestia mamicii lui Fitzi, folosesc apa de trandafiri, ca tonic si demachiant dimineata si seara. Ba mai mult, mai nou, luand exemplul de la mine, Gogo cere si el sa se "demachieze" cu o discheta inmuitata in apa de trandafiri...:)
In afara unei senzatii unice de prospetime si catifelare, imi simt tenul mult mai relaxat (eu am probleme de ceva vreme cu tenul, in sensul ca, este foarte foarte uscat si parca nici o crema nu il hidrateaza indeajuns).
 
 
 
 
Folosita inca din Antichitate (de catre Cleopatra, Nefertiti, Afrodita), apa de trandafiri reprezinta un excelent tonifiant pentru toate tipurile de piele, ideal pentru demachiere, spray catifelant hidratant, deodorant, ingredient in lotiuni de ten.
Mirosul  este unul excelent (se spune ca aroma confera şi psihologic o stare emoţională de spirit, fiind considerata un eficient antidepresiv).
Mai nou, este unul dintre produsele preferate de ingrijire ale vedetelor..:)
 
 
Apa de trandafiri se gaseste in multiple variante pe piata, iar preturile difera in functie de producator, dar variantele accesibile nu costa mai mult decat un tonic/demachiant plin de chimicale de pe piata. Am citit ca putem sa ne preparam noi insene apa de trandafiri in casa...trebuie doar sa mai facem o incursiune pe frumoasele meleaguri moldovenesti, in frumoasa gradina a tatei de la tara (inmiresmata de zeci de tufe de trandafiri) si voi incerca sa o prepar acasa.

luni, 27 august 2012

Gogojurnal - 2 ANI!!

La multi ani sa ne traiesti, sufletelul nostru drag!

Implinim 2 ani!! Stiu ca suna a cliseu, poate, dar, Doamne ce repede mai trece timpul..Copilasul meu nu mai este bebelus, nu mai e bebelus de mult timp, s-a transformat, fara sa ne dam seama, intr-un adevarat baietel..un baietel frumos, bine dezvoltat, putin cam alintat (recunosc!), sigur pe el si foarte prietenos.

 
In alta ordine de idei, de la ultimul Gogojurnal, a evoluat incredibil de mult..Vorbeste aproape orice, construieste propozitii, isi exprima opiniile, dorintele, stie o multime de lucruri...
  • Mananca singur, se dezbraca singur (de pantaloni, ca de tricou inca nu prea si-a dat seama ce si cum), se descalta si se incalta singur (e foarte atras de catarame si de sireturile de la pantofi), are propriile preferinte in ceea ce priveste personajele de desene animate, stie sa numere pana la 5, canta prin casa fragmentele de cantece si poezii, stie sa isi ceara scuze atunci cand greseste, este foarte atras de jocurile copiilor mai mari si se integreaza singur in cercul acestora, atunci cand mergem la locul de joaca..
  • Are si o iubita (prima iubita), draga de Carinuta, cu care se pupa de fiecare data cand se intalnesc, se tin de manuta si se inteleg tare bine..:)
  • Face glume (nesarate, de multe ori), dar el se distreaza - asta e cel mai important! :)
  • Este, in continuare, extrem de tacticos si obsedat de detalii ce tin de curatenie si ordine. Ii place (uneori la modul obsesiv) ca prosopelul pe care isi asterne capul cand doarme - pe post de perna..noi inca nu folosim perna, desi noaptea o mai fura pe a mea. Da, dormim toti trei in acelasi pat..:) - sa fie aranjat la milimetru..

Incepe o perioada grea pentru noi: mami cu readaptarea la serviciu, iar Gogo cu adaptarea la cresa...Dar, pe de alta parte, simt ca incepe o etapa foarte frumoasa..am sentimentul ca fiecare zi care trece ne va face viata mai frumoasa, ca de-abia acum incepe frumosul..am intrat in etapa in care avem chiar mici dialoguri, in care il vad ca exprima verbal conexiuni logice, adreseaza intrebari, se intreaba pe sine, exprima nedumeriri..este etapa in care poti sa iti modelezi cel mai usor copilul, pentru ca intelege tot ce ii explici, poti sa inventezi tot felul de povesti pentru a-i explica un anumit lucru, iar el raspunde cu mare interes la orice forma de joc!
Dar este si o etapa foarte dificila, cred eu, pentru ca acum se formeaza ca mic om, acum i se contureza si mai bine modul de comportament..si aici este greaua misune care apasa pe umerii nostri: aceea de a-l indruma spre un anumit parcurs in evolutia sa, de a-l face sa inteleaga ce este disciplina (fara a fi aspri sau duri cu el), de a-l face sa inteleaga alintul (fara a deveni un copil razgaiat), de a cladi o frumoasa relatie de prietenie intre noi (fara a uita, totusi, cine joaca rolul de parinte si cine este copilul).
..si aici, orice sugestie care a dat roade in practica este mai mult decat binevenita! :)
 
 
La multi ani, suflete!
     
     
     

     

    Rugaciunea parintilor pentru copiii lor

    Nu sunt foarte bisericoasa, dar cred in Dumnezeu! Imi place sa merg din cand in cand la biserica si, de fiecare data cand merg cu Gogo la slujba, il si impartaseste preotul! Gogo deja stie ritualul bisericesc, in sensul ca stie ca trebuie sa cumparam o lumanare, merge singur la altar, vrea sa aprinda singur lumanarea si de fiecare data accepta Sfanta Impartasanie. 
    Merg la biserica si respect, cat pot, randuielile bisericesti nu neaparat pentru ca am fost invatata (de catre mama si bunica materna) ca "asa trebuie!", ci mai mult, pentru ca asta imi confera o oarecare liniste sufleteasca si o anumit sentiment de incredere spre mai bine (aici e mai mult influenta tatei).
     
     
    O rugaciune pe care o citesc din cand in cand:
     
     
    Doamne, Dumnezeul cerului si al pamantului, care cu intelepciunea ta ai zidit pe om din tarana si ai suflat in fata lui suflare de viata, facandu-l om viu, vietuitor vremelnic si vesnic; apoi binecuvantandu-l, ai zis: „Cresteti si va inmultiti, umpleti pamantul si-l stapaniti!”; iar in Cana Galilei prin unicul tau fiu, Isus Hristos, ai binecuvantat nunta si prin aceasta nasterea de fii si fiice, cu adanca umilinta te rugam, ajuta-ne cu darul tau, totdeauna a ne implini datoriile noastre de parinti, in cresterea buna a copiilor nostri.
    Doamne, Dumnezeul milelor, milostiveste-te spre noi si casa noastra si in marea ta bunatate varsa cu imbelsugare harul tau peste toti copiii nostri, pe care tu ni i-ai daruit. Mult milostive, Doamne, care dai hrana pasarilor cerului si tuturor vietuitoarelor pamantului, cel ce pazesti floarea ce rasare in mijlocul stancilor, hraneste, creste si pazeste cu bine si pe copiii nostri. 
    Ajuta-ne, Doamne, sa sadim in fiinta lor tot ce-i bun folositor, sfintei biserici, neamului si bineplacut tie, ca printr-insii sa se preamareasca numele tau cel sfant. Umple-i, Doamne, de intelepciune luminata si pricepere sfanta, care se pogoara de la tine. Apara-i pe ei de toate cursele vrajmasilor, vazuti si nevazuti! Porunceste ingerilor tai, ca totdeauna sa fie calauzitorii si povatuitorii lor luminati, spre toate faptele cele bune.
    Rugamu-ne tie, Doamne, deschide mintea lor ca sa te cunoasca pe tine, cat se poate mai mult.
    Amin!
     
     
     

    Premii pentru bloggeri de la BlogAwards.ro

    Nu exista in online-ul romanesc multe site-uri care sa promoveze bloggerii, care sa publice deschis campanii la care acestia pot aplica, care sa sustina continutul de calitate in blogosfera romaneasca.
    Ei bine, iata, va recomand BlogAwards si campania acestora de promovare a continutului de calitate in Blogosfera din Romania!




    Si iata ca cei de la BlogAwards au pregatit si un concurs pentru bloggeri:

    Ce trebuie sa faci ?

    1. Sa ai blog de minim 1 saptamana inainte de inceputul acestui concurs

     

    2. Sa te abonezi la newsletter-ul BlogAwards.ro.

    Daca esti abonat inainte de inceputul concursului, esti deja inscris! Nu mai e nevoie sa te mai abonezi! Premiile vor fi acordate in momentul atingerii numarului de 1000 de abonati la newsletter. Pana in acest moment, la newsletter-ul BlogAwards.ro sunt abonati 480 de bloggeri.
     
    3. Sa scrii un articol pe blogul tau, in care sa promovezi concursul.
     

    Ce premii poti castiga?

    Marele premiu, constand intr-un netbook Asus Eee PC cu sistem de operare Windows 7 se acorda in urmatorul mod: Din cei 1000 de abonati din momentul incheierii concursului, se trag la sorti 5 finalisti.
    Dintre acestia, juriul, format din echipa BlogAwards, decide blogul castigator al netbook-ului, pe baza urmatoarelor criterii: interactiune cu alti bloggeri si continut original.
    Ceilalti 4 bloggeri finalisti vor primi drept premiu cate un stick de memorie de 8 GB.


    Mai multe detalii despre concurs gasiti aici.
     

    Accesorii de bucatarie utile pentru prepararea mancarii bebelusului

    Cand ai copii, orice minut devine extrem de pretios..si atunci cand este doar un bebelus, dar mai ales, atunci cand incepe procesul de diversificare (perioada in care iti petreci majoritatea timpului in bucatarie) sau cand creste si trebuie sa ii gatesti tot felul de preparate (sanatoase) care sa satisfaca gusturile si preferintele piticilor nostri.
    Bucataria este de obicei punctul central al oricarei case, asa ca gasirea celor mai bune accesorii de bucatarie sau produse de menaj este extrem de importanta, pentru ca acestea ne fac viata mai usoara - cel putin noua, mamelor! :)
    Un accesoriu de bucatarie face de obicei o anumita sarcina in bucatarie ajutandu-ne sa terminam mai repede sau mai simplu. Exista sute de accesorii de bucatarie din care sa alegi , in functie de nevoile noastre specifice. Urmatoarele sunt doar cateva dintre cele mai bune accesorii pe care le poti gasi a fi utile, pentru a iti usura munca in bucatarie, atunci cand ai "in dotare" un bebelus:
     
    http://bit.ly/1wEhhCG
     
    Mancarea pentru bebelusii la inceput de diversificare trebuie sa fie usor de inghitit. Blenderul este ideal pentru prepararea pireurilor naturale prin pasarea fructelor sau a legumelor, la inceputul procesului de diversificare. Tot cu ajutorul blenderului, veti putea prepara, atunci cand bebelusul va mai creste putin, o diversitate de milkshake-uri sau smothies delicioase din fructe.
     
    2. Tot la acest capitol, puteti folosi cu succes razatoarea de sticla pentru fructe, pentru a impiedica oxidarea lor.
     
     
     
     
    Un storcator difera de un blender priin faptul ca storcatorul separa sucul de pulpa, in timp ce blenderul nu face acest lucru. Puteti alege dintr-o varietate larga de fructe si legume iar cu ajutorul unui storcator de fructe puteti prepara in casa sucuri naturale delicioase, pentru fiecare gust al bebelusului dumneavoastra.
     
    Exista pe piata diverse tipuri de scaune menite sa ajute la hranirea bebelusilor. Atunci cand achizionati un scaun pentru bebelusi, luati in calcul, in primul rand, stabilitatea.
     
     
    5. Chiuveta de bucatarie de calitate
    Punctul central al fiecarei bucatarii este chiuveta..
    Ganditi-va doar la curatarea legumelor, limpezirea pastelor, decongelarea, spalarea veselei etc ... Pentru toate aceste activitati zilnice si pentru multe altele este nevoie in principal de chiuveta din bucatarie. De fapt, munca intr-o bucatarie se desfasoara in proportie de 60% in jurul chiuvetei. De aceea, va recomand sa va achiztionati  chiuveta (si baterie) de foarte buna calitate.
    La toate acestea, as adauga tot felul de ustensile menite sa ne usureze in mod considerabil munca in bucatarie in procesul de invatare a micutilor nostri cu noile gusturi: tacamuri din plastic (pentru a nu irita gingiile piticului), bavetica, vas cu ventuza, recipiente de stocare a mancarii etc etc.
     
    Acum, ca v-ati dotat bucataria cu toace cele necesare, mamici, treceti la treaba! :)
     
     

    duminică, 26 august 2012

    Guest Post - o noua rubrica

    Dragi prietene si prieteni, inaugurez rubrica Guest Post!




    Daca doriti sa ne impartasiti din experientele voastre de mamici (despre cum a decurs sarcina si nasterea), daca doriti sa ne impartasiti din retetele care au succes la piticii vostri sau despre idei inovative de jocuri pentru cei mici (sau alt subiect ce are legatura cu tematica blogului), va astept cu mare drag sa publicati pe acest blog!
    Puteti scrie indiferent ca aveti blog (cu citarea linkului catre blogul dvs) sau nu aveti un blog (cu citarea numelui, asa cum doriti sa apara)!
     
    O singura conditie (dorinta) am - respectarea limbii romane! :)

    Va astept sa va exprimati dorinta printr-un comentariu la aceasta postare sau pe pagina de FB a blogului Baby Gogoshel Blog
     
     

    Mamografie gratuita prin Fundatia Regina Maria in parteneriat cu AVON

     
    Avon prin Campania pentru Sanatatea Sanilor oferă 2500 de mamografii mamare gratuite prin Reteaua privata de sanatate, REGINA MARIA.
    Programul Avon de control clinic si imagistic pentru sanatatea si frumusetea sanilor in parteneriat medical cu Fundatia Regina Maria da ocazia femeilor cu varsta implinita de peste 40 de ani, cu un venit maxim de 1,000 lei / luna sa beneficieze de o mamografie gratuita!
     
     
     
     
     
     
    Initiat in cadrul Campaniei pentru sanatatea sanilor Avon, scopul acestui program este de facilitare a accesului la controlul periodic gratuit pentru diagnosticare precoce in randul a cat mai multor femei cu varsta peste 40 de ani din Romania, al caror venit nu le permite accesul la mamografie. Pentru a oferi acces unui numar cat mai mare de femei la controlul periodic pentru sanatea sanilor, programul beneficiaza din start de o donatie de 2500 de namografii din partea Avon Cosmetics Romania, pentru restul cererilor inscrise in program urmand a se strange fonduri in cadrul campaniei prin vanzarea de produse dedicate si prin campanie de donatii in cadrul unei emisiuni de tip teledon dedicata campaniei, gazduita de Realitatea TV in luna septembrie 2012.
     
     
    DREPT DE PARTICIPARE
    Campania se adreseaza tuturor persoanelor fizice, de sex feminin, cu domiciliul stabil in Romania, cu varsta implinita de peste 40 de ani, cu un venit maxim de 1,000 lei / luna si care isi creeaza un cont pe site-ul www.stopcancerlasan.ro pentru inscrierea gratuita in vederea realizarii unei mamografii, in cadrul Programului National de Diagnosticare Precoce a Cancerului la San.
    Fiecare participanta are dreptul la o singura inscriere in Program, pe baza contului sau de utilizator de pe site-ul www.stopcancerlasan.ro.


    PERIOADA SI MECANISMUL CAMPANIEI
    Perioada de desfasurare a programului este 1 iulie 2012- 31 ianuarie 2013.

    CONDITII DE INSCRIERE IN PROGRAM
    Inscrierea in programul Avon pentru accesul gratuit la mamografie se face pe site-ul campaniei www.stopcancerlasan.ro prin completarea completa si corecta a tuturor campurilor formularului de inscriere de mai jos:


    Pentru a fi inscrisa pe lista accesului gratuit la mamografie, participantele la program vor trebui sa indeplineasca doua conditii obligatorii:
    a) Sa aibe varsta de 40 de ani, impliniti pana la data de 01 iulie 2012;
    b) Sa aibe un venit maxim de 1,000 Lei/luna, cu posibilitatea de a face dovada printr-o adeverinta de venit din partea angajatorului.

    Etapa de inscriere in program se desfasoara in perioada 1 iulie - 1 septembrie 2012 si presupune inscrierea in Programul National de Diagnosticare Precoce a Cancerului la San in randul populatiei de sex feminin cu varsta de peste 40 de ani.
    Femeile se pot inscrie prin completarea completa si corecta a formularului de inscriere prezent pe site-ul campaniei www.stopcancerlasan.ro.
     
    Etapa de selectie a beneficiarelor Programului National de Diagnosticare Precoce a Cancerului la San
    In perioada 1 Septembrie - 5 Octombrie 2012 sunt analizate toate formularele inscrise in Programul National de Diagnosticare Precoce a Cancerului la San, urmand a fi alese beneficiarele programului, de o comisie de jurizare formata din doi reprezentanti ai Organizatorului.
    In perioada 5 octombrie - 10 octombrie 2012, beneficiarele acestui program vor fi notificate printr-un e-mail ca au fost alese, putand face programarea telefonica la clinica Regina Maria, pe care au selectat-o initial in formularul de inscriere.

    Mai multe detalii despre program sunt disponibile pe site-ul www.stopcancerlasan.ro.

    Puteti urmari aici mesajul Andreei Marin Banica http://www.avonconnects.com.ro/videos/2911.

    Ateliere de creatie Disney Junior pentru pitici - in AFI Palace Cotroceni

    Daca e miercuri, ai parte de distractie si creativitate!
    Revista Baby si Disney Junior te invita la 4 baby – ateliere de creatie, in AFI Palace Cotroceni Mega Fun. 
    Cele 4 ateliere vor avea loc in fiecare miercuri (29 august, 5 septembrie, 12 septembrie, 19 septembrie) intre orele 10.30-12, langa patinoar, in spatele Gymboland, in globul de sticla.

    Mickey, Minnie, Doctorita Plusica si Jack cu ai sai Pirati din Tara de Nicaieri coboara de pe marile ecrane printre micii creativi si sunt surse de inspiratie pentru baby – atelierele de pictura, desen, design textil/handmade, colaj si origami.
    Evenimentele sunt organizate de catre Creative Arts impreuna cu Revista Baby si Disney Junior!
     
     
     
     
     
     
     
    Piticul meu e, mai nou, mare fan Clubul lui Mickey Mouse..deci evenimentul pica la fix! :)
     
     
     
     
     

    sâmbătă, 25 august 2012

    Final de etapa. 2 ani de stat acasa.

    Iata ca voi implini in 3 zile venerabila varsta de 2 ani de mamicie..2 ani superbi, 2 ani petrecuti zi de zi alaturi de sufletelul meu, Gogoshel. Intr-o frumoasa zi de 28 august, venea pe lume copilul meu minunat.
    Eram atat de insapaimantata la acea vreme de faptul ca nu voi reusi sa fac fata cu brio responsabilitatilor de mamica..Tin minte ca citeam zi de zi zeci de reviste, bloguri, forum-uri pentru copii, pentru a ma documenta cat mai mult despre tot ceea ce tine de experienta de parinte..nu stiam la acea vreme ca mamicia se naste, se creeaza de la sine, nu aveam pe atunci incredere in instinctele mele de mama, ma speria gandul ca nu voi fi o mama buna pentru copilul meu...
    Pentru fiecare etapa din cresterea puiutului meu am citit mai mult decat pentru examenele date in viata mea (si au fost multe)..pentru fiecare produs achizitionat stateam si ma documentam, comparam, faceam adevarate studii de piata..:)) Tin minte, de asemenea, ca m-a obsedat la propriu gandul procesului de diversificare, mi-am creat adevarate mape de documentare pe aceasta tema, stiam toate blogurile in domeniu (asa mi-a venit, de altfel, si ideea nasterii acestui blog, observand ca nu sunt surse prea multe despre expereinta diversificarii..voiam experiente individualizate, voiam scheme de diversificare, pe care sa le compar si din care sa aleg pe cea mai potrivita...si nu gaseam nimic). 
     
    Sa revenim la acesti 2 ani minunati de stat acasa..Inainte de a naste, strigam sus si tare ca nu voi sta acasa decat 6 luni, ca ma voi intoarce rapid la serviciu sa imi continuu parcursul carierei...visam mult pe vremea ceea, consideram ca nimic nu e mai important decat job-ul, in sensul ca nu eram dispusa sa "pierd" 2 ani in care as fi putut cladi si mai mult in cariera mea..
    La nici cateva zile dupa ce am nascut, mi-am schimbat complet punctul de vedere..Am optat sa stau linistita si impacata acesti 2 ani acasa cu copilul meu, timp in care am incercat sa traiesc la maximum aceasta experienta..o experienta minunata! Si nu am simtit nici macar o zi ca ma plictisesc sau ca m-am izolat din punct de vedere social..e adevarat ca, in tot acest timp, mi-am tinut creierul ocupat si cu alte lucruri (am terminat o a doua facultate, ceea ce m-a hranit spiritual in acesti 2 ani), am creat acest blog foarte drag mie, care imi este ca un al doilea copil si pe care scriu cu pasiune despre tot ceea ce se intampla in viata mea de mamica..
     
     
    Am iubit fiecare zi de stat acasa cu copilul...Am iubit fiecare intalnire la joaca, in parc cu prietenele mele, mamici, la randul lor..Am iubit pana si rutina aceea apasatoare (acelasi program, zi de zi)..Am iubit perioadele petrecute acasa, la parinti, in provincie, cand m-am simtit din nou copil, am iubit iesirile in parc sau la locurile de joaca, am iubit socializarea cu alte mamici, am iubit grupurile de pe Fb, in care am intalnit persoane minunate, pe care nu as fi avut ocazia sa le intalnesc in alt mod, am iubit libertatea de care m-am bucurat in fiecare zi...Oricat ne-am plange, noi mamicile (mai ales in fata taticilor), de faptul ca e greu si obositor sa stai nonstop acasa cu copilul, spunand-o pe cea dreapta, nu e chiar atat de extenuant..:)
     
    Imi place sa discut despre copii, sa cer sfaturi, sa intreb, sa ma documentez..si nici nu stii cum afli tot felul de trucuri utile despre care nu as fi aflat din revistele de mamici...drept pentru care, in parc am socializat intotdeauna cu mare drag - cu mamici, tatici, bunici, bone - despre tot ceea ce tine de cresterea copiilor, am intrebat si am acceptat orice sfat primit, de multe ori, gratuit, dar l-am filtrat prin prisma principiilor pe care vreau sa i le insuflu copilului meu in viata si am luat ce a fost bun, iar ce nu a fost bun am lasat deoparte.
     
    Se incheie o etapa din viata mea..o etapa frumoasa, in care m-am schimbat enorm, am evoluat si am descoperit laturi ale personalitatii mele pe care nu credeam sa le gasesc in mine!
    Sper sa reusesc sa tin pasul si sa mentin cat pot de mult din toate aceasta rutina minunata care s-a creat in acesti 2 ani de zile..
    Am in fata noi provocari: intoarcerea la serviciu si impacarea responsabilitatilor si a tuturor laturilor (mama, sotie, femeie de cariera, prietena), inscrierea la cresa si adaptarea la un nou program, o noua rutina..Sper ca voi face fata cu brio tuturor acestor schimbari! Am exemple bune langa mine si sper sa le urmez si eu!
     
    Va voi tine la curent! :)
     
    cu drag, mamica implinita de 2 anisori..
     
     
     
     
     
     

    Concurs pentru cititori si bloggeri de la http://7seo.ro/


    http://7seo.ro/ - un blog nou lansat care trateaza teme SEO, SEM, Social Media, Blogging, Blogging Tips & Tricks a lansat un concurs pentru cititori si, cu dedicatie speciala, pentru bloggeri.
     
    În ce consta?
    Trebuie să te abonezi la blog. Atat trebuie să faci ca să participi la concurs.
    Daca eşti blogger, fa o menţiune pe blogul tău într-un articol despre acest concurs şi fa trimitere cu link către acest articol pentru a primii trackback.
    Astfel, ai o şansă în plus dacă te abonezi şi faci şi menţiunea.

    Premii

    Suzanne Collins - Jocurile Foamei (Hardcover)

    1. Premiul pentru cei care se abonează este:
    Primul volum al seriei ”Jocurile Foamei” -
    de Suzanne Collins – Jocurile Foamei (Hardcover)

    2. Premiul pentru cei care fac o menţiune pe blog:
    Un studiu SEO profesionist asupra siteului / blogului său de minim 1.500 cuvinte, cu link dofollow către blog.
     
     
    Alegerea câştigătorilor
    Câştigătorii vor fi aleşi cu ajutorul site-ului random.org

    Cum sa beneficiezi de reduceri considerabile..la orice?

    Toti iubim reducerile! :)
    Iar mediul online este "asaltat" (la modul pozitiv) de site-urile care ofera reduceri colective, care se bucura de un real succes.
     
     
     
     

    De ceva timp sunt fana a site-urilor care ofera vouchere de reducere in toate domeniile posibile: de la servicii de wellness (sanatate si infrumusetare), la reduceri pentru iesiri la restaurante, vacante, asigurari etc
    Eu pana acum am achizitionat o multitudine de astfel de oferte si in 90% dintre cazuri, am fost mai mult decat multumita: mi-am facut manichiura cu 10 RON, m-am epilat total (adica pe toate zonele posibile ale corpului, inclusiv pensat) cu 29 de RON, am fost la munte, la Bran, la pensiune de 4 stele cu 80 de RON pe noapte (cu demipensiune) samd
    Pana in prezent, Bucuresti-ul este favorizat la acest capitol (cele mai multe oferte sunt limitate pentru Capitala), dar exista si oferte la nivel national (cum sunt voucherele de reducere pentru vacante si excursii).
     
     
     
    Piața reducerilor de grup din România a cunoscut o creștere fulminantă pe tot parcursul anului 2011. Peste 350.000 de utilizatori au cumpărat vouchere în valoare de peste 18 milioane de EURO.
    Conform unor studii de piata, veniturile agregate pe piața reducerilor colective au crescut cu +144% în primele 6 luni ale anului 2012, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 23,2 milioane RON la 56,7 milioane RON. Numărul de oferte agregate a crescut de la 6.365 la 27.397 în perioada studiată.

    Astfel, in anul 2011, prin intermediul voucherelor de reducere:
    - s-au făcut 45.000 de manichiuri prin vouchere de reduceri
    - s-au făcut 2 milioane de minute de masaj
    - s-au vândut 684 de tablete Kindle
    - au mers la munte în România 60.000 de persoane, 20.000 la mare, 24.000 în Italia, 16.000 în Bulgaria
    - 6.000 au vizitat Paris-ul, 4000 Veneția
    - 50.000 de români au fost la stomatolog cu voucher de reduceri
    - 22.000 de persoane și-au verificat vederea
    - s-au servit 240.000 de mese la restaurant
    - 28.000 de persoane s-au reapucat de fitness, 11.500 au fost la biliard, 8.000 au început cursuri de dans
    - 20.000 de mașini au fost spălate cu vouchere
    - s-au făcut 6.000 de revizii auto




     
    In plus, ai multe opțiuni de plată: cu cardul online, prin transfer bancar, cash la diverse automate sau chiar prin SMS. Iar totul se intamplă pe site-uri securizate cu cele mai noi tehnologii, tranzacțiile fiind 100% sigure. Eu am platit prin card bancar si nu am intampinat niciodata probleme! In plus, daca m-am razgandit (poti renunta la oferta in termen de 10 zile), iti primesti garantat banii inapoi. 
     
     
    Ce site-uri accesez eu, de obicei:
    www.redutti.ro - agregatorul site-urilor de reduceri din România
    http://www.cashcow.ro -  primul site de cashback din Romania
     
     
    Cateva sfaturi, insa:
    1. Daca achizitionati vouchere de reducere pentru consultatii sau servicii medicale sau infrumusetare, verificati locatia si presatia de care se bucura respectivul ofertant. Pentru servicii medicale, va recomand clincile mai renumite, care scot pe piata destul de des astfel de vouchere.
    2. Daca achizitionati vouchere de reducere la cabinetele de infrumusetare, faceti-va programare chiar inainte de a cumpara voucherul respectiv. Asa veti fi siguri/sigure ca puteti folosi voucherul in ziua si la ora care va convine cel mai mult.

    Cum sa beneficiezi de consultatii gratuite la pediatrie in sistem privat?

    Dragi mamici, stiati ca, pe baza biletului de trimitere (acela roz) de la medicul de familie, oricare ar fi el, (cabinet individual sau afiliat unei clinici private sau unui spital de stat) puteti beneficia de consultatii gratuite in clinicile private?
    Cu o singura conditie - medicul pediatru respectiv sa lucreze cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate! Cu acest bilet de trimitere va puteti face programare la orice clinica privata, la orice medic pediatru care lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
     
    Atat! pur si simplu!
    ...si nu numai la medicul pediatru..biletul de trimitere poate fi dat pentru orice specialitate.
    Asadar, mamici, profitati de drepturile pe care le avem la dispozitie si solicitati medicului de familie bilet de trimitere pentru o consultatie de medicul pediatru sau alt specialist!
     
     
     
     

    Consultatia la medicul de familie se poate finaliza cu o reteta gratuita sau compensata pentru cel mic sau, daca medicul de familie considera ca este necesara o consultatie suplimentara, va poate da trimitere catre un medic pediatru sau chiar catre un specialist (de ex. ORL, Dermatologie etc etc)  în functie de gravitatea afectiunii copilului.
    La fel se procedeaza si in cazul anumitor analize. Anumite analize pot fi recomandate gratuit de catre medicul de familie, iar altele trebuie recomandate de catre medicul specialist, daca vreti sa le faceti gratis.
     
    Mai multe detalii despre cum am beneficiat de drepturile la consultatii si analize gratuite, gasiti aici:
     

    5 responsabilitati in ingrijirea bebelusului care pot fi trasate cu succes taticului


    Tati de Gogoshel s-a implicat de la inceput in ingrijirea noului membru al familiei..
    Nu l-am stresat cu cerinte si pretentii exagerate nici pe timpul sarcinii, nici dupa sosirea pe lume a micului Gogoshel..In sensul ca, bebe dormind cu noi in camera de la inceput, nu l-am trezit noaptea sa mi-l aduca pe Gogo din patutul lui in patul nostru pentru a fi alaptat, si nici Gogo nu a fost un copil galagios noaptea (dormea ca un ingeras la propriu), astfel ca Tati se putea duce fresh a doua zi la serviciu..
    Nu l-am stresat, dar i-am solicitat ajutorul atunci cand a fost nevoie si l-am primit aproape de fiecare data..Nu i-am inteles niciodata pe acei tatici care lasa numai in grija mamei schimbatul scutecelor, de ex, motivand ca mirosul este mult prea respingator si nu suporta aceasta activitate.
    Asadar, inca din primele zile (eu nascand si prin cezariana), l-am implicat pe Tati in anumite activitati, care, in timp, au devenit o oarecare rutina, normalitate..
     
     
     
     
    Masajul este o placere, nu numai pentru noi, cei mari, cat si pentru cei mici...chiar si cei mai mici dintre noi. Masajul tonifica si linisteste bebelusul, dar, ce este mai important, reprezinta o modalitate excelenta de intercationare a tatalui cu cel mic.
     
     
    2. Taiatul unghiutelor
    Citisem undeva ca taticii au mai mult curaj in aceasta operatiune care se poate dovedi, uneori, destul de complicata, mai ales in primele luni de viata, dar si dupa ce bebe creste, intrucat e tare greu sa il convingi sa stea nemiscat cateva minute.
    Asadar, pretextand astfel, l-am convins pe Tati sa ii taie el unghiutele odorului, iar Tati si Gogo s-au inteles atat de bine, incat numai Tati se ocupa acum, de manichiura si pedichiura micului Gogoshel. Iar Gogo sta tare cuminte, nu se misca deloc, ba intinde el fiecare degetel in parte pentru ca unghiuta sa fie taiata si lustruita ulterior cu pila..:)

     
    3. Spalatul pe dinti
    Nu este o regula mereu respectata, dar, atunci cand este Tati acasa, el este cel care se ocupa de igiena dentara a lui Gogo.
    Iar Gogo adora spalatul pe dintisori!



    4. Baita de seara
    Tati a participat inca din prima zi acasa la ritualul baitei de seara  alui Gogo. Prima baie a fost realizata in coordonare cu draga Buni din Moldova, dar din a doua seara, Tati si-a preluat cu succes atributiunile in acest sens.
     
    5. Iesirea la plimbare / joaca
    Mami este responsabila cu iesirea la joaca de dimineata, iar dupa-amiaza este dedicata petrecerii de timp de calitate intre tata si fiu. Mai nou Gogo a primit in dar de la bunii din inima Olteniei prima sa bicicleta, iar Tati se chinuieste de zor sa il invete pe Gogo tainele mersului pe 2 roti..(sau 4, cu tot cu rotile ajutatoare)..:)
     
     
    Cam acestea sunt responsabilitile pe care Tati si le-a preluat si pe care incerca sa le duca la implinire zi de zi..aproape..Eu nu prea l-am implicat in gatirea sau servirea meselor micului Gogoshel (decat in situatii exceptioanle, cand eu am lipsit de acasa mai mult de 4 ore), pentru ca, nevand rabdare, se lasa descurajat la primul refuz de a manca al lui Gogo..asa ca prefer sa ma ocup eu exclusiv de aceasta activitate, mai ales pentru ca sunt (si cei care ma cunosc pot confirma) cu adevarat obsedata in ceea ce priveste respectarea programului de masa al uli Gogo.
     
     
    In concluzie, dragi mamici, implicati-i, inca din primele zile, pe tatici in ingrijirea copilului..nu neaparat pentru a ne usura noua munca si a mai "respira" si noi cateva minute, dar, mai ales pentru ca, astfel, se creeaza o legatura foarte frumoasa intre tata - bebelus.
    Iar aceasta legatura care se stabileste intre tata si bebelus va contribui, pe viitor, la dezvoltarea armonioasa a copilului.

    marți, 21 august 2012

    Concert RED HOT CHILI PEPPERS


    Yeay!!!
    Unul dintre cele mai asteptate concerte ale anului 2012, confirmat in sfarsit: Red Hot Chili Peppers live pentru prima data in Romania, pe 31 august! Organizat de Emagic, concertul va fi inclus in turneul de promovare a celui mai recent album Red Hot Chili Peppers, „I’m With You”,si se va desfasura pe National Arena.
    Daca va spun ca nu am participat niciodata propriu-zis la un concert (in sensul sa imi cumpar bilet si sa ma duc), veti arunca cu rosii in mine?! :)))
    Da, stiu, e rusinos...dar iata o ocazie de a remedia problema..iar RHCP sunt chiar pe gustul meu si ar fi de vis pentru "botezul" meu intr-ale concertelor..concert adevarat!
    Si bineinteles, am in minte si 4 prieteni cu care as vrea sa merg..
    asadar..daca voi castiga, dragii mei, va iau cu mine a concert! :)
    Liubli, Manu, Cata si Dani...:) si Catulici, bineinteles..dar cred ca va fi un pic ocupata cu bebe nr.3 de pe blogul Baby Gogoshel..




    sâmbătă, 18 august 2012

    Desene animate educative



    De ceva vreme, am descoperit pe youtube o serie de desene animate educative in limba romana! Piticul meu este absolut fascinat de acestea..Sunt scurte episoade de 5 minute, care prezinta aventurile a trei prieteni dragi Nouki, Lola si Paco, explicand, in fiecare episod un anumit lucru/fenomen/emotie etc etc..
    Din aceste episoade piticul meu (1 an si 11 luni) a invatat ce este ploaia, ce sunt norii, cum arata un melc si ce papa el, ce face o albinuta si de ce ne inteapa aceasta, ce inseamna "La multi ani!" si multe alte lucruri frumoase..
    Vi le recomand cu mare drag, daca sunteti de acord cu vizionarea desenelor animate de catre copilasii vostri!






    Iata cateva dintre episoadele preferate ale lui Gogo:


    Ce este muzica?




    Invatam sa numaram!

    


    Despre culori.




    Despre albine!