vineri, 8 noiembrie 2013

Stil si eleganta fara tocuri.


Mama (mama numai de fete..trei fete) a avut intotdeauna pretentii de la noi..(ca si tatal meu, de altfel..tata de fete, deh..)..Pentru ea, cuvantul care trebuie sa defineasca o femeie este Eleganta! eleganta in gandire, eleganta in vorbire (nu am auzit-o niciodata injurand sau pronuntand cuvinte triviale), eleganta in comportament si, bineinteles, eleganta in stilul vestimentar.
Cu alte cuvinte: bun gust, gratie, bune maniere. In cuvinte mai frumoase, ceea ce ambasadoarea frumuseţii Audrey Hepburn, definea, prin decalogul frumustei si al elegantei:
- Pentru buze atragătoare, rosteşte cuvinte blânde.
- Pentru ochi încântători, priveşte lucrurile bune în oameni.
- Pentru o siluetă subţire, împarte mâncarea ta cu cei flămânzi.
- Pentru un păr frumos, lasă un copil să se joace cu el în fiecare zi.
- Pentru o ţinută minunată, păşeşte cu încrederea că nu vei fi niciodată singură.
- Grija iubitoare pentru fiinţele umane nu va fi niciodată demodată.
- Oamenii, chiar mai mult decât lucrurile, trebuie să fie restauraţi, reînnoiţi, reînvioraţi şi regeneraţi.
- Nu alunga pe nimeni, niciodată.
- Nu uita, dacă ai nevoie vreodată de o mână de ajutor, ai una chiar la capătul braţului tău.
- Pe măsură ce îmbătrâneşti, o să descoperi că ai două mâini: una pentru a-i ajuta pe ceilalţi, iar cealaltă pentru a te ajuta pe tine.

Ca urmare, mama ne-a incurajat intotdeauna sa ne imbracam elegant..pentru ea, o femeie nu poate fi altfel decat eleganta..o femeie nu poate sa poarte decat incaltaminte cu toc. Exclusiv toc. Poate obsesia asta provine oarecum si dintr-o mica "frustrare", sa ii spun asa, a femeilor minione, care nu se simt tocmai bine "pe talpa joasa" si incearca sa compenseze ceea ce natura nu le-a oferit, prin inaltimea tocului.
Ca atare, din liceu si pana acum, am fost tentata mereu, atunci cand imi achizitionam ceva, sa imi cumpar numai haine elegante..mai bine zis office, data fiind si natura serviciului meu..si tot asa, si tot asa, garderoba mea a ajuns sa fie formata 100% din rochii, camasi, costume si pantofi..pantofi cu toc.

Exista, insa, unele evenimente, la care trebuie sa particip si la care ar trebui sa combin tinuta office cu una sport..in care trebuie / sunt nevoita sa port o pereche de incaltaminte cu talpa joasa...si imediat apare dilema: Cum pot fi in continuare, eleganta, dar pe talpa joasa?
Iata cum:



http://www.officeshoes.ro/inclataminte-lacoste-cizme-rosemont-buckle/1471


Superbe! si atat!

Pe voi ce stil va defineste? 
 

2 comentarii: